Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Vibeke efter 12 ſeptember , 2008, 19:05

Titel: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: Vibeke efter 12 ſeptember , 2008, 19:05
 jeg har en 3 år gammel hane som skal lade livet.  <A
Min damefrisør bvar interesseret i den, men jeg mente, at den ikke smager godt a la gamle orner, og derfor har jeg altid komposteret dem.
Hvad gør i andre, evt opskrifter.
Vibeke


Titel: Sv: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: Susanne Ebbe efter 12 ſeptember , 2008, 21:35
De kan godt bruges, men skal koges i mange timer for at blive møre.

Vi har kogt en i 6 timer, og mums han blev god. Han endte sine dage som tarteletfyld.
Men økonomisk er det jo ikke. Men her til vinter når brændeovnen snurrer, kunne man jo sætte en hane over  :D
Titel: Sv: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: Vibeke efter 13 ſeptember , 2008, 00:24
 Det vil jeg prøve, høns i asparges er en lækkerbid i tarteletter,
eller hans bliver det så i dette tilfælde.  ;)
Er også lidt spændt på at se om han i virkelgheden er så fed at det  har påvirket hans fertilitet, eller han bare er velbygget.
Godt at få at vide, at der ikke er nogen "bi"smag ved ham.

Vibeke
Titel: Sv: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: Mette Nygaard efter 13 ſeptember , 2008, 12:03
Hej Vibeke,

Christian - som vist har travlt med at passe sine mange børn, i hvert fald er det længe siden vi sidst har 'set' ham - fortalte, at ved gamle haner er det en fordel at skære riller i dem, især på lårene hvor senerne er ret hårde. Der var vist også noget med at skære kødet fra skroget og i små tern og herefter lade ternene simre i timevis med citron og honning...
Er der nogen der kan huske det mere præcist?

Aha, her var det - noget af det i hvert fald ;)
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,652.0.html
Kig efter indlæg af Christian Erntsen (jeg ved ikke hvordan man linker til de enkelte indlæg...Finn????)

Klik på overskriften i det aktuelle indlæg og kopier så adressen/Finn
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,652.msg4944.html#msg4944
Titel: Sv: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: arnewisachsen efter 13 ſeptember , 2008, 14:17
Det samme problemet var vel opprinnelig grunnlaget for oppskriften på retten Coq-au-vin?  ;)
Titel: Sv: Spiser i en gammel hane ?
Indlæg af: Vibeke efter 18 ſeptember , 2008, 21:42
 så måtte han lade livet, den fedebasse.  ;)
Da jeg parterede ham lagde jeg mærke til at han tilsyneladende var ret saftig i kødet. så jeg tænkte at han nok bare skulle behandlles ligesom en suppehøne.
han blev kogt i 4½ time, og var så meget fin mør. og havde en meget fin smag.
Men han var vel heller ikke rigtig gammel, havde han nu været 5 år så skulle der nok andre metoder til.
Vibeke