Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Araucana => Emne startet af: BittenS efter 10 Februar , 2011, 17:08

Titel: æg i stykker
Indlæg af: BittenS efter 10 Februar , 2011, 17:08
hej allesammen

jeg blev den glade ejer af 2 fine Araucaner i sidste uge  <L de har lagt 3 fine æg tror jeg nok , problemet er at æggene er trådt i stykker, og blomme og hvide er spist når jeg finder dem ??? håber i kan hjælpe mig  <+
Titel: Sv: æg i stykker
Indlæg af: GKV efter 11 Februar , 2011, 19:45
Hej Bitten.

Nu kan jeg ikke huske om du har andre høns og det er vel også ligemeget, for jeg tror desværre det er hønsene der ødelægger æggene og spiser dem. Det kan skyldes, at et er gået stykker og har tricket uvanen fordi det smagte godt. Jeg har dog ingen araucanaer der spiser æg.

Det er en meget kedelig vane når den optræder og mit eneste råd er, at du anskaffer en forsvindingsrede, ellers er jeg ræd for at det varer længe inden du får æg til dig selv.

Jeg har selv prøvet med et hold hybridhøns, som hele vinteren har guffet æg og så lige pludselig ja, så er de holdt op og jeg drukner nærmest i æg. Jeg aner ikke hvorfor.

Som du kan se har jeg ikke noget endegyldigt svar, men synes dog du skulle have lidt respons.

Håber virkelig at problemet løser sig for dig.

VH Gunni.
Titel: Sv: æg i stykker
Indlæg af: BittenS efter 12 Februar , 2011, 07:31
Mange tak Gunni  *h
jeg tænkte selv tanken on forsvindings rede så sådan en har de fådet . så nu må der bare *k
 
hilsen Bitten
Titel: Sv: æg i stykker
Indlæg af: Andreas efter 13 Februar , 2011, 22:26
Jeg havde også det problem med mine Maraner i starten. Da jeg så endeligt fandt et helt æg, var det så tyndskallet at det gik i stykker da jeg tog det op. Jeg gav dem lidt knuste strandskaller(købt på den lokale fodderstof), og det løste problemt :) Håber du inden længe får hele Araucana æg!  ;)
Titel: Sv: æg i stykker
Indlæg af: BittenS efter 14 Februar , 2011, 18:15
tak Andreas :) mine araucaner har angang til skaller også og de er så småt ved at vende sig til rede kassen ,så det skulle snart give bonus  !a . men jeg tænkte på om du et par maraner høns i overskud ??? <L
Titel: Sv: æg i stykker
Indlæg af: Andreas efter 14 Februar , 2011, 19:13
Jeg har ikke fået sorteret mine endeligt, så jeg kan desværre ikke svare dig på om der kommer nogle i overskud endnu :/ Men hvis der gør skal jeg nok henvende mig til dig :)