Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: karina dj efter 01 November , 2010, 11:39

Titel: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: karina dj efter 01 November , 2010, 11:39
Jeg har fået den efterhånden kedelige vane at lave andesteg af mine moskusænder. I ovnen på langttidsstegning med appelsin/ æble eller et eller andet til at holde saften... Det smager fint!

Men... vi har stadig mange tilbage i fryseren og eftersom jeg ikke er vild med at lave mad, kniber det med at opfinde andeopskrifter...søger jeg på nettet finder jeg andebryster i dit og dat. Det er ikke det jeg er ude efter, for jeg står jo med en hel and, og de er små... de mindste er på 1,2 kg.

Kan man ikke lave et eller andet eksotisk i en gryde ?? uden at skulle handle alle mulige mærkelige ingredienser hentet øst for paradis og nord for månen ??

Gode forslag modtages  ;D
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Lomo efter 01 November , 2010, 11:54
Prøv sprængt and (salt/sukkerlage)... steg den derefter som du plejer.
Glaser evt skindet med honning.

Serveres med sherrysovs  :)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: mortends efter 01 November , 2010, 11:59
Vores fjerkræslagter foreslog at vi tilberedte de mindste af ænderne i kuglegrillen - måske du skulle skele lidt til nogle grillopskrifter?
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Loppe efter 01 November , 2010, 12:04
dk-kogebogen.dk

Her finder du mange anderledes opskrifter på det meste  /o
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Børge Bech Jensen efter 01 November , 2010, 12:14
Prøv også lige dette link, fandt en del med And her: Opskrifter (http://hotstart.dk/opskrifter/ListAlphabetically.aspx?alphabet=A)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 01 November , 2010, 12:27
Prøv med en stegepose ;D

Moskus har det med at blive lidt tørret.

Fyld Smør, Appelsintern, salt, peber og timian.

Under skindet kommer jeg smør med revet, appelsinskal, timian og citronpebber. Anden gnides i salt, og lægges i stegepose.
Efter stegningen bruges skyen til sovs.

Bon Apetit.
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: karina dj efter 01 November , 2010, 13:15
Tak for gode bud!

Jeg har ikke nogen kuglegrill så den ide må andre nyde godt af  ;)

Sprængt er helt klart godt, men alt for omstændigt til min "der skal være mad på kortest tid muligt i hverdagen" attitude  ;)

Stegepose er osse prøvet og jeg kunne ikke hverken se eller smage forskellen  :-[

tjekker linkene og har i hvert fald fået et par ideer der kan puttes ind i den sædvanlige "andesteg i ovn"  :D
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Marianne M. efter 01 November , 2010, 14:18
Jeg har en lille moskusand, som jeg har tænkt mig at prøve at stege i stegesoen - med div. grøntsager, evt. champignons m.v., hvad jeg lige kan komme i tanke om på dagen. Så bliver anden i hvert fald ikke tør  :D
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: mortends efter 01 November , 2010, 15:54
Jeg har en lille moskusand, som jeg har tænkt mig at prøve at stege i stegesoen - med div. grøntsager, evt. champignons m.v., hvad jeg lige kan komme i tanke om på dagen. Så bliver anden i hvert fald ikke tør  :D

Jeg vil også have en stegeso - jeg er misundelig!!!
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: MichaelChristensen efter 01 November , 2010, 16:33
Det er ikke let, marinader med ingefær, soya, honning, hvidløg, er nok en anden udvej for anden.

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=3216

(ris eddike, da bruger du den eddike du har i huset, det er ikke perfekt, men det går)

Hvis det skal være nemt servers det med ris og letkogte grønsager..

Ellers kan jeg kun komme på lidt mere komplekse ting.. som jeg ikke end gang kan finde opskrifterne til på nettet.

Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Marianne M. efter 01 November , 2010, 17:14
Jeg vil også have en stegeso - jeg er misundelig!!!

Det kan du roligt være  :D Et juleønske??
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: ina..... efter 01 November , 2010, 17:21
ihh jeg købte en i lørdags, Pyreks 4.5 l til 149 i inspiration tror jeg øhm på torvet i Køge, jeg ved ikke hvad de hedder jeg går bare derind. De havde også en ler men kun 3 l og den så lille ud til ænder og høns osv.
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: karina dj efter 01 November , 2010, 18:32
Hmmm...stegeso... jeg må hellere få en snak med min keramiker! Jeg er så heldig at han er enormt glad for mig, så jeg kan overtale ham til nærmest hvad som helst  ::)

Jeg synes at skindet på mine ænder er enoooormt sejt og alt andet end det der lige sidder på brystet er fuldstændigt uspiseligt. Det sidder ovenikøbet så utroligt godt fast på dyret at det ikke er til at flå af med mine fingre i hvert fald. Derfor synes jeg jo det er lidt uappetitligt at lave en grydeting med anden, med mindre det skind kommer af... hvordan er jeres skind?

Iøvrigt er det med skindet heller ikke så hyggeligt at byde på hvis man har gæster og skal spise andesteg... "ja værsgo, men pas lige på den der sidder overfor og ved siden af når du prøver at få skindet af ikk'"  ;)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Annette S. efter 01 November , 2010, 21:40
ihh jeg købte en i lørdags, Pyreks 4.5 l til 149 i inspiration tror jeg øhm på torvet i Køge, jeg ved ikke hvad de hedder jeg går bare derind. De havde også en ler men kun 3 l og den så lille ud til ænder og høns osv.

Ha-haaaa  :D Min stegeso er købt i Imerco på Torvet i Køge og det er den af ler - den kan sagtens rumme en stor pareret kylling. Faaaaaantastisk køkkenting  ;D Har endnu ikke forsøgt mig med and i so, men har lavet lam, kylling, okse og gris. Det smager så godt og er så nemt. Elsker simpelthen den slags mad, som bare skal bikses sammen og så passer sig selv i ovnen de næste 2-3 timer....

Så skynd dig at få din keramiker til at flikke en stegeso sammen til dig, Karina. Hvis han nu ikke har tid, kan jeg hilse at sige, at sådan en i keramik kun koster kr. 249 .... det er da en billig køkkenting  ;)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Micher efter 01 November , 2010, 22:33
Jeg skal til at lave hak af mine ænder, bruger så lidt fedt fra mine gæs eller høns til at øge fedtprocenten lidt..
Og lave andebøffer.. Millionbøf med and, osv...:)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Finn Jensen efter 09 November , 2010, 16:58
Her er en sukker-saltet and
sukkersaltet and (http://www.fri.dk/gastronomi/weekendmad-sukkersaltet-and-og-p%C3%A6ret%C3%A6rte)
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 09 November , 2010, 17:38
Helstegt and (jeg spurgte lige manden som er kok ;)) som er rigtig nem:

Gnid anden med blødt smør, drys med kanelsukker (!) og brun den i en stor gryde, indtil sukkeret karameliserer. Ikke for høj varme. Steg anden færdig i en stegeso i ovnen ved en temperatur der ikke er over 170'C. Lad anden hvile med brystet nedad i min. 20 minutter inden den parteres, og server den med kartofler og en æblekompot (æbler, løg, æblecider).

Confit de canard! :D Det er godt nok ikke hel andesteg, og det tager tid at lave, men så har man også nem mad til resten af året! Konfiterede andelår, syltet og henkogt i eget fedt. Sådan et glas kan holde sig i månedsvis køleskabet, og så har man nem mad. Ud over det smager det fantastisk!!! Lav en 8-10 glas eller mere på en gang.

Her er en opskrift: http://bergholt.net/gastronomi/confit-de-canard/
Og lidt om henkogning her: http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Udsendelser/udsendelser_2009/diverse_artikler/20090715134342.htm

Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: mortends efter 09 November , 2010, 20:48
Citér
Helstegt and (jeg spurgte lige manden som er kok ) som er rigtig nem:

Gnid anden med blødt smør, drys med kanelsukker (!) og brun den i en stor gryde, indtil sukkeret karameliserer. Ikke for høj varme. Steg anden færdig i en stegeso i ovnen ved en temperatur der ikke er over 170'C. Lad anden hvile med brystet nedad i min. 20 minutter inden den parteres, og server den med kartofler og en æblekompot (æbler, løg, æblecider).

WAUW! den skal prøves! helt klart!    /o
Titel: Sv: alternativ løsning til andesteg søges!
Indlæg af: GKV efter 09 November , 2010, 22:01
Uhm, lige pludselig har jeg ikke flere ænder end jeg selv kan bruge ;D ;D

Med hensyn til henkogning.

Jeg husker fra min barndom, når jeg på besøg på landet. Der fik vi henkogt leverpostej, det var bare godt.Sådan en opskrift kunne jeg godt bruge, især med kyllingelever.

VH Gunni.