Så er der svar fra "eksperten":
Kære Morten
Man er enten registreret som hobbyhønseholder eller som stalddørssælger.
Som Hobby er det kun produktion til eget forbrug. Som stalddørssælger må du sælge af dine æg og for hvert år tilsendt et stalddørsskilt hvor der står at man er registreret som stalddørssælger. Ved at være registreret som stalddørssælger får man desuden også 75 % rabat på analyseomkostningerne af æggene. Du siger bare til så registrerer vi dig som ønsket.
mvh Mie Blom
Landbrug & Fødevarer
Jeg har svaret med en forklaring af at det ikke er registreringen, men tilmeldingen til salmonellakontrollen, der er problemet pga. hønsenes oprindelse. Derudover har jeg spurgt direkte om jeg blot skal tilmelde mig kontrollen som stalddørssælger og undlade at udfylde rubrikken om hønsenes oprindelse.
Spændende! Jeg synes det er yderst interessant at to ansatte i Landbrug & Fødevarer skriver til mig at jeg godt kan få lov til at sælge mine æg, når de godt ved at mine høns ikke kommer fra godkendt opdræt - spørgsmålet er vel så nu kun hvad jeg helt formelt skal gøre, men jeg holder fast i mit succeskriterie - jeg vil ikke snyde, og Landbrug & Fødevarer skal godkende mig velvidende at min besætning ikke er fra godkendt rugeri...