Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: God morgen!  (Læst 17844 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

balle

 • Gæst
Sv: God morgen!
« Svar #15 Dato: 13 Juli , 2009, 15:53 »
Kære Finn Jensen.
Vi er enige om at holde en god tone her i mediet, men det faldt mig for brystet det der med hanegalende hønsegårde der skal være tilladt overalt(berlingske Tidende i dag) !
Hunde skal ikke holdes indelukket o.s.v., nej men det SKAL haner!
Jeg syntes der er helt fint med jeres "dyrevelfærd" men hvad med menneskevælfærd?
Høns i baghave er da ok, men galende idiotiske haner der galer fra kl 03:30 om morgenen og så hele dagen igennem--- hvert 6 sek, 600 gal i timen ????
Vi er pensionister og ville nyde vores have nu, mens de hanegalende ejere af de forbandede haner er arbejdstagere og er ikke hjemme om dagen- så bare lad hanerner gale( 3 stk. som gejler hinanden op)
Vi er ved at blive vanvittige, skal snart søge lægehjælp, da det galen og galen er et kæmpe vanvid.
Nej forbyd haner i samfundets tjeneste og køb så de kyllinger i stedet for og lad os andre få fred og ro i sindet!
Det er uanset om det er i landzone, nu hvor man fra byerne flytter ud til, eller det er i byzone- de forbandede haner galer lige meget og næste værre på landet da galende lyder over meget større områder over åbne marker.

Offline Lisbeth Kristine

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 1 813
Sv: God morgen!
« Svar #16 Dato: 13 Juli , 2009, 16:06 »
Må andre udover Finn Jensen svare? Hvis ikke så spring mit indlæg over.

En hane der galer hvert 6 sekund findes det nu også ?
Man kan ikke bare købe kyllinger, der skal altså også en hane til at lave dem, og hvor skal man så opbevare dem?
Haner har altid været en del af DK og det er hyggeligt. Ligesom med hunde der snakker sammen tværs over vejen, eller katte der hvæser af hinanden i baghaven. Hvad med solsortene der pipper i trætoppene.
Men vi kan jo også bare tage livet af alle dyrene, hunde, katte, solsorte osv. Men jeg synes faktisk også at folks børn larmer i haverne om sommeren...skal vi tage livet af dem også eller bare holde dem indenfor i mørke rum. (For dem der ikke kan følge med: sarkasme!).

Jeg tror det handler om at nyde de små ting i livet. Jeg er udemenneske og dyremenneske, jeg holder af hanegal, hundeglammer, kattehvæsen og børn der løber skrigende rundt i haven. Livet er dejligt! :)
Venlig Hilsen
Lisbeth

Offline Marianne Vedel

 • Hønemor
 • Administrator
 • Indlæg: 15 303
 • metacamkills.com
  • maran.dk
Sv: God morgen!
« Svar #17 Dato: 13 Juli , 2009, 16:09 »
Velkommen på forum, Søren.
Jeg tror, du har misforstået avisen lidt. Her på forum er vi alle interesserede i at holde vores høns incl. haner på en måde, der er til mindst mulig gene for andre.
Vi synes naturligvis, at høns skal holdes i deres hønsehuse til f.eks. kl. 7 på hverdage og kl. 8 på weekenddage og helligdage. Men vi synes ikke, nogen kan forlange at hønsene ikke må gå frit i vores have i dagtimerne. Vi synes heller ikke, det er ok at forlange, at hønsene skal være lukket inde i deres hønsehus fra solnedgang i vinterhalvåret, for når solen går ned midt om eftermiddagen, er det ikke rimeligt overfor dyrene, men nærmer sig dyremishandling.
Der er nu en gang lyde, når man bor i et fællesskab, jeg synes da heller ikke altid, det er lige skønt at lytte til naboernes motoriserede haveredskaber på mange tider af døgnet, eller teenage-ungernes høje musik gennem åbne vinduer.
Prøv at tænke på hanen som et lille glad dyr, der jublende forkynder, at her er han går han stolt med sine dejlige høns. Har du nogen sinde talt med din nabo, om muligheden for at reducere haneholdet til en enkelt hane?
Hvis du nogen sinde skulle få en chance for at opleve et hønsehold med hane, vil du se, at hanen har en vigtig social rolle i gruppen, det handler ikke bare om befrugtede æg (som vi evt. også kunne købe, hvis vi gerne selv ville ruge kyllinger ud).
Hvis du gerne vil opleve et hønsehold, er jeg sikker på, at der er nogen på forum i nærheden af dig, som hjertens gerne vil vise dig deres.
Venlig hilsen
Marianne, som elsker sine havehøns incl. en lille glad hane.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 837
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: God morgen!
« Svar #18 Dato: 13 Juli , 2009, 17:27 »
Det handler om tolerance, både overfor folk der har høns, men også den anden vej. Idag er det sådan at vi i ufattelig mange tilfælde ser klager over hønse- og fuglehold bunde i nabostridigheder, bare fordi kommunen skriver på deres hjemmeside at man kan klage over naboens hønsehold. Og kommunen giver som oftest klageren ret. Tit og ofte på selv om klageren kommer med åbenlyst forkerte påstande...

Langt de fleste naboer er til at snakke fornuftigt med, men hvis man farer frem med klager og krav om helt at forbyde haner, så er det svært at snakke sammen og finde en fornuftig løsning, så både haner og mennesker kan være der.
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Bjarne Andersen

 • Gæst
Sv: God morgen!
« Svar #19 Dato: 13 Juli , 2009, 19:10 »
Dsv. er vi ved at være derhenne hvor vi kun aceptere det vi selv foretager os. Det undre mig ofte at de der klager over fugle og høns ikke forlanger de vilde fugle og børn fjernet også da de til tider kan støje lige så meget. Det der liger i det er at det der er regler for har man mulighed for at ændre, det andet må man affinde sig med.
Vi var for et par år siden på besøg hos nogle vi ikke tidligere havde besøgt. Da vi sad og drak kaffe, lød der pludselig en voldsom larm udefra haven og dags lyset der kom ind af flimerede voldsomt, jeg røj op af stolen i ren forskrækkelse og spurgte hvad det dog var.
Ejeren af huset sagde, når det var da bare toget der kørte 2-3 meter fra huset og han havde såmænd ikke opserveret dette eller gjorde det normalt for sådan var det bare.

Min kære moder forlagte også at vi derhjemme holdt fugle inde til efter kl. 8.00 da hun mente at de ødelagde hendes søvn, men den solsort der sad på huset få meter fra vinduet og fløjtede hver morgen så men næsten ikke kunne høre vores fugle mente hun ikke var noget problem selv om vinduet om sommeren stod åben.

De sager jeg har kørt via. mit hverv som miljøkonsulent i LDF har næsten alle været ens. Det er sjældent at det er naboerne der klager men næsten altid nogle der bor lidt længere væk.
Jeg har sågar oplevet at nogle har klaget over lugt og larm før fuglene kom i volieren på trods af at de selv havde givet grønt lys for volierebyggeriet og fugleholdet. Der er også en tendens til at når de først får fat i reglerne hænge de sig i de mindste detaljer og bliver ved til de får fugleholdet fjernet og hvis det var muligt har man fornemmelsen af at de også gerne så ejeren fjernet samtidig.
Efter min mening bør sådane menesker ikke bo blandt andre da det for mig at se er dem der er problemet og ikke de menesker der udøver almindelige aktiviteter udover at side forand vinduet og drikke kaffe.
Vel der har også været tilfælde hvor en fugleholder har været nødsaget til at gøre vidse foranstaltninger for at minimere støj og lugt generne overfor naboerne. Der er også fugle der ikke egner sig til hold i bebyggede områder som f.eks. flere Sydamerkanske papegøjer og parakitter, perlehøns påfugle og visse fasan arter mm. som kun er aceptabel at holde på landet, men der er jo stadig mange andre muligheder for at holde fugle og fjerkræ der ikke er til større gene for de omkring boede. I flere tilfælde vil en form for støjdæmpning være muligt.
I de tilfælde hvor vi tilråder en fugleholder at ændre tingene er i de tilfælde hvor det pågældende fuglehold larmer mere end alm. aktivitet i et boligkvarter. De retsafgørelser der foreliger siger dog også alle at det et fugle/fjerkræhold må larme er det der svare til f.eks. at man slår græs med en rotoklipper. Larmen fra fuglene må ikke være vedvarede men nogle timer morgen og aften, så selv om der er urealistiske komunale regler der siger noget, er retsafgørelserne ofte langt mere logiske og aceptable for både fugle/fjerkræholder og klager.
Der liger også helt faste grænseværdier for hvor meget et fuglehold må larme, en grænseværdi som mange kommuner ikke kender.
Der hvor jeg bor, har vi et nedbrydningsfirma der knuser beton som nabo og en landmand der køre gylde ud, samt 2 boldbaner hvor der spiles bolde flere gange årligt og med den larm der følger hermed.
 Så en tilpasning til andre er nødvendig hvis man vil bo her.
Vi har dog haft problemmer med afbrænding af store mængder plast og PVC hos det pågældende nedbrydnings firma tidligere og dette er heldigvis stoppet.
Hvis man unødig klager må man forvente at der også bliver klaget over en selv.
Så lad os i stedet for at bekrige hinnanden og forsøge at forstå hinanden og sammen løse de få problemmer der til tider er.

Hvis man som fugle/fjerkræ holder løber ind i problemmer er det altid en fordel at kontakte sin organisation og en her der er inde i reglerne, da det ofte kan være meget svært for en udeforstående at have kendskab til de mange regler og afgørelser der foreligger.
Det går også ofte også meget hurtigere at få en sag igennem med hjælp fra en der har kendskab til reglerne.

Som jeg altid skriver
Der findes ikke problemmer men udfordringer og de er til for at løse.
  
« Senest Redigeret: 13 Juli , 2009, 19:43 Fra Bjarne Andersen »

Offline Mikkel Schmidt

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 4 869
Sv: God morgen!
« Svar #20 Dato: 13 Juli , 2009, 19:38 »
Undskyld jeg siger det Balle, men dit indlæg pisser mig af...

For det første.. En hane galer ikke fra morgen til aften hvert 6 sekundt.. Den må du godt nok længere ud på landet med.

Man skal IKKE holde haner inde, for de er en mere naturlig del af samfundet end vi selv er, så hvis der er nogen der skal smutte, så er det egentlig os, og ikke hanerne.

Jeg tror desuden ikke på at i er ved at blive så "skøre i hovedet" af den hanegalen at i skal søge lægehjælp, for eksempelvis biler det kører forbi, græsslåmaskiner og tv larmer meget mere end et hanegal, så det er ganske simpelt blot en vanesag!

Jamen nu du alligevel er ved at få et haneforbud, kan vi så ikke få et mod lastbiler, lufthamre, larmende tog, arrige mennesker og "irreterende" børnebørn? Hvis man bliver ved på denne måde så kunne man lige så godt gruppeopdele samfundet...

Jeg bliver faktisk både harm, arrig, vred og ked af det over dit indlæg, især det du skriver med landzone! Der er da godt nok ikke noget mere naturligt end en hane på landet, og efter hvad jeg kan tolke ud fra dit indlæg, så bor du i byen, så jeg syntes egentlig ikke at du kan tillade dig at sige det på denne måde med landet. Hvis man flytter på landet så må MAN være INDFORSTÅET med at det er med de lyde som landet nu byder på.. Ellers kan man flytte ind i Storkøbenhavn og bo i de betonboligere der er der!!

Desuden gider vi alle ikke æde papkyllinger...

Jeg kan godt se jeres problem med naboen, men snak med dem i stedet for at fortælle det sådan et sted. Det hjælper jo ingen... For mig lyder det bare som en god gang gammeldags brok...
Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Offline Dennis

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 19
Sv: God morgen!
« Svar #21 Dato: 13 Juli , 2009, 19:46 »

Jeg kan godt se jeres problem med naboen, men snak med dem i stedet for at fortælle det sådan et sted. Det hjælper jo ingen... For mig lyder det bare som en god gang gammeldags brok...


Hehe man kan ikke andet end at holde af ham :)

Offline Lisbeth Kristine

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 1 813
Sv: God morgen!
« Svar #22 Dato: 13 Juli , 2009, 19:52 »
Hehe man kan ikke andet end at holde af ham :)

HELT ENIG!!
De ord han slynger ud, han lyder jo slet ikke som en skoledreng. Kan godt forstå alle de 10-12 taller han har fået her i sommer. Gid alle mine fremtidige elever bliver så nemme ;D
Venlig Hilsen
Lisbeth

Offline lisbethpilkjær

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 228
Sv: God morgen!
« Svar #23 Dato: 13 Juli , 2009, 20:13 »
Til det indlæg kan jeg kun sige:

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.

Offline Lene Kongstad

 • Bruger
 • Indlæg: 2 994
Sv: God morgen!
« Svar #24 Dato: 13 Juli , 2009, 20:33 »
Jeg vil bare sige at jeg er meget stolt over mine forum medmennesker
Jeg ville nok som Mikkel nemt ryge op i det røde feldt, men I er søde og svarer Balle på en pæn og sober måde..... <: <M

Som min kloge mand siger andres larm er altid den værste...

Og ikke mindst mantraet: Overbærenhed er den overlegendes privvilegie  <E

Offline Christina

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 3 300
 • Alle burde have en 2-årig...
  • www.ringstedprivatdagpleje.dk
Sv: God morgen!
« Svar #25 Dato: 13 Juli , 2009, 20:42 »
Jeg er meget enig i meget af det der er skrevet... Haner SKAL have lov at være her, og kyllinger kan ikke bare købes, hvis ikke der har været en hane indover ;)

MEN...jeg ville også blive træt af det, hvis jeg ikke kunne slippe væk fra lyden af larmende dyr...glemmer aldrig den dér irriterende møgkøter, som blev ved med at gø, lige da jeg højgravid og udmattet havde besluttet mig for en lille lur på hængesofaen!  >:( Eller sidste sommer, da min yngste pige var et par måneder gammel og skulle lære at sove i barnevogn...vi har nemlig privatfly herude, og de LARMER så man nogen gange tror man bor klods op af en lufthavn!!!!  >:( Så lillepigen vågnede jo konstant, og den trætte nybagte mor måtte rende frem og tilbage...  ::)

Min pointe er, at JA...jeg kan rigtig godt forstå det er irriterende for dig *l Sikkert også fordi det ikke engang er dine egne haner, og dermed din egen larm. Det er bare lidt lettere at tolere sine egne haner, hunde, køer osv. Måske du kunne høre din nabo, om de vil vente lidt med at lukke dem ud? Og så kan du måske samtidig vente med at slå græsset, tænde motorsaven, starte bilen osv., til efter deres børn har sovet til middag i weekenden? :)

Mange hilsner fra Christina, som også holder af fred og ro. Men vi skal alle kunne være her :)
www.ringstedprivatdagpleje.dk

1.5 store, flotte, sorte kobbermaraner + det løse: silkehøns, paduanere, araucana
0.3 Katte

0.2 Elskede børn, Sofia fra 10. juni '06 & Lina fra 10. april '08
1.0 Fantastisk ægtefælle, bredskuldret & robust

Offline Dennis

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 19
Sv: God morgen!
« Svar #26 Dato: 13 Juli , 2009, 20:43 »


Jeg syntes der er helt fint med jeres "dyrevelfærd" men hvad med menneskevælfærd?

Hehe hva er det egantlig du vil frem til her ? Menneskevelfærden i dagens danmark er vist ikke til at klage over basse. Så ryst posen igen.

Høns i baghave er da ok, men galende idiotiske haner der galer fra kl 03:30 om morgenen og så hele dagen igennem--- hvert 6 sek, 600 gal i timen ????
Vi er pensionister og ville nyde vores have nu, mens de hanegalende ejere af de forbandede haner er arbejdstagere og er ikke hjemme om dagen- så bare lad hanerner gale( 3 stk. som gejler hinanden op)


Hov hov hov. Altså jeg er pt. arbejdsløs, hvis jeg nu havde 3 haner, og havde en trang til at lukke munden på dem, så løber jeg sku da ikke ud og smider et stykke vat, i halsen på dyret. ALLE har høns. Balle, unge som gamle. Så husk posen der er mere. ryst ryst..

Vi er ved at blive vanvittige, skal snart søge lægehjælp, da det galen og galen er et kæmpe vanvid.
Nej forbyd haner i samfundets tjeneste og køb så de kyllinger i stedet for og lad os andre få fred og ro i sindet!


Hvis hane gal, virkelig kan ramme dig så psykisk hårdt, at du lider overlast, tror du så ikke du har andre ting i hverdagen/fortiden som går dig på?   *t

Det er uanset om det er i landzone, nu hvor man fra byerne flytter ud til, eller det er i byzone- de forbandede haner galer lige meget og næste værre på landet da galende lyder over meget større områder over åbne marker.


Her fik vi så et total forbud af haner i dk. ( Alle der bliver taget med en hane i bilen eller i sin bolig, ryger et år i fængsel ) Under ny bandelov..

Offline Mikkel Schmidt

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 4 869
Sv: God morgen!
« Svar #27 Dato: 14 Juli , 2009, 00:06 »
Ja jeg røg nok ret hurtigt op i det røde felt, men sådan noget gør mig sur.

Lisbeth Kristine: Det skal de nok gøre ;)

Resten enig enig og enig...

Efter at have tænkt over det lyder det egentlig meget komisk at rykke sådan noget ind blandt mere end 2000 mennesker, som med sikkerhed har modsatte holdning...
Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Bjarne Andersen

 • Gæst
Sv: God morgen!
« Svar #28 Dato: 14 Juli , 2009, 00:32 »
Jeg synes ikke at det er komisk med et sådant indlæg. Det er måske lidt vovet.
Hvis indlæget der har en lidt anden holdning til tingene ikke var kommet var de forskellige meninger heller ikke kommet frem. Det er altid godt med lidt andre synspunkter og en god og saglig diskution. 

lugovets

 • Gæst
Sv: God morgen!
« Svar #29 Dato: 14 Juli , 2009, 00:57 »
A.
« Senest Redigeret: 08 December , 2010, 18:02 Fra lugovets »