Dansk Fjerkræ Forum

Generelt => Bekendtgørelser og nyheder => Billeder til forsiden => Emne startet af: Marianne Vedel efter 19 Juni , 2009, 09:01

Titel: God morgen!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 Juni , 2009, 09:01
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/11337/normal_IMG_0164.JPG)
Foto: Marianne M. Nielsen
Titel: TALE TIL FOLKET
Indlæg af: Wanda efter 19 Juni , 2009, 09:21
GOD MORGEN FOLK

Det er på TIDE at nogen taler med fornuft i stemmen.
HVor længe skal vi FINDE os i at blive set ned på.
Vi er NØD til at rejse os op i fuld højde og fortælle at vi FANME ikke finder os i det mere.
Alle taler om privatisering, globalisering, forvirring, klimatisering, afklimatisering, positivering og jeg VED ikke hvad.

Men ingen syntes at GØRE noget ved det.
Vi lægger øre til en masse i medierne, og erfaringen er at man er nød tila t nå det levende medie for at få sit budskab frem. DET kan da ikke PASSE!

Vi må tage fat om problemerne istedet for at blive problemerne. Det KAN ikke NYTTE.

Alt for meget snak om misrygt, vanrygt, henrykt, nedtrykt, skamfuld, ærefuld, håndfuld, mundfuld, eller bare fuld. Men ingen gør noget. ALLE vasker man bare sine hænder og fejer for egen dør og ruller gardinerne for.

Hvor længe bliver DET ved?

Lad os SAMMEN spræde kornet og lad det spire til nye ranke aks. Lad OS ikke kue af manglende demokrati, diplomati, beaukrati, kammerateri, politi og terapi.
LAD os KÆMPE FOR BEDRE ..................Øhhhhhhhhhhhh ........ Har glemt hvad vi skal kæmpe for, men jeg er politiker, mit job er bare at sige en masse og håbe på nogen tror de forstår!

Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne M. efter 19 Juni , 2009, 09:24
 *g *g *g Du har ret!!
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: karina dj efter 19 Juni , 2009, 09:35
 :D Ja han ka' få en kasse at hoppe i, ka' han  :D

Vigtigmås  :D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: bikealot efter 19 Juni , 2009, 11:07
(http://www.langkawi.dk/smileys/a1023.gif)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Berit efter 19 Juni , 2009, 11:47
Åååh Wanda du har nok også et Jan Gintberg´s tale til folket bare så sjovt  *g *g *g
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: liski efter 19 Juni , 2009, 12:07
For nu at komme tilbage til billedet, så vil jeg sige:

Det er sq en hane, det er værd at vågne op til!  Det billede viser alt, hvad en hane skal være.  Kys ham fra mig, Marianne!

 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

@ Wanda - helt enig  ;)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne M. efter 19 Juni , 2009, 23:19
Liski, lige det med at kysse ham er jeg ikke helt sikker på jeg har mod til...  :-[ Men hilse ham skal jeg nok, når han galer igen i morgen, vil jeg tænke på dig!  *l
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 22 Juni , 2009, 10:53
Det er godt nok en utrolig flot hane, jeg kommer vist til at se om der skulle være et ledigt hjørne et sted  ::)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne M. efter 22 Juni , 2009, 11:19
Tak - jeg glæder mig også til at se ham, når han engang er helt udvokset. Sig til hvis du skal have en aflægger, har flere 5 ugers hanekyllinger med potentiale! Skal til Sjælland på mandag/tirsdag (Haslev), hvis det er !
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 23 Juni , 2009, 10:57
Hvor gammel er han Marianne? :D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne M. efter 23 Juni , 2009, 13:33
Han er fra sent efterår sidste år (november, tror jeg Danny sagde). Så han er godt et halvt år.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 23 Juni , 2009, 16:02
Så er han måske fra samme kuld som min hane og hans to ældste høner :D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne M. efter 23 Juni , 2009, 18:57
Ja det kan sagtens være - så må vi jo være en slags fætter og kusine, ikke...  ;D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 24 Juni , 2009, 12:20
Jo det må vi jo ;D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: balle efter 13 Juli , 2009, 15:53
Kære Finn Jensen.
Vi er enige om at holde en god tone her i mediet, men det faldt mig for brystet det der med hanegalende hønsegårde der skal være tilladt overalt(berlingske Tidende i dag) !
Hunde skal ikke holdes indelukket o.s.v., nej men det SKAL haner!
Jeg syntes der er helt fint med jeres "dyrevelfærd" men hvad med menneskevælfærd?
Høns i baghave er da ok, men galende idiotiske haner der galer fra kl 03:30 om morgenen og så hele dagen igennem--- hvert 6 sek, 600 gal i timen ????
Vi er pensionister og ville nyde vores have nu, mens de hanegalende ejere af de forbandede haner er arbejdstagere og er ikke hjemme om dagen- så bare lad hanerner gale( 3 stk. som gejler hinanden op)
Vi er ved at blive vanvittige, skal snart søge lægehjælp, da det galen og galen er et kæmpe vanvid.
Nej forbyd haner i samfundets tjeneste og køb så de kyllinger i stedet for og lad os andre få fred og ro i sindet!
Det er uanset om det er i landzone, nu hvor man fra byerne flytter ud til, eller det er i byzone- de forbandede haner galer lige meget og næste værre på landet da galende lyder over meget større områder over åbne marker.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lisbeth Kristine efter 13 Juli , 2009, 16:06
Må andre udover Finn Jensen svare? Hvis ikke så spring mit indlæg over.

En hane der galer hvert 6 sekund findes det nu også ?
Man kan ikke bare købe kyllinger, der skal altså også en hane til at lave dem, og hvor skal man så opbevare dem?
Haner har altid været en del af DK og det er hyggeligt. Ligesom med hunde der snakker sammen tværs over vejen, eller katte der hvæser af hinanden i baghaven. Hvad med solsortene der pipper i trætoppene.
Men vi kan jo også bare tage livet af alle dyrene, hunde, katte, solsorte osv. Men jeg synes faktisk også at folks børn larmer i haverne om sommeren...skal vi tage livet af dem også eller bare holde dem indenfor i mørke rum. (For dem der ikke kan følge med: sarkasme!).

Jeg tror det handler om at nyde de små ting i livet. Jeg er udemenneske og dyremenneske, jeg holder af hanegal, hundeglammer, kattehvæsen og børn der løber skrigende rundt i haven. Livet er dejligt! :)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 Juli , 2009, 16:09
Velkommen på forum, Søren.
Jeg tror, du har misforstået avisen lidt. Her på forum er vi alle interesserede i at holde vores høns incl. haner på en måde, der er til mindst mulig gene for andre.
Vi synes naturligvis, at høns skal holdes i deres hønsehuse til f.eks. kl. 7 på hverdage og kl. 8 på weekenddage og helligdage. Men vi synes ikke, nogen kan forlange at hønsene ikke må gå frit i vores have i dagtimerne. Vi synes heller ikke, det er ok at forlange, at hønsene skal være lukket inde i deres hønsehus fra solnedgang i vinterhalvåret, for når solen går ned midt om eftermiddagen, er det ikke rimeligt overfor dyrene, men nærmer sig dyremishandling.
Der er nu en gang lyde, når man bor i et fællesskab, jeg synes da heller ikke altid, det er lige skønt at lytte til naboernes motoriserede haveredskaber på mange tider af døgnet, eller teenage-ungernes høje musik gennem åbne vinduer.
Prøv at tænke på hanen som et lille glad dyr, der jublende forkynder, at her er han går han stolt med sine dejlige høns. Har du nogen sinde talt med din nabo, om muligheden for at reducere haneholdet til en enkelt hane?
Hvis du nogen sinde skulle få en chance for at opleve et hønsehold med hane, vil du se, at hanen har en vigtig social rolle i gruppen, det handler ikke bare om befrugtede æg (som vi evt. også kunne købe, hvis vi gerne selv ville ruge kyllinger ud).
Hvis du gerne vil opleve et hønsehold, er jeg sikker på, at der er nogen på forum i nærheden af dig, som hjertens gerne vil vise dig deres.
Venlig hilsen
Marianne, som elsker sine havehøns incl. en lille glad hane.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Finn Jensen efter 13 Juli , 2009, 17:27
Det handler om tolerance, både overfor folk der har høns, men også den anden vej. Idag er det sådan at vi i ufattelig mange tilfælde ser klager over hønse- og fuglehold bunde i nabostridigheder, bare fordi kommunen skriver på deres hjemmeside at man kan klage over naboens hønsehold. Og kommunen giver som oftest klageren ret. Tit og ofte på selv om klageren kommer med åbenlyst forkerte påstande...

Langt de fleste naboer er til at snakke fornuftigt med, men hvis man farer frem med klager og krav om helt at forbyde haner, så er det svært at snakke sammen og finde en fornuftig løsning, så både haner og mennesker kan være der.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 13 Juli , 2009, 19:10
Dsv. er vi ved at være derhenne hvor vi kun aceptere det vi selv foretager os. Det undre mig ofte at de der klager over fugle og høns ikke forlanger de vilde fugle og børn fjernet også da de til tider kan støje lige så meget. Det der liger i det er at det der er regler for har man mulighed for at ændre, det andet må man affinde sig med.
Vi var for et par år siden på besøg hos nogle vi ikke tidligere havde besøgt. Da vi sad og drak kaffe, lød der pludselig en voldsom larm udefra haven og dags lyset der kom ind af flimerede voldsomt, jeg røj op af stolen i ren forskrækkelse og spurgte hvad det dog var.
Ejeren af huset sagde, når det var da bare toget der kørte 2-3 meter fra huset og han havde såmænd ikke opserveret dette eller gjorde det normalt for sådan var det bare.

Min kære moder forlagte også at vi derhjemme holdt fugle inde til efter kl. 8.00 da hun mente at de ødelagde hendes søvn, men den solsort der sad på huset få meter fra vinduet og fløjtede hver morgen så men næsten ikke kunne høre vores fugle mente hun ikke var noget problem selv om vinduet om sommeren stod åben.

De sager jeg har kørt via. mit hverv som miljøkonsulent i LDF har næsten alle været ens. Det er sjældent at det er naboerne der klager men næsten altid nogle der bor lidt længere væk.
Jeg har sågar oplevet at nogle har klaget over lugt og larm før fuglene kom i volieren på trods af at de selv havde givet grønt lys for volierebyggeriet og fugleholdet. Der er også en tendens til at når de først får fat i reglerne hænge de sig i de mindste detaljer og bliver ved til de får fugleholdet fjernet og hvis det var muligt har man fornemmelsen af at de også gerne så ejeren fjernet samtidig.
Efter min mening bør sådane menesker ikke bo blandt andre da det for mig at se er dem der er problemet og ikke de menesker der udøver almindelige aktiviteter udover at side forand vinduet og drikke kaffe.
Vel der har også været tilfælde hvor en fugleholder har været nødsaget til at gøre vidse foranstaltninger for at minimere støj og lugt generne overfor naboerne. Der er også fugle der ikke egner sig til hold i bebyggede områder som f.eks. flere Sydamerkanske papegøjer og parakitter, perlehøns påfugle og visse fasan arter mm. som kun er aceptabel at holde på landet, men der er jo stadig mange andre muligheder for at holde fugle og fjerkræ der ikke er til større gene for de omkring boede. I flere tilfælde vil en form for støjdæmpning være muligt.
I de tilfælde hvor vi tilråder en fugleholder at ændre tingene er i de tilfælde hvor det pågældende fuglehold larmer mere end alm. aktivitet i et boligkvarter. De retsafgørelser der foreliger siger dog også alle at det et fugle/fjerkræhold må larme er det der svare til f.eks. at man slår græs med en rotoklipper. Larmen fra fuglene må ikke være vedvarede men nogle timer morgen og aften, så selv om der er urealistiske komunale regler der siger noget, er retsafgørelserne ofte langt mere logiske og aceptable for både fugle/fjerkræholder og klager.
Der liger også helt faste grænseværdier for hvor meget et fuglehold må larme, en grænseværdi som mange kommuner ikke kender.
Der hvor jeg bor, har vi et nedbrydningsfirma der knuser beton som nabo og en landmand der køre gylde ud, samt 2 boldbaner hvor der spiles bolde flere gange årligt og med den larm der følger hermed.
 Så en tilpasning til andre er nødvendig hvis man vil bo her.
Vi har dog haft problemmer med afbrænding af store mængder plast og PVC hos det pågældende nedbrydnings firma tidligere og dette er heldigvis stoppet.
Hvis man unødig klager må man forvente at der også bliver klaget over en selv.
Så lad os i stedet for at bekrige hinnanden og forsøge at forstå hinanden og sammen løse de få problemmer der til tider er.

Hvis man som fugle/fjerkræ holder løber ind i problemmer er det altid en fordel at kontakte sin organisation og en her der er inde i reglerne, da det ofte kan være meget svært for en udeforstående at have kendskab til de mange regler og afgørelser der foreligger.
Det går også ofte også meget hurtigere at få en sag igennem med hjælp fra en der har kendskab til reglerne.

Som jeg altid skriver
Der findes ikke problemmer men udfordringer og de er til for at løse.
  
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 13 Juli , 2009, 19:38
Undskyld jeg siger det Balle, men dit indlæg pisser mig af...

For det første.. En hane galer ikke fra morgen til aften hvert 6 sekundt.. Den må du godt nok længere ud på landet med.

Man skal IKKE holde haner inde, for de er en mere naturlig del af samfundet end vi selv er, så hvis der er nogen der skal smutte, så er det egentlig os, og ikke hanerne.

Jeg tror desuden ikke på at i er ved at blive så "skøre i hovedet" af den hanegalen at i skal søge lægehjælp, for eksempelvis biler det kører forbi, græsslåmaskiner og tv larmer meget mere end et hanegal, så det er ganske simpelt blot en vanesag!

Jamen nu du alligevel er ved at få et haneforbud, kan vi så ikke få et mod lastbiler, lufthamre, larmende tog, arrige mennesker og "irreterende" børnebørn? Hvis man bliver ved på denne måde så kunne man lige så godt gruppeopdele samfundet...

Jeg bliver faktisk både harm, arrig, vred og ked af det over dit indlæg, især det du skriver med landzone! Der er da godt nok ikke noget mere naturligt end en hane på landet, og efter hvad jeg kan tolke ud fra dit indlæg, så bor du i byen, så jeg syntes egentlig ikke at du kan tillade dig at sige det på denne måde med landet. Hvis man flytter på landet så må MAN være INDFORSTÅET med at det er med de lyde som landet nu byder på.. Ellers kan man flytte ind i Storkøbenhavn og bo i de betonboligere der er der!!

Desuden gider vi alle ikke æde papkyllinger...

Jeg kan godt se jeres problem med naboen, men snak med dem i stedet for at fortælle det sådan et sted. Det hjælper jo ingen... For mig lyder det bare som en god gang gammeldags brok...
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Dennis efter 13 Juli , 2009, 19:46

Jeg kan godt se jeres problem med naboen, men snak med dem i stedet for at fortælle det sådan et sted. Det hjælper jo ingen... For mig lyder det bare som en god gang gammeldags brok...


Hehe man kan ikke andet end at holde af ham :)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lisbeth Kristine efter 13 Juli , 2009, 19:52
Hehe man kan ikke andet end at holde af ham :)

HELT ENIG!!
De ord han slynger ud, han lyder jo slet ikke som en skoledreng. Kan godt forstå alle de 10-12 taller han har fået her i sommer. Gid alle mine fremtidige elever bliver så nemme ;D
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 13 Juli , 2009, 20:13
Til det indlæg kan jeg kun sige:

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lene Kongstad efter 13 Juli , 2009, 20:33
Jeg vil bare sige at jeg er meget stolt over mine forum medmennesker
Jeg ville nok som Mikkel nemt ryge op i det røde feldt, men I er søde og svarer Balle på en pæn og sober måde..... <: <M

Som min kloge mand siger andres larm er altid den værste...

Og ikke mindst mantraet: Overbærenhed er den overlegendes privvilegie  <E
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Christina efter 13 Juli , 2009, 20:42
Jeg er meget enig i meget af det der er skrevet... Haner SKAL have lov at være her, og kyllinger kan ikke bare købes, hvis ikke der har været en hane indover ;)

MEN...jeg ville også blive træt af det, hvis jeg ikke kunne slippe væk fra lyden af larmende dyr...glemmer aldrig den dér irriterende møgkøter, som blev ved med at gø, lige da jeg højgravid og udmattet havde besluttet mig for en lille lur på hængesofaen!  >:( Eller sidste sommer, da min yngste pige var et par måneder gammel og skulle lære at sove i barnevogn...vi har nemlig privatfly herude, og de LARMER så man nogen gange tror man bor klods op af en lufthavn!!!!  >:( Så lillepigen vågnede jo konstant, og den trætte nybagte mor måtte rende frem og tilbage...  ::)

Min pointe er, at JA...jeg kan rigtig godt forstå det er irriterende for dig *l Sikkert også fordi det ikke engang er dine egne haner, og dermed din egen larm. Det er bare lidt lettere at tolere sine egne haner, hunde, køer osv. Måske du kunne høre din nabo, om de vil vente lidt med at lukke dem ud? Og så kan du måske samtidig vente med at slå græsset, tænde motorsaven, starte bilen osv., til efter deres børn har sovet til middag i weekenden? :)

Mange hilsner fra Christina, som også holder af fred og ro. Men vi skal alle kunne være her :)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Dennis efter 13 Juli , 2009, 20:43


Jeg syntes der er helt fint med jeres "dyrevelfærd" men hvad med menneskevælfærd?

Hehe hva er det egantlig du vil frem til her ? Menneskevelfærden i dagens danmark er vist ikke til at klage over basse. Så ryst posen igen.

Høns i baghave er da ok, men galende idiotiske haner der galer fra kl 03:30 om morgenen og så hele dagen igennem--- hvert 6 sek, 600 gal i timen ????
Vi er pensionister og ville nyde vores have nu, mens de hanegalende ejere af de forbandede haner er arbejdstagere og er ikke hjemme om dagen- så bare lad hanerner gale( 3 stk. som gejler hinanden op)


Hov hov hov. Altså jeg er pt. arbejdsløs, hvis jeg nu havde 3 haner, og havde en trang til at lukke munden på dem, så løber jeg sku da ikke ud og smider et stykke vat, i halsen på dyret. ALLE har høns. Balle, unge som gamle. Så husk posen der er mere. ryst ryst..

Vi er ved at blive vanvittige, skal snart søge lægehjælp, da det galen og galen er et kæmpe vanvid.
Nej forbyd haner i samfundets tjeneste og køb så de kyllinger i stedet for og lad os andre få fred og ro i sindet!


Hvis hane gal, virkelig kan ramme dig så psykisk hårdt, at du lider overlast, tror du så ikke du har andre ting i hverdagen/fortiden som går dig på?   *t

Det er uanset om det er i landzone, nu hvor man fra byerne flytter ud til, eller det er i byzone- de forbandede haner galer lige meget og næste værre på landet da galende lyder over meget større områder over åbne marker.


Her fik vi så et total forbud af haner i dk. ( Alle der bliver taget med en hane i bilen eller i sin bolig, ryger et år i fængsel ) Under ny bandelov..
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 14 Juli , 2009, 00:06
Ja jeg røg nok ret hurtigt op i det røde felt, men sådan noget gør mig sur.

Lisbeth Kristine: Det skal de nok gøre ;)

Resten enig enig og enig...

Efter at have tænkt over det lyder det egentlig meget komisk at rykke sådan noget ind blandt mere end 2000 mennesker, som med sikkerhed har modsatte holdning...
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 14 Juli , 2009, 00:32
Jeg synes ikke at det er komisk med et sådant indlæg. Det er måske lidt vovet.
Hvis indlæget der har en lidt anden holdning til tingene ikke var kommet var de forskellige meninger heller ikke kommet frem. Det er altid godt med lidt andre synspunkter og en god og saglig diskution. 
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: lugovets efter 14 Juli , 2009, 00:57
A.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: GKV efter 14 Juli , 2009, 09:19
Hr. Balle.

Du skriver ikke noget om, hvor langt ind til din nabo der er, men bor du i et villakvarter med 700kvm. grund kan jeg godt følge dig. Nogle haner er forfærdelige at høre på, alt efter race kan deres galen være meget skinger. Som de andre siger tal dog med naboen og forklar dig måske ønsker de slet ikke at have tre haner, men kan bare ikke lige få taget sig sammen til at slagte en eller to, hvad ved jeg?

At beklage dig over, at det også kan forstyrre dig ude på landet, det kan jeg til gengæld ikke acceptere.

Ude på landet bør der jo netop dyrelyde, modsat plæneklippere, hækkeklippere, nabomusik o.s.v. Desværre er det også herude afløst af menneskenes støj fra div. maskiner.

Jeg for mit vedkommende kan godt lide de "rigtige" lyde herude.Hanerne der galer, hundene der gør hen under aften, først den ene så den anden,somme tider kommunikeres der over lange afstande, jeg savner køernes brølen efter tyr, sådan en ko der står og hujer efter tyr, synes jeg er så livsbekræftende, men desværre igen en lyd der næsten er forsvundet.

Du siger at du er pensionist, ja, men så er du da også fra den tid, hvor folk bedre kunne forlige sig med, at der er andre mennesker og dyr end lige dem på ens egen matrikel.

Dengang var der jo masser af børn der ikke var anbragt uden for hjemmet hele dagen, som larmede og støjede, om sommeren til sent på aftenen. Dette er blevet afløst af døde villabyer der først vågner op sent på eftermiddagen, når de stressede udearbejdende voksne og anbragte børn igen kommer hjem, men det gør det jo ikke til et hjem kun for pensionister der ønsker fred. Er det virkelig så dejligt?

Der bliver altså flere og flere mennesker, byerne rykker ud på landet og skubber de folk væk der gerne vil bo der med lidt dyrehold, men pludselig opdager, at tilflytterne ikke kan lide det der hører landet til.Netop det med havehøns er da så dejligt, de lægger æg fra høns, der har det godt, hanen galer ja, Tænk dog på alle de industridyr der lider stor nød. for at bl.a. du kan få mad på bordet.

Det omtalte indlæg peger jo blot på den urimelighed der er i at en bestemt gruppe dyr som folk gerne vil have, som ikke er til fare for nogen, skal holdes indespærret som var det farlige rovdyr til fare deres omgivelser, modsat andre kæledyr som godt må have deres frihed.

På den anden side er loven jo nok kommet, netop fordi nogle mennesker ikke har kunnet begrænse sig og har haft alt for mange dyr til, at det ikke generer naboerne, det giver så bagslag så selv det der er rimeligt, pludselig ikke længere er acceptabelt.

Hvis jeg boede så trangt havemæssigt vil jeg til enhver tid foretrække at naboen har høns + hane, frem for at de har fritgående katte, som aflægger besøg hos mig, eller en hund der står og japper dag efter dag.

Vore behov er forskellige, ikke alle kan blive opfyldt.

VH Gunni.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lene Lestat efter 14 Juli , 2009, 09:35
Det er egentligt "skægt" at folk er så intolerente over for hanegal, når de kan acceptere alle andre lyde i en by.

Jeg har indtil flere haner og Svanegæs, som er mere højlydte end andre gåseracer og jeg sover ganske udemærket om natten. Og det er både på fridage og arbejdsdage.
Så godt at Hr. Balle ikke bor ved mig. Og godt jeg har et stykke til de naboer, jeg har og godt at mine naboer er/har været bønder, så de er vant til lyde på landet. Og ikke krakilske byboer.

Folk kan bo ved lufthavne, store veje osv. og blive vant til det.  Hvad med børn der råber og skriger eller voksne som skændes. Plæne- og hækklipning, udrykning, biler osv Larmer det ikke ????????????

Men uha haner det er frygteligt, selvom det egentlig er en meget naturlig lyd.

Hvad med de vilde fugle, de begynder også tidligt om morgen og det er bestemt ikke dem alle som har lige pæne stemmer. Men de er nok/måske skudt væk alle sammen i Hr. Balles nabolag.

Desuden er det imponerende med haner som kan gale 600 gange om dagen, helt fantastisk og garanteret lige til "Gunners Rekordbog "

Men hvis man vil se sig gal på det, tja så lykkedes det.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Viben schliemann efter 14 Juli , 2009, 09:55
Kære Finn Jensen.
Vi er enige om at holde en god tone her i mediet, men det faldt mig for brystet det der med hanegalende hønsegårde der skal være tilladt overalt(berlingske Tidende i dag) !
Hunde skal ikke holdes indelukket o.s.v., nej men det SKAL haner!
Jeg syntes der er helt fint med jeres "dyrevelfærd" men hvad med menneskevælfærd?
Høns i baghave er da ok, men galende idiotiske haner der galer fra kl 03:30 om morgenen og så hele dagen igennem--- hvert 6 sek, 600 gal i timen ????
Vi er pensionister og ville nyde vores have nu, mens de hanegalende ejere af de forbandede haner er arbejdstagere og er ikke hjemme om dagen- så bare lad hanerner gale( 3 stk. som gejler hinanden op)
Vi er ved at blive vanvittige, skal snart søge lægehjælp, da det galen og galen er et kæmpe vanvid.
Nej forbyd haner i samfundets tjeneste og køb så de kyllinger i stedet for og lad os andre få fred og ro i sindet!
Det er uanset om det er i landzone, nu hvor man fra byerne flytter ud til, eller det er i byzone- de forbandede haner galer lige meget og næste værre på landet da galende lyder over meget større områder over åbne marker.

Nu er det sådan at overdrivelse ikke fremmer forståelsen, så om den galer så meget ved jeg ikke men det kan jo føles sådan, på sammen måde som en dryppende vandhane. Lige så irreterende som når naboens elhegn går i fjernsynet og man selv af hensyn til naboerne slukke sit eget, at sidde en hel lørdag aften og se på to striber som blinker.
Nogle ting kan man bare ikke ændre på, f.eks at min nabo knuser beton 3 uger ad gangen 4 gange om året, det larmer med en desibel på 84,6, lige under grænsen og derfor må de godt, sidste gang de knuste beton var lige før pinsen og for det ikke skulle være nok, så ringede kirken på klokken hver dag i 1½ time også på den højt hellige pinsesøndag.
Eller for at nævne at min nabo har fået fyldt huller op, og at vognmanden , guldhammer, startede kl. l*rt om morgenen, for så de fandt ud af at det var det forkerte matriale som var anvendte og måtte starte forfra  >:(
Men kunne jeg bytte så ville jeg heller høre hanegal end maskinstøj.

Men kære hr. Balle eller jeg må nok heller kalde dig Søren, ellers kan du jo blive forvekslet med min boghandler og det tror jeg ikke han ønsker. Tal med din nabo det kan være at han er nemmer at snakke med end vores ;) og evt. forlange at han ikke lukker dem ud før efter kl. 7 på hverdage og efter kl 8 på Søn og Helligdage, selvom jeg syntes at det er tidligt *f

Mvh Viben med de støjende naboer
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lene Kongstad efter 14 Juli , 2009, 10:16
Kære hr Balle..
Se lige dette indlæg med et åbent sind....

http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=411151&r=9

Det er lige til at blive glad i låget af denne mands begejstring..
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Susanne efter 14 Juli , 2009, 11:11
Kære Hr Balle!

Jeg kan faktsik godt forstå, at det kan være uhyre generende med tre galende haner som nabo.

Jeg har selv på et tidspunkt haft en voksen hane samt et par unghaner, som øvede sig i galeriet. Selv jeg kunne ikke holde ud at høre på det og gjorde efter kort tid en ende på det.

Vi fik ingen naboklager, men er sikker på, at nogen har åndet lettet op. Der går jo et stykke tid fra man irriteres første gang og til at man reagerer. Og der skal her på egnen meget til før man henvender sig - det bli'r nemt noget med at snakke med nogen andre og blive bekræftet i, hvor træls det er. Desværre.

Jeg synes det er godt, at du henvender dig på dette forum - for det er da os, der skal lytte!

Vi skal passe på, at vi ikke bare "holder sammen mod idioten" og forskanser os bag forklaringer om at andre generer lissåmeget!

Man kan høre, at du er vred - sikkert fordi det har stået på rigtig længe og fordi du føler dig magtesløs.

Måske har du prøvet, men alligevel: Kan du evt. skrive et venligt brev til din nabo? Hvor du redegør for, hvor meget I er generet? Det der med "venligt" er nok det allervigtigste - for blir tonen først beskidt og bitter, er der ingen løsning at hente.

Og for at undgå evt. misforatåelser: Jeg går selvfølgelig ind for, at man som hobbyavler kan ha' fjerkræ gående frit på sin egen grund. Men jeg går absolut også ind for at man som fjerkræholder (og hundeholder, og havetraktorholder og motorsavsholder) ta'r de hensyn, som er nødvendige for at undgå at genere hinanden.

Jeg håber, I kan komme i dialog med jeres nabo og få løst jeres problem. Held og lykke med det!
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Elise ☺ efter 14 Juli , 2009, 12:06
Der er noget jeg altså ikke kan forstå  ??? det kan jo godt være at haner galer(jeg har et par stykker af slagsen og mig genere det ikke) men de mennesker der ikke kan lide hanegal spiser som regel æggemadder med stor nydelse og hvis alle haner blev forbudt så var det altså kun et spørgelsmål om tid før æggemad kun var noget man kunne læse om i historiebøger. Det samme er de mennesker der flytter på landet og ikke kan holde ud af der en gang  imellem lugter af gylle, jeg syntes heller ikke at gylle er den dejligste duft men jeg vil gerne spise flæskesteg og så er der nogen der må holde grise med gylle som et biprudukt for at vi kan få flæskesteg, og hvad med de folk der griller en god bøf om sommeren men samler underskrifter ind om at der ikke må være mødding i nærheden af deres nybyggede villa kvatere på landet. vi vil ikke kunne høre, lugte og se dyrene, de genere os med deres affald, de samler fluer osv. men vi vil gerne spise dem ??? måske nogen kan forklare mig hvorfor motorstøj nu pludselig er blevet bedre at høre på. Og stadig jeg kan med lidt god vilje god se at 3 haner måske er for meget, men igen uden dyr ingen stege
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 15 Juli , 2009, 17:57
Jeg holder stadig ved min mening, og gider ikke kommentere yderligere.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lene Lestat efter 18 Juli , 2009, 08:49
Hvis folk ikke kan tolerere dyrelyde på LANDET så må de flytte hjem igen til storbyen, hvor der er stille og roligt og frit for dyr.
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Wanda efter 18 Juli , 2009, 10:37
Er der nogen der gider komme og lukke råge-flokken som bor i mit store træ ind om natten? De gider ikke når jeg siger de skal, og når jeg beder dem ti stille, råber de bare endnu mere.....

Og ved I hvad, min nabo er begyndt at høste....OM NATTEN, er I klar over hvor meget det larmer, for ikke at sige støver,.......suk

Og er der nogen der gider fortælle pensionisterne at de ikke bør være i butikkerne i myldretiden, de har jo da hele dagen til at handle, så der burde kun være tilladt for pensionister at være i butikker mellem kl 10 0g 13 i hverdage og slet ikke i weekenderne hvor alle vi fortravlede arbejdende skal handle. For pensionister er så langsomme og går altid i vejen med deres indkøbstaske på hjul, og så kan de næsten ikke se at finde deres 50-ører op ad pungen..... og så skal de jo lige brokke sig over et eller andet.

Og er der nogen der gider vække min døde nabo og sige at hans katte STADIG bor her hos mig?

HA ved I hvad, når jeg bliver pensionist, så vil jeg også have som hobby at brokke mig.... det er jo faktisk ret sjovt  *b

Hilsen Wanda som lige har fået de største grinere idag og syntes at alle forumfolk incl. Balleboy er vildt søde :)
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: mortends efter 18 Juli , 2009, 10:43
Er der nogen der gider komme og lukke råge-flokken som bor i mit store træ ind om natten? De gider ikke når jeg siger de skal, og når jeg beder dem ti stille, råber de bare endnu mere.....

Og ved I hvad, min nabo er begyndt at høste....OM NATTEN, er I klar over hvor meget det larmer, for ikke at sige støver,.......suk

Min nabo begyndte at høste i forgårs - lige da vi satte os til grillen ved havebordet på terrassen - SKØNT! (men jo egentlig også lidt hygeligt, trods larm og støv...)

Og er der nogen der gider fortælle pensionisterne at de ikke bør være i butikkerne i myldretiden, de har jo da hele dagen til at handle, så der burde kun være tilladt for pensionister at være i butikker mellem kl 10 0g 13 i hverdage og slet ikke i weekenderne hvor alle vi fortravlede arbejdende skal handle. For pensionister er så langsomme og går altid i vejen med deres indkøbstaske på hjul, og så kan de næsten ikke se at finde deres 50-ører op ad pungen..... og så skal de jo lige brokke sig over et eller andet.

Og er der nogen der gider vække min døde nabo og sige at hans katte STADIG bor her hos mig?

HA ved I hvad, når jeg bliver pensionist, så vil jeg også have som hobby at brokke mig.... det er jo faktisk ret sjovt  *b

Hilsen Wanda som lige har fået de største grinere idag og syntes at alle forumfolk incl. Balleboy er vildt søde :)
    *g  -  Hehe - den med pensionisterne er sg* fantastisk!!  *f

TAK for grineren Wanda!!
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Storm-Olsen efter 18 Juli , 2009, 12:20
Det er jo alt sammen meget rigtigt - det der med at bo på landet og pensionisterne ud af butikkerne ;D

Men midt i al sarkasmen og satiren,(som jeg også fniser af), så skal vi altså ikke blive så selvfede, at vi glemmer, at der er folk, der som jeg, bor midt inde i en landsby (vi er 1200 indbyggere) og har høns.

Det er reelt et villakvarter, vi bor i.
Her bor helt sikkert mange folk, som ikke har spor imod høns, men som på den anden side set heller ikke har noget ønske om ikke at høre andet end hanegal.
 Jeg har en hane, og han galer rigeligt. Naboerne synes, han er okay. Han galer - deres sønner spiller af og til højt. Det går lige op.
Hvis deres søn spillede højt hver aften, så ville jeg kræve ham skudt!

Hvis jeg nu havde to haner - eller tre, som er det hr. Balle i sit indlæg klager over - så ville de gå og gejle hinanden op og lave en forbandet larm. Det ville jeg også synes. Jeg ville ikke være hjemme hele dagen, for da er jeg på arbejde, så summa summarum ville mine naboer være langt mere generede, end jeg er.

Det handler vel alt sammen om gensidig respekt og forståelse. Det er så lige den Wandas råger mangler ;D Skyd dem!
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Lene Lestat efter 18 Juli , 2009, 12:28
Jo og problemerne skal/kan løses med dialog naboer imellem og ikke igennem kommunen og helst inden det hele tager overhånd og folk begynder at chikanere hinanden og det hele ender i "krig".
Titel: Sv: God morgen!
Indlæg af: Susanne efter 18 Juli , 2009, 12:40
Du har vist lige formuleret guldkornene, Lestat!   :)

Det er jo dybest set det eneste, der virker!

God week-end til alle - både byfolk og landfolk - pensionister og arbejdende - dyreelskere og dyrehaderere  :D