Forum > Problemer og sygdomme

Brug af gift

<< < (3/18) > >>

Susanne Ebbe:
Alle de erhvervbesætninger med æglæggere og kyllinger til slagt, de behandler vil ikke mod utøj. Dyrene er så kort tid i staldene.

Men dem der har det fjerkræ der leverer æg til udrugning af æglæggere og slagtedyr, de lever vel længere  ???

Eller besætninger med gæs, de skal da have lidt alder før de er kønsmodne. Og der findes da øko-gæs.

Så der må være et middel, i hvertfald til fjerkræ opdrættet konventionelt. Det bedste utøjsmiddel uden kemi er stadig et dejligt støvbad under en busk  <Q

Hanne:
Der er egentlig to emner i denne tråd.

Den ene er hvordan vi gør det her økologisk og den anden hvordan gør vi det ikke-økologisk....

Økologisk:
Ved vi om det økologiske fjerkræ er utøjsfrit?
Min gode biologven har høns, ænder og gæs. Han kunne ikke drømme om at behandle sine dyr med gift! Han mener at utøj er en naturlig del af fjerkræ, som det er ved de vilde fugle. Han ser dyrene som sit mad. Det var ham som sagde: 'Hanne! Man gir sgu da ikke sit mad navn!' :)
Hans dyr havde utøj og tydelige kalkben og efter min mening var de påvirkede af det. Min ven sagde at hans dyr aldrig blev mere end to år, og derfor ikke nåede at blive påvirkede af det....

Ikke-økologisk:
For år tilbage brugte mange rask væk vaponastrips som var beregnet til store stalde, i selv små hønsehuse. Jeg kan huske at det var noget med at så skulle, den ikke hænge der så længe!!! Vapona er nu på den sorte listen over farlige stoffer ved miljøstyrelsen.
http://www.mst.dk/Bekaempelsesmidler/Pesticider/Forbudte+stoffer/03040000.htm

Dette er to skræksenarier, og ingen af os ønsker nogen af dem.

Men hvor er vi os hyggehønsefolk?

I hvilken retninig skal vi bevæge os.

Måske skulle vi dele denne tråd i to og finde den bedste økologiske måde og den bedste ikke-økologiske måde, så alle føler de kan være med??

Her et link til en ægproducent. Kig under økologiske høns, jvf Susannes gode spørgsmål.
http://www.mst.dk/Bekaempelsesmidler/Pesticider/Forbudte+stoffer/03040000.htm
http://dueholm.dynamicweb.dk/Default.asp?ID=7

Finn Jensen:
I engelske og tyske fjerkræ-kredse er der mange der taler pænt om Verm-X. Det er ikke et decideret ormemiddel, men forebyggende. Jeg har selv ikke nogen erfaring med det
http://www.verm-x.com/poultry.htm

Fås også i Danmark (til heste) http://www.rheumacure.com/VermX.htm

Mette Marie Andersen:
hmm..... jeg har prøvet at granske mit agronomhoved for om jeg kan komme i tanke om folk, der kan kontaktes vedr. utøj og fjerkræ og behandling. Jeg kan sådan set slet ikke komme i tanke om nogen. Jeg synes jeg husker et eller andet svagt om at man sådan set ikke gjorde det store ud af at behandle for utøj, da fjerkræ jo er ret kortlivet, hvis det holdes konventionelt.
Om et præperat er testet på høns (og evt. bare ikke godkendt til dem) kan man kun finde ud af ved at støve rundt efter artikler, der er publiceret med resultater. Og er de nedslående så er det ikke sikkert at der er publiceret noget omkring det. Jeg tror ikke vi skal sætte næsen op efter at en eller anden fag-person ligger inde med viden om, hvor længe et middel findes i hønsekroppen osv. hvis ikke midlet er godkendt til fjerkræ. Taler vi derimod om et middel der er godkendt til fjerkræ så er det en anden sag for så er oplysningerne offentligt tilgængelige på www.produktresume.dk.

... og nej, jeg ved godt at utøj ikke bare er et spørgsmål om hygiejne. Jeg fundere egentlig bare lidt over hvorfor det rammer nogle hønseflokke og ikke andre. Gråspurvene kommer da også ind i min hønsegård. Alligevel har jeg aldrig set utøj/tegn på utøj i min lille flok (de støvbader forøvrigt rigtig meget også f.eks. i savsmuldet). Mine hunde har heller aldrig haft lopper, selvom vi færdes mange steder hvor det burde være ret nemt at få 'samlet' op (træning, stævner, skove osv osv). Jeg bruger hverken hvidløg eller andet 'hokus-pokus' og holder ikke konstant hundene på forntline. De tjekkes dagligt (vi bor i et ret flåt-befængt omårde), så jeg burde da finde dem hvis de var der.
mvh
Mette

Jens Juhl:
I alle de år jeg har haft høns, har jeg aldrig brugt gift til hønsene. De har faktisk ikke utøj. De får masser af sand de kan bade i og kun økologisk foder, lige som os selv. Vi dyrker økologisk, og kunne ikke drømme om at bruge sprøjtemidler overhovedet, hverken til os selv eller hønsene.
Jeg læser at der er nogle der giver dem en såkaldt hønseguf med hvidløg. Jeg har en nogen lignende, den virker imod dårlig mave og andre ting. Jeg har aldrig købt en eneste slags medicin mod noget som helst, og her bliver hønsene så gamle at de ikke lægger æg længere, så det kan altså lade sig gør. Især tror jeg at det at de støvbader i tørt sand er neget vigtigt.
Jens

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

[*] Forrige side

Skift til fuld version