Forum > Dorking

opdræt af Dorking

(1/4) > >>

Pia Hansson:
Hej.
Jeg har en masse spørgsmål, som jeg håber nogen kan svarer på. Jeg har ind til videre kun haft havehøns og har ikke stillet de store krav til dem, andet end de skulle lægge lidt æg, være kønne at kigge på og kunne gå i haven så jeg kunne nyde synet af dem. Efter en periode med dem, faldt jeg over denne hjemmeside og så tog interessen ellers fart. Jeg var med til forum dag ved Peter Agger og her faldt jeg for to racer Dorking og Kæmpe Jersey. Jeg har fået lavet en aftale med en Dorking avle om at kunne købe 1,4 kyllinger ved ham i foråret, så jeg lige så stille kan komme igang med egen avl. MEN jeg aner jo intet om denne race og syntes det er svært at finde så meget om den. Har selvfølegelig også tænkt mig at snakke med avler når jeg skal hente dem. Så her kommer spørgsmålene.
1. Er der en god bog der beskriver racen Dorking? Og hvad jeg skal være opmærksom på når jeg vil avle videre, kardinalpunkter, fejl osv.
2. For at få dem med til udstilling (engang) skal de ha fast fodring og være vaccineret, men hvor bestiller jeg disse fodringe og hvad kræver det af medlemsskaber rundt omkring? Kan nemlig læse at dansk dorking klub er nedlagt, hvilken klub skal jeg så melde mig ind i? Ang vaccination, skal jeg bestille tid ved en dyrelæge lige som vacc af hund :o
3.Hvor mange dyr, vil være optimalt i forhold til at skulle avle til udstilling?
4.Har læst et sted at gamle racer er nemmere og avle på end nye, er det en skrøne?
5 Skal så stor en race have ekstra tilskud af noget, for at styrke deres knogle?

Puha, nå det var sådan lige nogen af de ting jeg havde tænkt på. Der kommer sikkert mere. Håber nogen kan svarer.

Mvh Pia

Rudy:
Hvis man vil udstille er det godt at besøge vinterens udstillinger. Som udstiller er Skandinavisk Fjerkræ Standard er must /o
Fodringe købes hos DFfR hvor man skal være medlem. Dyr som ønskes udstillet skal være vacc. og foreningerne/klubberne holder ofte vacc.-dag i løbet af sensommer/efterår.
Svære racer kræver ofte store tillæg for at have gode dyr til såvel avl som udstilling.
Store racer skal have noget for at "lave" det store skelet. Jeg giver f.eks. lige fra kyllingerne er helt små skaller i foderet. NB: skaller fåes i flere sorteringer, også meget fine. Der kan evt. tildeles Mangan.

Pia Hansson:

--- Citat fra: Rudy efter 05 Januar , 2015, 18:46 ---Svære racer kræver ofte store tillæg for at have gode dyr til såvel avl som udstilling.

--- Afslutning på citat ---
Er ikke sikker på jeg ved hvad du mener   ::)
Kan du anbefale en klub, der vil være god at melde sig ind i hvis man har Dorking?
Altså jeg skal jo være medlem af Dffr, og så en lokalklub, men jeg tænker bare det måske også er en fordel at være i en klub/forening der har et mere specifikt kendskab til racen eller andre nær beslægtede racer?

Raziel:
Det der menes med store tillæg er, at der skal laves rigtig mange kyllinger for at ha en chance for at nogen er gode nok til udstilling.

Rudy:
Når jeg skriver "svære" racer, tænker jeg på racer der er vanskelige, måske pga. at racen ikke er så udbredt og dermed er der ikke så mange til at arbejde for sagen.
Det er fint at være medlem at en Specialklub for sin race/racer, men hvis der ikke er en specifik for racen, så nytter det ikke så meget.
Du bliver automatisk medlem at den kreds du bor i, når ud bliver medlem af DFfR. Men det er at anbefale også at melde sig ind i en eller flere af de evt. lokale klubber, hvis sådanne findes i dit område.
Jeg kan ikke forestille mig at medlemskab af en alternativ Specialklub i mangel af en Specialklub for ens race er til megen nytte.
Besøg udstillinger (hvis lidt udbredte racer, så LU) og få en snak med opdrættere af racen, samt evt. gerne få opbygget et netværk.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version