Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Lene Lestat efter 11 Februar , 2016, 10:41

Titel: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lene Lestat efter 11 Februar , 2016, 10:41
Når folk skal vælge høns, så kan de næsten ikke blive stort nok, hønsene (hvis de også skal være til slagt) skal helst være på +5 kg. og æggene nærmest 100 gram.
Så dværghøns er for mange helt udelukket på forhånd.....

Og dette er noget synd synes jeg, så derfor vil jeg slå et slag for vores skønne dværghøns, som findes i et væld af racer og smukke farver.

Dværghøns er lige som store høns delt op i svær og let race, denne inddeling refererer ikke til om racerne er lette eller svære at holde og passe, men om de er mere eller mindre "tunge i r...."
Mange racer er endvidere (ligesom de store racer) også allround racer, dvs. gode til både æg og kød.

Fordele ved dværghøns:
1) De fylder ikke så meget, så de er yderst velegnede til en parcel, hvor der måske ikke lige er 10 tdr. land til hønsehold.
2) De æder og s..... ikke så meget, som de store racer gør.
3) De har en god tilvækst og fint kød.
4) Æggene har ofte mere blomme kontra hvide. Ægvægten for dværgracerne er ca. fra 25-50 gram. Nogle racer lægger endda større æg end det.
5) Dværghøns findes i et væld af racer (næsten alle de store racer er fordværgede) og ikke mindst findes der mange smukke farver.
6) De findes i størrelse lige fra de helt små på 500-600 gram og op til 1,3-1,7 kg., til sammenligning vejer en gængs rød eller hvid hybrid ca. 1,5-2 kg.
7) Dværghøns er nemmere at finde, da der er mange opdrættere af dem, f.eks. er Dværg Wyandotter en af de meget populære racer, med rigtigt mange dygtige opdrættere.   
8) Hvis man ønsker at udstille dværghøns, så skal de ikke lægges så tidligt til, som de store racer skal.Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lene Lestat efter 11 Februar , 2016, 10:48
Se lette racer her : http://www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk/16854447
Se svære racer her : http://www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk/10029058
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Gok efter 11 Februar , 2016, 18:03
Jeg kan kun være enig i dine betragtninger Lene, for dværghøns er så meget mere fornøjelige, fordi de er så livlige, i forhold til de store tunge racer.
Jeg har seks Dværgdotter, og de har bare givet mig så megen ekstra livskvalitet, selv om jeg har mange aktiviteter både internt og eksternt.
Jeg må så erkende, at jeg ikke har tænkt mig at slagte gokkerne........
De kommer til at lever livet ud, uden hensyn til hvor mange æg de lægger.
Her i vinterhalvåret er jeg ude i haven mange gange om dagen, snakker med gokkerne, og hygger mig med deres selskab, og jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har været så meget udendørs, -før gokkerne.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 12 Februar , 2016, 07:12
Jeg er en af dem der valgte dværghøns fra, da jeg skulle have høns i haven. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, ud over at jeg nok også var en af dem der ville have stoooore æg :o. Nu er jeg blevet meget klogere på høns, og synes der findes uendelig mange dejlige hønseracer, både de store og de små. Af de små har stiftet bekendtskab med hollandske dværge, som er yderst charmerende og tillidsfulde. Eneste minus ved dem, er at de har et ego der er større end en løvemors, så de er temmelig udsat for rovdyr og løbske hunde, da de ikke frygter noget som helst.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 Februar , 2016, 13:48
Jeg har haft og har både store og små høns. Vi har især gjort i dværg maran, som er en af de svære dværg racer. Dem har vi haft utrolig stor glæde af, selv som slagtedyr, har de en rimelig vægt.
Mht. æg er det ganske interessant at læse Flemming Schiøttes bog "Det rimelige hønsehold", hvor han gennemgår vægt på blomme/æggehvide hos flere racer. Her fremgår det tydeligt, at det især er hviden, der er mere af i de store æg, hvor æggeblommen ikke varierer så meget i størrelse.
Jeg er rigtig glad for alle mine høns, både store og små, jeg synes det er sjovt med lidt forskellige, men det er især maran, som har vundet mit hjerte, både de store og de små.
Vi har også nogle bantam høner, herlige små damer med deres helt egen personlighed, og helt fantastiske som mødre.
Alt i alt kan jeg anbefale dværghøns, til begyndere er der yderligere den fordel, at de er meget nemmere at håndtere.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lene71 efter 12 Februar , 2016, 13:58
Er dværghøner mere stille end store høner? Jeg tænker på, om de simpelthen "snakker" og "kagler" med en lavere volumen?
Jeg bor nemlig i tæt rækkehusbyggeri, så naboerne er tæt på mit hønsehold  :)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 Februar , 2016, 14:02
Alle høns kagler, når de har lagt æg, men oftest går de bare og gokker hyggeligt.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lene71 efter 12 Februar , 2016, 14:19
Jeg hører også til dem, som kalder det for en "hyggelig" gokken. Men jeg ved desværre, at nogle betragter det som larm, så derfor vil jeg gerne gå efter "lavmeldte" høner.
For god ordens skyld, vil jeg lige sige at jeg IKKE har problemer med min nuværende naboer  :)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 12 Februar , 2016, 15:58
Mine hollændere er ikke større end 400 g, men dem der snakker allermest når de har præsteret et æg - eller gerne vil præstere et. Her er det min høne fra 2012 der er på stadiet før "bok-bok-bok-æææææg", og det til trods for at hun ikke har lagt et eneste æg siden hun var 1 år gammel. Hun elsker dog stadig at opføre sig som en høne i fuld æglægning.

https://www.facebook.com/undlose/videos/10206521515782093/?l=1258727926798722935
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Finn Jensen efter 12 Februar , 2016, 16:18
Det er vist mest individpræget hvor meget de snakker og ikke så meget om det er dværge eller store. 
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lene Lestat efter 12 Februar , 2016, 16:30
Jeg synes nu ikke at høns og hans generelt larmer særligt meget. Mon ikke det også kommer meget an på pladsen og aktiviteten, for har de kun et bart frimærke at gå på, så kan de nok brokke sig noget over det.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Gaya efter 12 Februar , 2016, 17:11
Jeg har både dværghøns og store høns og er generelt til lette racer. Tror trenden med store høns kommer sig meget af folks uvilje mod at bygge ordenlige gårde og så er der en forstilling om at høns der kan flyve ikke er tamme. Høns skal helst gå bag 50 cm hegn og komme løbende for at blive kælet af børnene. Kun et meget dumt dyr frygter ikke mindre børn og når der udstilles gul orpington i løs dressur på udstillinger, er det mit indtryk at det mest er manglende evne til at komme væk, der afholder dem fra flugt. Forestillingen om ægstørrelsen kan vi takke industrien for. Ironisk nok er det jo ikke de største høns der lægger de største æg.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Maria2aaen efter 16 Februar , 2016, 09:15
Vi har både dværghøns, samt store racer. Pt er det blevet til 3 dværg kochin og to blandings dværghøns, den ene er vores hane. Aner ikke hvad han er. Men han er rød, flot, selvsikker og holder fint styr på både store og små. Så har vi 3 store farverolles damer og 2 blomster damer, og pt. Fem 3-måneders kyllinger, hvoraf to er orpington i stor og tre vist er blandinger af blomster/italiener. De går allesammen sammen, frit i haven og på hestefolden når vi er hjemme, og ellers i hønsegården.  Jeg er vild med de tre dværg kochins runde facon, de er så nuttede når de tripper rundt. De snakker sjældent, lægger ok med æg - og de fine små æg elsker mine døtre. Og det er rigtigt at blommen fylder næsten hele skallen. Grunden til at jeg købte dværghønsene var for at de kunne ruge (slagte)kyllinger ud og næste års æglæggere. Jeg ved ikke helt om vi fortsat skal beholde dem efter sommer. Det er planen at vi skal beholde en stor hane fra egen produktion, for som det er nu, skal jeg ud og købe rugeæg. Den lille dværghane formår ikke at hoppe på de store høner. Men så skal vi naturligvis have skilt dem ad igen, det var nu ellers bare så nemt at de kan gå sammen.
Dværghønsene er fra april 2015, så hvor længe kan jeg forvente at de ligger æg? Og vil de fortsat være rugelystne selvom de ikke længere ligger æg?
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: renepaulsen efter 16 Februar , 2016, 09:58
Jeg er en af dem der har valgt dværghønsene fra, da jeg også ville bruge hønsene til slagt. Æg størrelsen er ikke så vigtig for mig, blot det er "alm." størrelse. Så jeg endte med at vælge (store) Sussex, der har en fornuftig slagtevægt og er OK æglæggere. Deres æg ligger for det meste på 55-60 g (så ikke meget mere end visse dværghøns - kan jeg forstå).
Jeg slagter helst ved 5-6 måneder og får de lækreste kyllinger med en slagtet vægt på ca. 1,5 kg.
Jo, jeg kunne da nok gøre noget lignende med dværghøns, men så ville jeg skulle slagte 2 eller 3, og det er der bare mere arbejde i.
For mig gør det heller ikke noget at de spiser lidt mere i foder. Jeg har 8 høns til 20m2 gård. Nogle her på forum vil selvfølgelig mene at det er ALT for lidt plads. Men de ser nu ud til at trives og hygge sig, dog med ture i haven om vinteren/efteråret.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 03 Marts , 2016, 21:43
hej hvornår skal dværghønsene så ligges til  :)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Gok efter 04 Marts , 2016, 00:43
hej hvornår skal dværghønsene så ligges til  :)
Jeg tror ikke der er nogen, som forstår dit spørgsmål.  :-\
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 04 Marts , 2016, 07:33
hej gok jeg mener hvornår man begynder at ruge dværg hønsekyllinger ud.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Margrethe efter 04 Marts , 2016, 09:07
De, der vil udstille, begynder at ruge de tunge racer ud i januar og er færdige nu. Med dværghøns er det fint at begynde nu. Men ellers kan man for eksempel vælge at ruge hen over foråret og tidlig sommer, hvis man pludselig har en skruk eller de rigtige æg. For at gøre, for eksempel Hollandske Dværge, tilpas små, anbefaler man ofte at begynde at ruge dem ud om efteråret og vinteren.

Fra æg af de unge høner, der lige er begyndt at lægge æg. Men, hvis det ikke på den måde har et bestemt formål, har kyllingerne godt af sommerens sol, grønt biller fundet under havens hække osv.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 04 Marts , 2016, 11:19
så det er tiden nu??? :) :) /o /o
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 04 Marts , 2016, 17:08
Dværghøns kommer an på racen hvornår det er bedst at ruge dem ud. For selvom man kan holde urdværge nede i størrelse ved at ruge dem sent. Så kræver brystfylde og bredde til gengæld så meget tid som muligt eller man nøjes med at udstille ældre haner. Hønerne kan nemmere lægges til sent med rimeligt resultat.

Mellemsvære fordværgede racer passer det meget godt fra marts til maj og nogle gange start juni alt efter udstillingen de skal passe bedst til.

Lette fordværgede racer med hældekam helst ikke for sent da det kræver ca. en måneds æglægning før kammen falder rigtigt har jeg ladet mig fortælle.

Langhalede Dværge også helst så tidligt som muligt af hensyn til hanerne skal nå og få en så lang og fuldkommen hale som muligt hvorimod hønerne godt kan lægges senere til med rimeligt resultat.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 04 Marts , 2016, 18:49
hej frank det er sorte dværg australorps /o /o /o /o /o
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 04 Marts , 2016, 22:39
Det bedste vil være og henvende sig til opdrættere af racen i dværg gerne dem der klare sig godt og høre dem ad, men umiddelbart hører de til de mellemsvære dværge så marts til maj er en fin periode at lægge dem til i.

Ellers tag og regn fra den udstilling(dato) du regner med de skal gøre sig bedst og ca. 6,5 måned tilbage for hvornår hanekyllingerne skal klække og ca. 5,5 måneder for hvornår hønekyllingerne skal klække.
Man kan også skubbe tiden lidt især med hønerne hvor hvis man lige har lagt dem tidligt nok til så holde dem på voksefoderet istedet for at skifte over til æglægningspillerne med det samme for at sænke æglægningens begyndelse. Og hvis de lige er sent nok på den så starte lidt tidligere på æglægningspillerne for at få dem hurtigere igang.
Hvis det går galt og hønerne begynder æglægning for tidligt går den alligevel så skal man måske bare afse 1-2 point i den samlede score for hvad de kunne have opnået hvis de bliver for påvirket af æglægningen.

Første billede en høne som har stram fjerdragt og ingen pude over sadlen.
Andet billede en høne der har lagt æg for længe og blevet mere løs i fjerdragten og har fået pude på sadlen.
Begge er store Australorpshøner fra dette LU 2015
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 05 Marts , 2016, 11:06
tak for svar /o /o /o /o /o /o /o /o /o /o /o /o
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 05 Marts , 2016, 11:39
Glemte lige billede 2
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 05 Marts , 2016, 12:34
er det bedst at de ikke ligger mange æg
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 05 Marts , 2016, 14:26
Kommer an på racen normalt siger man hvis de lægger det første æg på vej i transportkassen til udstilling bliver det ikke mere optimalt for mellemsvære til svære racer. Hvis de til gengæld er langt fra at lægge æg er kammene ofte små og farveløse hvilket heller ikke giver det optimale udtryk af hovedet.

Lette racer med hældekam som Italiener skal helst have lagt æg en måneds tid for man er sikker på kammen er begyndt at hælde til den ene side som er ønsket ved disse.

Så inden udstilling og under helst ikke for mange. Når det er overstået endelig alle dem de løster og forsætte og give en masse helt til og med avlssæsonen.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 05 Marts , 2016, 16:25
ok det du skrev med at hanerne skal være 6,5 måneder og høner 5 måneder kan man bare ikke lave dem på samme tid
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 05 Marts , 2016, 18:23
Kan sagtens laves sammentiedig og give fine resultater. Har vi selv gjort i mange år og klaret os ganske fint på udstillingerne. Her rammes dværgene heller ikke så hårdt som de store racer ved at blive lagt til sammentidigt. Det er kun hvis man vil ramme dyrenes 100 % topkonditionen og får mest muligt i bedømmelsen at man skal gøre meget ud af tidspunktet.
Hvis man også udstiller på flere udstillinger med flere uger imellem har dyrene heller ikke topkondition ved begge. Her kan man så lægge dem til så de får mest på den udstilling man satser mest på og den anden tage det man kan få. Eller lave dyr af flere omgange så man hele tiden har nogle der rammer topformen til netop den kommende udstilling inden for rækkevigden.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: jonathan høns efter 05 Marts , 2016, 18:54
Mange tak Frank jeg vender nok tilbage med nogle flere spørgsmål :)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Finn Jensen efter 04 April , 2016, 10:45
Jeg er blevet tilknyttet havenyt.dk og skriver lidt om høns og andet fjerkræ i haven. Første skriv er lidt om dværghøns
http://www.havenyt.dk/artikler/dyr_i_haven/fugle/1466.html
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Helle K. efter 04 April , 2016, 11:03
Fin artikel  /o
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Raziel efter 04 April , 2016, 11:38
 /o
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: elton efter 06 April , 2016, 19:15
hej tanja pedersen. opdrætter du hollandske dværg høns? jeg vil nemlig gerne begynde at have sådan nogle i steden for, de store racer, jeg har nu. så hvis du gør, må du meget gerne smide en besked, når du har nogle til salg.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Anna Christina Landmark efter 30 Maj , 2016, 16:20
Jeg har to kæmpestore Faverolles høns og skal jeg være ærlig, så bryder jeg mig ikke om store høns længere. Det er simpelthen for meget arbejde, mad og risikabelt, fordi ender du med en sur høne, kan du let komme til skade. Jeg er blevet hakket i ansigtet to gange, og uanset hvad jeg gør, så bliver den ene ved med at prøve at dominere. Måske skal jeg bare være mere hård, men jeg vil heller ikke mishandle den. Den anden er vældig sød, men alligevel. Folk siger tit at tunge racer er gode til børn og her er jeg ret uenig. Store høns kan være lige så urolige som små høns, det er alt efter hvordan de er vokset op. Mine er ikke bange for noget som helst, med mindre det er måtter (spørg ikke hvorfor), men som forældre skal man tænke over at det er et stort dyr med skarpe kløer og et stort næb, der kan hakke dig til blods, det er IKKE en bamse. Udover det skider det helt vildt, så meget at jeg har været ved at give op på at gøre rent, fordi der ligger 10 kg lort indenfor hver dag. Det er måske en overdrivelse, men det ser næsten sådan ud.  :o Og så er de forfærdelige som krammehøns. Man kan ikke gribe ordentligt fat rundt om dem og så prøver de nogle gange at komme væk, med det resultat at man får en kæmpe vingen lige i smasken og det gør altså ondt.
Før dem havde jeg dværghøns, og jeg var MEGET gladere for dem. De er nemme at håndtere og ikke ligefrem bange, bare fordi man er større end dem.  :) Det gør ikke nær så ondt at blive hakket af dem og så kan de heller ikke nå dit ansigt.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: ÆGGEKAGEMAND efter 11 ſeptember , 2016, 09:48
Dejlig tråd :)
Jeg selv startede mit hønsehold med  1,3 Kochin som jeg købte af Lene i 2007 eller 08.
Jeg Gav 350 kr for dem . det var på det tidspunkt store kyllinger. Jeg havde dem i knapt 1,5 år før jeg fandt 4 bunker fjer fordelt rundt omkring på haven.
Efterfølgende var det ikke til at finde flere kochin så faldt over en flok Dværg hamborgere og tænkte den var da sjov ..Det var den så ikke alligevel..De små kræ fløj rundt og var særdeles vilde,indtog have, træer og ikke mindst min køkkenhave. Jeg havde fornøjelsen af disse stressende dyr i 2 år indtil min rottweiler brød ud af sin hundegård og reducerede flokken til en enkelt hårdnakket Dværg høne som jeg kaldte Rambo. Efter den tur mistede jeg lysten til flere høns. Rambo levede på min grund i træerne og kom dagligt hen til døren for at få mad og ellers passede hun sit og jeg mit . Hun overlevede et par somre og op til flere snig attentater fra min udbryder konge af en rottweiler og gjorde på den måde hendes navn ære.Hun sov altid ude i tujaen foran stuehuser. Det var rart at have hende der i haven som fast inventar men jeg synes det var synd hun var alene. Jeg købte der for en lille flok  sumatra x brahma krydsninger som kunne gøre hende selskab. Da Rambo efter krydsninger havde boet i hønsehus en uges tid skulle introduceres for dem  havde jeg smidt majs til hende hvor jeg plejede for at have hende i nærheden når de andre kom i håb om at hun ville gå med dem også i hønsehus når det blev mørkt. Mens rambo spiste lukkede jeg de andre ud og fik lokket dem om til hende med majs . Rambo skrappede et par gange også skred hun..jeg har aldrig set hende siden. Den nye flok krydsninger var som dværg hamborgerne ..de valgte haven og træer frem for gård og hønsehus. Ræven kom senere samme sommer og tog dem en efter en over et par dage...ja hvadså..Høns gad jeg ikke mere i hver fald....fik to heste ud og hygge men de æder og bidrager ellers ikke med en skid så dem fik jeg afviklet efter et halvt års tid også var der jo igen tomt på "gården". Jeg var begyndt at gå at overveje høns igen da min far ringede og fortalte hans svigerinde havde 2 dværg wyandotter som blev drillet lige lovligt meget af en lille flok chabo med kyllinger. Jeg fik disse to wyandotter og det har været kærlighed og hygge lige siden. Jeg elsker wyandotter :) Jeg elsker deres små fine hale numse puder og ikke mindst deres ekstremt skønne øjne og blik . De er så rolige og hyggelige og på trods af at de flyver sover de på pind i hønsegården og jeg kan altid hente æg i rederne. Køkkenhave og bed holder de sig mere eller mindre fra og skulle de ske de går derud så er skaden ikke så store for de vil hellere pikke rundt under tujaen :)  De to blev til 8 og de 8 blev til 11 for så at blive reduceret til lille flok på 1,5 og sådan en flok har jeg haft siden..indtil sidste efterår hvor flokken pga høg blev reduceret til 2,2 . For en måned siden afleverede jeg 24 æg til udrugning og 23 af dem klækkede. imens disse lå i ruge maskine blev en høne skruk ,  og leverede 14 friske kyllinger . Nu har jeg 41 dværg wyandotter. Foruden disse har jeg lige investeret i 3 Dværg orpington og jeg er sikker på at krydsninger af disse to giver nogen især gode æg liggere og ikke míndst fine kødhøns ...Kan kun anbefale disse prægtige dyr
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Anna Christina Landmark efter 14 April , 2017, 09:53
Jeg tænker måske at prøve en sidste gang med tamme høns, se hvordan det går med dværghøns, for hvis ikke, giver jeg op. Min mor vil dog stadig gerne have høns selvom jeg ikke passer dem, så der vil nok altid være høns i haven.
Men først burde jeg rode op i de to fjerklumper jeg allerede hår ::)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Ekelund efter 14 April , 2017, 10:26
Ja jeg var også en af dem der kun kiggede på de helt store høns i starten. Men det var fordi jeg havde hørt de var væsentlig roligere end mange andre høns.

Men så faldt jeg over dværg kochin og faldt pladask for dem så det er dem vi har i dag. De er så søde når de kommer løbende over plænen og ligner små fjer bolde. Og de lægger tilmed godt med æg. Æggene er ikke store mellem 30-36 gram men tilgengæld har de en kæmpe lækker blomme ..
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: lysbeth efter 04 Maj , 2017, 09:40
Jeg foretrækker helt klart dværghøns. Mit dilemma er at jeg har svært ved at finde mine udvalgte racer i dværg: I øjeblikket er jeg på udkig efter Welsumer, Barnevelder, Bielefelder (som jeg dog ikke kender udbredelsen af i Danmark), Maran eller New Hampshire, alle i dværg. Jeg holder øjnene åbne og håber, der viser sig noget senere på sæsonen.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Henriette Hall efter 04 Maj , 2017, 12:59
Lysbeth har du prøvet at gå ind på de respektive racers hjemmesider og søge der. Evt. ringe til et af bestyrelsesmedlemmerne og høre om de kan formidle kontakt? Jeg ved da at vi har dygtige avlere af dværgbarneveldere herhjemme.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: lysbeth efter 04 Maj , 2017, 13:20
Hvorfor har jeg dog ikke selv tænkt på det?? Hermed gjort - tak!
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Lisbet Woller efter 27 August , 2017, 11:07
Jeg har lige fået min første lille flok af dværghøns. Har længe haft lyst til få nogle, men manden min var ikke så nem at overbevise - han vil gerne have nogle store æg, og også gerne mange af dem.
Nu lykkedes det - 15 dværgdotteæg i rugemaskinen, og 7 levende kyllinger som resultat.
Det bliver bare så hyggeligt, tror jeg :)
Faren ved det er, at jeg KUNNE komme til at brede mig over flere racer, som det skete med de store høns. Der er så mange fine  ;)
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 30 August , 2017, 12:22
Jeg har lige fået min første lille flok af dværghøns. Har længe haft lyst til få nogle, men manden min var ikke så nem at overbevise - han vil gerne have nogle store æg, og også gerne mange af dem.
Nu lykkedes det - 15 dværgdotteæg i rugemaskinen, og 7 levende kyllinger som resultat.
Det bliver bare så hyggeligt, tror jeg :)
Faren ved det er, at jeg KUNNE komme til at brede mig over flere racer, som det skete med de store høns. Der er så mange fine  ;)
Tillykke med dine små dotter :). Det er helt i uheld, her på matriklen, at min eneste lille dværghane blev slagtet af naboens møghund, ellers havde der med garanti været små hollandske dværghøns overalt her hos mig nu ;).
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Margrethe efter 30 August , 2017, 12:46
Tillykke med dine små dotter :). Det er helt i uheld, her på matriklen, at min eneste lille dværghane blev slagtet af naboens møghund, ellers havde der med garanti været små hollandske dværghøns overalt her hos mig nu ;).
Ja men hvis du er i bekneb, er jeg da leveringsdygtig i en lille hollænderhane :) Jeg var i Jylland i foråret for at hente "nyt blod" til mine hollandske dværge i form af rugeæg. Af dem er der kommet tre små haner. Det er bare en bedårende lille race.
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Gok efter 30 Juli , 2019, 18:59
Kl. 18 ringede det på døren.
Jeg lukkede op, og udenfor stod min nabo.
Nabo:"Er du klar over, at der går høns herude (i min forhave)?"
Gok:Ja, det ved jeg godt, -er de gået ind til dig?
Nabo:"Nej, men da jeg gik langs hækken, kunne jeg høre pippen, og kunne se, at der gik høns inde hos dig" (oversættelse: De var sluppet ud!).
Gok: De går her hver dag, og høns er bare så nemme, for de ved hvor de bor.
Nabo: "Det var nok bare mig, som fik dem skræmt gennem hækken, da jeg kom ind for at ringe på".
Gok: Ja, det er korrekt, for ellers ville de være blevet her.  ::)

Naboen går tilbage, og den ene 12 ugers dværgkylling, som løber langs hækken i hans indkørsel, skynder sig tilbage gennem hækken til sikkerheden.  ;D
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 31 Juli , 2019, 07:55
Sød historie 😍
Titel: Sv: De oversete dværghøns!
Indlæg af: Winni Velling efter 24 April , 2022, 22:53
ja jeg er fuldstændig enig. Jeg har dværg silkehøns og har haft det i 10 år. De er bare så søde at se på med deres silkefjer og de lægger rigtig mange æg. Og nej, æggene er ikke de største, men blommen er for det meste ligeså stor som i de store æg, så man får meget blomme ud af dem og mindre hvide. Og så er de nemme at gøre tamme og mine børnebørn elsker dem fordi at de spiser af hånden. Jeg havde tidligere store høns, men hold da op hvor skulle jeg tit gøre rent og det skal jeg ikke ved dværgsilkerne, da de ikke sviner så meget. Så en win win  ;)