Indsendt af Jette Gok Jensen
Opskrift af Anders Grøndal
1 hane, skæres op i stykker (opskriften siger engkylling på 1,5 kg, men vi kan jo tage en havehane på 2 kg Wink )
salt og sort peber
5 ss olivenolie
30 g smør
150 g magert bacon
1-2 nye porrer
3-4 nye gulerødder
4 nye løg
5 fed hvidløg
3 cm tørret chilipeber
timian
1 laurbærblad
evt. 1 bladselleristilk (det har jeg ALDRIG)
ca 3/4 flaske god rødvin (hvis man nænner det)
100 g champignon
evt. hakket persille
Svits først grøntsager: Smør/olivenolie varmes op og og løg, porrer, gulerødder i grove stykker og hvidløg, som er skåret en gang igennem, svitses. Dette tages op på et fad. Brun nu bacon, skåret i 3-4 cm store stykker. Brun så hanestykkerne godt. Put evt. lidt mere olivenolie i.
Varm gryden op og hæld rødvinen i. Lad den bruse af og put så grøntsager i. Lad retten småsimre til hanen er mør, ca. 1 time. Det sidste kvarter koger de rengjorte og halverede champignon med. Chilipeberen koges med indtil man synes saucen er stærk nok, så fiskes den op. Ellers kan den udelades.
Kødstykker og grøntsager lægges i et dybt fad. Saucen kan sies og skal så jævnes, som du plejer. Hældes i fadet og serveres med godt brød eller baguettes til.
Jeg plejer at lade ryggen koge med for at give kraft. Så kan man pille noget af kødet fra, mens den er varm. Men her om sommeren bliver det måske for kraftigt. Du kan også regulere mængden af grøntsager efter lyst.
Prøv denne skønne ret med hjemmeavlede høns. Det fås ikke bedre, vil jeg påstå.
Hilsen Jette Gok Jensen