Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: "Opskrifter" på vagtelæg??  (Læst 5029 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline karoline

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 447
"Opskrifter" på vagtelæg??
« Dato: 25 Juni , 2012, 13:58 »
Hej.

Nu er mine Japanske vagtler endelig begyndt at lægge æg ;D

Nogen der kan givet et par fif til hvad der er bedst at lave ud af vagtelæg?
Hvor længe skal de fx koges??

Karoline
Stor Wyandot, stor Orpington, Australorp, stor maran, blandingshøner, brahma, Jersey kæmper i en blandet flok til hygge og æg (1,27).
3,7 MEDK (sort sølvbrystet) til udstilling.
2,8 Sort dværg kochin (1,3 glat og 1,5 krøllet) Min store datters, til udstilling
0,0,6 hvid, silkefjeret chabo
0,3 dejlige døtre (8, 12 og 15 år)
Medlem af: Sydhavsøernes fjerkræklub, maranklub, Kochinklubben, kamphønseklubben, DFfR

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: "Opskrifter" på vagtelæg??
« Svar #1 Dato: 25 Juni , 2012, 16:42 »
Måske lidt fjollet, men jeg brugte nedenstående side til at beregne kogetiden for blødkogte kalkunæg - de blev perfekte /o
http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: "Opskrifter" på vagtelæg??
« Svar #2 Dato: 25 Juni , 2012, 20:57 »
Pocherede vagtelæg smager skønt. Slå æggene ud i et decilitermål, et ad gangen. Bring en gryde vand i kog med en smule eddike i. Vandet skal kun lige simre, ellers slås æggene itu af det buldrende vand. Pisk vandet med urets retning. Mens vandet stadig er i bevægelse hældes æggene i vandet. Hviden samler sig selv om blommen. Pocher på denne måde 4-5 æg ad gangen i ca. 3 min.

Smager fantastisk til en salat af fx romainesalat, parmesan, brødcroutoner og ovnbagte tomater.
« Senest Redigeret: 25 Juni , 2012, 20:59 Fra Tanja Pedersen »
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"