Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: P. Jakobsen efter 19 Marts , 2012, 23:31

Titel: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: P. Jakobsen efter 19 Marts , 2012, 23:31
Er der en der har en slavisk opskrift jeg kan følge? Så de ikke bliver sådan nogle seje banditter.. De vejer ca 1,4 kg.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Trine Bierberg efter 20 Marts , 2012, 09:23
Jep.....skær dem i kvarte, put dem i en Rømertopf/Stegeso med en masse grøntsager i bunden og lidt væske!!
Put dem i en kold ovn  ved 225 grader i 1½ time og du får den dejligste kylling!!!
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: P. Jakobsen efter 20 Marts , 2012, 09:33
Tak for svar Trine :

Men har ikke en Rømer, hvor der er plads til 2 kyller.. Og de skal være færdig samtidigt. det er til gæster..

Så hvis det var muligt, så ville jeg gerne have ca grader i ovn.. i ca hvor lang tid.. Er godt klar over de skal steges roligt og længere tid.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Trine Bierberg efter 20 Marts , 2012, 09:36
Du har ikke glasskåle med låg...det er næsten lige så godt som Rømertopf!!
Og ellers ville jeg grydestege dem, til de går fra benene...kunne forestille mig at det også ville være omkring 1½ time!!
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Lene Lestat efter 20 Marts , 2012, 09:41
Hvad med et par stegeposer.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: P. Jakobsen efter 20 Marts , 2012, 09:52
Jeg ved det ikke.. For har aldrig prøvet at lave andet end 1 hanekylle..Afkastet er ikke så godt her i huset, eftersom min kæreste forærer kyllingerne væk :-/ Til hunde.. hmmm

Men dem der kommer, de syntes jo det er en selvfølge de skal prøve at smage.. Og vil jo gerne have lidt succes!!

Har kun 1 stegegryde.. Så jo måske jeg skulle bruge den. Syntes bare sådan en hører sig sommeren til, med nye kartofler og agurkesalat frisk fra planten.

Men hvis jeg bruger stegeposer? Hvor lang tid, og ca grader?
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Henriette Hall efter 20 Marts , 2012, 10:20
Hvis du har en stegegryde kan du også sætte den i ovnen. Jeg har fået Le Creuset´s den største og den klarer snildt 2 kyllinger i den størrelse, men den koster desværre også en formue.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: P. Jakobsen efter 20 Marts , 2012, 10:33
Ender jo med at virke helt umulig :-/

Den stegegryde jeg har, er sådan en scanpan med teflonbelægning. Så den kan heller ikke gå i ovn, da den har plastikhåndtag.

Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Louise S. efter 20 Marts , 2012, 10:37
Uh, Le Creuset  <. Dét er bare godt køkkengrej!

I Ringsted, byen hvor løsningen på tomme, forblæste indkøbscentre er at bygge flere tomme, forblæste indkøbscentre (sært, men sandt) er der egentlig ikke meget at komme efter - og dog... Lige ved sidan af afkørsel 36 på E20 ligger "Ringsted Outlet Center", endnu et klasseeksempel på dødsygt, forblæst og uvedkommende centerbyggeri. Det er fyldt med tøjbutikker med sidste års mode til nedsatte priser og som sådan totalt uinteressant - men der gemmer sig en Le Creuset-butik, og den er helt sikkert et besøg værd, hvis man er på udkig efter en god gryde (og hvem er ikke det?!?)  ;)
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Patricia efter 20 Marts , 2012, 10:40
Prøv at se hvad jeg fandt ved at google "kylling i stegepose"
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=32970 (http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=32970)
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Trine Bierberg efter 20 Marts , 2012, 10:41
Lad nu være med at lade dig overrumple af alle de svar der altid kommer herinde, men tag dem som inspiration!! Lene´s Ide med stegeposer er rigtig god, da de jo har samme effekt som rømertopfen!! Og skal sikker have samme tid1½ time!!
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Lene Kongstad efter 20 Marts , 2012, 10:41
Pernelle, gør som Lene foreslår. Brug stegeposer...
Der står på poserne hvor længe og hvor meget.
Lav dem evt. A la jamie oliver med krydderier (friske) imellem skind og brystkød.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Lene Kongstad efter 20 Marts , 2012, 10:42
Hi.... Tre sjæle samme indlæg..
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: P. Jakobsen efter 20 Marts , 2012, 11:14
Ok jeg bruger en stegepose  ;) Håber det lykkes, nu det er sådan nogle søde stærke kyller. Og kommer tilbage med resultatet? Men skal den have 200 grader? 

ønsker mig en le cruiset (staves)  :)

Så er jeg vist rimelig dækket ind?  /o

vedr. jeg kun havde kokkereret 1 hanekylle, det var til kylling i karry.. Så det er jo lidt langt fra at skulle stege dem.  :)

Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Henriette Hall efter 20 Marts , 2012, 11:34
Nu har jeg aldrig nogensinde prøvet stegepose, men generelt ville jeg nok ikke banke ovnen op på 200 grader når det er hjemmeavlede kyllinger. Her må klogere folk på banen.
Titel: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Trine Bierberg efter 20 Marts , 2012, 11:40
Jeg tror måske ogås du skal ned i lavere temperatur....det er kun Rømertopfen der kan klare så højr temperatur!!....Sæt den ind  på 225 grader i 15 minutter og skru ned til 180 i 1 time og et kvarter....
Titel: Sv: Sv: 2 hanekyller i en ovn
Indlæg af: Fisker efter 20 Marts , 2012, 21:45
Uh, Le Creuset  <. Dét er bare godt køkkengrej!

I Ringsted, byen hvor løsningen på tomme, forblæste indkøbscentre er at bygge flere tomme, forblæste indkøbscentre (sært, men sandt) er der egentlig ikke meget at komme efter - og dog... Lige ved sidan af afkørsel 36 på E20 ligger "Ringsted Outlet Center", endnu et klasseeksempel på dødsygt, forblæst og uvedkommende centerbyggeri. Det er fyldt med tøjbutikker med sidste års mode til nedsatte priser og som sådan totalt uinteressant - men der gemmer sig en Le Creuset-butik, og den er helt sikkert et besøg værd, hvis man er på udkig efter en god gryde (og hvem er ikke det?!?)  ;)
Ha hvor er det bare rammende, det sidste jeg har hørt om centereuforien er at det tristeste af dem alle skal omdannes til spændende eksotisk basar ala Århus, med gode friske råvarer. Perfekt placeret som nabo til lidls ligeledes eksotiske udvalg.
Undskyld sidespring, jeg er iøvrigt enig med de kloge damer, jeg har aldrig fået en tør eller sej kylling i so, men jeg giver dog aldrig under tre timer ved lavere temperatur
Rasmus