Forum > Problemer og sygdomme

Brug af gift

(1/18) > >>

Hanne:
Er vi kritiske nok når vi behandler vores fjerkræ mod utøj?
Eller skal det bare være effektivt, så vi kan komme videre?

Jeg er selv så dobbeltmoralsk at jeg køber økologisk mælk til mine unger og økologisk korn til mine høns, samtidig med at jeg ikke gerne, men dog alligevel bruger og køber gift, når de har utøj.

Er jeg den eneste der glemmer mine grundlæggende principper og værdier, når 'Putte' har utøj??

Udbudet af gifte til behandling af utøj er ENORMT! Det er ikke svært at finde hverken i butikker, eller over nettet. Men ved vi nok om, hvad det er vi bruger og hvordan det virker – også langsigtet på os mennesker?

Jeg selv mangler det ultimative præparat, som jeg VED er udviklet og kontrolleret til brug på høns til konsum (æg og kød). Hvor der er forsket i hvor lang halveringstid der er for giften i blodet – hvor længe det er om at komme ud af kroppen. Eller et præparat, som måske slet ikke indeholder gift, men som fjerner utøjet effektivt alligevel.

For at vi med nogenlunde sikker hånd, ved hvad vi snakker om, har jeg undersøgt følgende produkter, som vi hver især nævner ind i mellem og tjekket dem, set i forhold til tilbagehold for æg og kød.

Frontline VET - ligger sig efter producentens oplysninger i hudens talgkirtler og frigives der fra. Skulle ikke gå i blodet, hvorfor der må formodes ikke at være tilbagehold??

Program VET - virker ved, at det efter optagelse i dyret, går ud i blodbanerne. Når en loppe så suger blod, vil den optage det aktive stof, der så vil gøre den steril.
Her MÅ der være tilbagehold.

Chokspray mod fluer (den gule), skulle ifølge producenten, som jeg har kontaktet, ikke gå i blodet og der er derfor ingen tilbagehold..

Div. - Nogle hønseholdere - det har jeg også selv engang - bruger ukendte pulvere til at drysse over dyrene og i rederne – hvad er der i og hvordan indvirker det på kød og æg, os og vores unger – hvem ved??

Jeg har skrevet til en dyrlæge og overvejer flere kloge at spørge til råds – Landbohøjskolen, Fødevarestyrelsen – andre??

Jeg skal ikke sætte mig til dommer over hvad I andre bruger, men jeg kunne godt tænke mig at vi måske tager en rask debat om emnet?

Tænker vi os ordentligt om når ’Putte’ har utøj?? 

Jeg kunne også godt tænke mig at udfordre jer til en lille konkurrence!!

Hvem finder det naturprodukt mod utøj som ikke er giftigt og som virker!

Vi vil se før og efter billeder ;)

Nielsen:

--- Citat fra: Hanne Lottrup efter 05 Marts , 2008, 16:47 ---
Frontline VET - ligger sig efter producentens oplysninger i hudens talgkirtler og frigives der fra. Skulle ikke gå i blodet, hvorfor der må formodes ikke at være tilbagehold??


--- Afslutning på citat ---

Den dyrlæge jeg lige var hos med min orpington (se anden tråd) sagde at der ingen tilbagehold er på dette middel. Og da han har fugle og fjrekræ som speciale går jeg da ud fra man kan regne med det han fortalte.

Berit:
Jeg synes også det ville være dejligt med et naturprodukt der kunne virke, jeg har slået mig på hønseguf godt med hvidløg, jeg synes dette skal prøves.
Her går jeg og køber økologisk, skulle jeg så fylde mine høns med gift, men jeg ved det er et problem, og et rigtig strengt problem. <R

Christian Ernstsen:
Jeg gør også mit bedste for at holde den økologiske linie, men det er svært. Fx er det billigere for mig at starte min motorcykel og køre på arbejde, end det er at tage med det offentlige - og så tager det 20 minutter med mc, men 45 med det offentlige, så der ryger økologien i svinget for mig.

I min hønsegård (dvs hønsehus, det skal jo være under fast, virussikkert tag!) bliver der fodret med økologisk korn og øko-kraftfoder når man kan få det, men når dyrene bliver angrebet af utøj er det CHOCK-spray, der bliver taget i brug. Jeg minimerer dog brugen af det stads, det kan umuligt være sundt for nogen!  ::)

Er det ikke et spørgsmål om at vælge med hjertet og hjernen samtidig? Mon ikke det er bedre at bruge gift i begrænset omfang derhjemme, fremfor at købe industrielt fremstillede hønseprodukter? Det er jo også en slags aflad at købe øko-mælk, jeg hørte et sted at for hver liter mælk man køber økologisk, er det en ret stor mængde grundvand, der ikke bliver udsat for sprøjtemidler (pga alverdens randeffekter, såsom at en økoko (hvis den bor på Læsø må den være en øøkoko!) ikke må få foder der er behandlet med sprøjtemidler).

Susanne Ebbe:
Er der i denne forbindelse nogen der kender dette produkt: ProSmoke

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version