Forum > Opskrifter

Din bedste opskrift på juleknas

(1/22) > >>

Tanja Pedersen:
Så nærmer julen sig, så skal vi ikke lave en tråd med vores bedste opskrifter på julekonfekt og julebag?

Min faster og min far laver alletiders gulerodskonfekt:

* 1300 g gulerødder
* 1000 g sukker
* 1 spsk citronsyre
* 2 økologiske citroner
* 16-18 blade husblads
Kog gulerødderne i 15-20 minutter. Mos gulerødderne og tryk dem rigtig godt fri for vand. Mosen må gerne være så tør som overhovedet muligt. Hæld sukker i mosen og kog forsigtigt op. Tilsæt udblødt husblads, og kog op. Tilsæt citronsyre og revet skal og saft fra citronerne. Lad det hele småkoge i en god time, men RØR RUNDT HELE TIDEN, ellers brænder det på. Massen skal til sidst være ret så tyk. Køl massen af i ca. ½ døgn. Tril små kugler og afslut med at rul kuglerne i kokos. Resulatet er små orange "bolsjer" som smager skønt :).

madsen:
OK, det må jeg nok sige, det lyder som en meget sund konfekt.
Hos os er det mere "usund"  :D
 Dadler - erstat stenen med en smuttet mandel,
 og dyp den i smeltet chokolade, stilles på køl.  /o

Ina....:
uhhm det lyder faktisk ret godt, og skal prøves når jeg får fat i noget gelatine.

Tanja Pedersen:
Jamen gulerodskonfekt er også bare rigtig lækkert ;D. Mange rynker på næsen over de små orangeskrigende kugler med kokosmel, men de er et friskt indslag midt i al den anden tunge julekonfekt. De smager overhovedet ikke af gulerødder, mere af... tja... af jul? ;).
Her er et lille bitte billede af kuglerne midt på bordet. Rundt om sidder fætre, onkler, fader og farbrødre og synger julen ind ! *h

Tanja Pedersen:
Ikke flere gode opskrifter I vil dele? ;) Jeg har juleferie fra i dag af, så nu har jeg tid til at afprøve diverse opskrifter. Hit med dem  ;) :P.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version