Jeg er simpelthen gået ud fra min engelske bog om "incubation", hvor der står helt præcis, hvilke æg, der skal have hvilken temperatur og fugtighed og hvornår.. Der står 60/75, og der står ikke noget om udluftning osv, selvom jeg har læst flere steder herinde, at det gør nogle..
Det der med tørrugning osv kan jeg godt se fidusen i, hvis man selv skal fylde vand på sin maskine.. men som jeg skrev, så har jeg en king suro. Den er fuldautomatisk, og ejg indtaster blot, hvad temp. og fugtighed jeg ønsker, så jeg skal jo bestemme mig for en fugtighed og kan ikke blot "tørruge"...men tørrugning er vel bare samme luftfugtighed som i vores luft, og det er jo svingende med vel ca 40-45%!? Når jeg ruger høns og vagtelæg, ruger jeg på 45%, og her trækker maskinen ikke vand ind (det kan man høre), så det må vel svare til tørrugning!
Ved sidste rugning, hvor de befrugtede æg døde løbende i æggene, havde jeg også vagtelæg i.. De blev ruget ved nøjagtig samme altså 60/75, selvom bogen og manualer siger noget andet..her kom 11 ud af 14 befrugtede æg, såeh...
De 4 eller 5 æg der pt er hul i er uændrede.. De to ser døde ud, hvor de andre ser ud som om, at ællingen blot ligger og "trækker vejret", men det ligner ikke på nogen af dem, at de forsøger sig vej ud!!
Jeg skrev forkert ovenfor, jeg ville gerne forsøge med moskusæg igen, og behøver max 10 stk, så hvis du kunne hjælpe med det farm-svendsen evt?? Har du ruget andeæg ud i din king suro??
Jeg tror aldrig før, at jeg har været så ærgerlig, og der er bare intet, jeg kan stille op andet end at krydse fingre