Jeg kan da prøve
Graddage er et udtryk for hvor meget tiden og temperaturen i fællesskab modner kød.
1 graddag er defineret som et døgn hvor gennemsnitstemperaturen er 1°.
Så hvis gennemsnitstemperaturen er 5° i et døgn tæller det døgn som 5 graddage.
Når der så er gået 42 graddage er vildtet velhængt. Det er så 8,4 døgn.
Det vil sige at regnestykket kommer til at se således ud:
42 / gennemsnitstemperatur = antal dage til vildtet er mørt.
For dyr i husholdningen, som jo ikke skal bruge så mange timer på at finde maden som vildtet skal, er tiden lidt lavere. Måske 35 graddage. Her tænker jeg oksekød. Men prøv at tale med din slagter, du vil blive overrasket over hvad han mener et velhængt stykke oksekød det er.
Så er der det lyse kød, her tænker jeg på kylling, kanin og kalkun, og så er jeg sikker på jeg glemmer nogen, men pyt
. De skal have lidt mindre endnu, måske blot 15 eller 20 graddage. Jeg mener også at disse typer kød vinder ved at modnes.
Men generelt kan man jo sige at hvis din næse og dine øjne og dine fingre finder kødet i orden, så er det fint nok når bare det er gennemstegt. Så at gå over de her tider vil også kunne gå.
Nu håber jeg ikke det blev alt for kringlet det her, det er faktisk ikke så svært, men jeg kan godt forklare det meget kompliceret