Forum > Udstillinger, klubber og kolonier

Udlån af høns

<< < (2/2)

Helen Ørndorf:
Welsumer dværge lægger mange æg og i en fin størrelse :)

ina.....:
Jeg synes det er enormt spændende at du lige er faldet for Loman,  <K for jeg havde bestemt ikke det indtryk at den var nem at gøre tam, jeg ville snarere sige at den kun kunne lide sig selv, men det kan måske gå når der kun er Loman,,, jeg har også kun haft en, og den var nærmet at betegne som utilregnelig og helt udenfor pædagogisk rækkevide, den jagtede alt og alle der kom i nærheden af hanen som var en smuk kæmpe jersey, og ve den der kom når han lavede madkald, der var en del uro i hønseholdet, så da opførslen smittede af på hanen der til sidst ikke ville lade nogen gå i haven, så fik både han og den satans madam deres endeligt,,,,,
Lomans evne som æglægger kan ikke bestrides. <Y

Jens Juhl:
Nogle af de høns jeg har i egen hønsegård er resterne fra udlånshøns. Fx. når der er taget en af ræven, så tager jeg de resterende hjem i hønsegården og starter med 3 nye. Det lykkes som regel fint med Loman, som er blevet så tamme ude hos lånerne, at man kan tage dem op på græsplænen. De er så fredelige at der som regel ikke bliver den mindste uro i hønsegården. Jeg har såmænd præsteret at lukke en høne ind til 5 - 6 andre, uden at den blev mobbet.
Og så lægger de æg i lange baner, og det er vigtigt for lånerne, i hvertfald i begyndelsen. Senere kan folk så få lyst til at dyrke mere ædle arter, og det sker. For os i Lokalagenda 21 er det vigtigste i denne sag, at folk for lyst til at holde æg, som er enormt miljøvenlige, hvis man da selv lader være med t tilsvine sin havejord med gift og kunstgødning. Personligt er jeg ligeglad med race, bare de er hyggelige.
Jens

Navigering

[0] Emneindeks

[*] Forrige side

Skift til fuld version