Som der er nogen som også skriver, så er hybrider (kød og æg) lavet ved at krydse to meget indavlede linier med hinanden, for derefter at opnå en krydsningsfrodighed (heterosis) i 1. generation.
Denne krydnings frodighed opnås også ved krydsning af to rene racer.
Ved videre avl af disse krydsninger forsvinder derefter krydsningsfrodigheden og afkommet bliver ikke bedre.
Eks.
Jeg har nogle bekendte som sværger til hybrid høner (Isa Brown/Warren), de har igennem mange år hentet en hane fra mig, altid en Jersey Kæmpe.
De har så ruget æg ud efter dem. Disse høns i første generation er altid blevet store og pæne dyr, som var gode kødhøns og æglæggere.
De har så prøvet at beholde haner og høner af disse krydsninger og lavet kyllinger efter dem, men allerede her gik det galt. Og det blev nogle "fantastiske" grimme og meget aggressive dyr, som havde hang til kannibalisme.
Et år var de stolte, for der havde de endelig fået en hybrid hane sammen med deres nyindkøbte hybrid høns, så NU skulle der laves hybrid kyllingerne til den store guldmedalje og tjenes tykt.
Jeg fortalte dem, som der står skrevet foroven, at disse afkom ikke bliver specielt gode..
Men jeg fik bare at vide at jeg var i og åh så klog..
De fik kyllinger og ca. 14 dage efter snakkede jeg igen med dem og de fortalte at det var dog de værste kyllinger de nogesinde har lavet, for de havde alle kannibaliste tendenser, så de måtte aflive dem alle.
Så de gav mig sgu ret, selvom de er inkarnerede hybrid hønseholdere... det skal dertil også siges at de er ganske gode til at ruge kyllinger ud og har haft høns i mange år under frie og gode forhold.