Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Ostesuppe  (Læst 3242 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Ostesuppe
« Dato: 20 Januar , 2008, 17:46 »
Ingredienser til 4 personer:
1 løg,
2 spsk. smør,
3 spsk. mel,
1 L. god hønsebouillon,
150g reven vellagret ost, f.eks Danbo eller Esrom,
lidt reven muskatnød,
friskkværnet hvid peber
evt. salt
1 æggeblomme
1 dl. fløde
finklippet purløg eller dild

Løget pilles og hakkes fint, hvorefter det svitses i smørret, til det bliver blødt. Rør melet i og lad det snurre med et øjeblik under omrøring. Spæd med hønse bouillionen lidt efter lidt og lad suppen koge godt igennem i ca. 5 min. Tilsæt så den revne ost og rør godt rundt, til den er helt smeltet i den varme suppe. Suppen må helst ikke koge, efter at osten er kommet i, så kan osten godt blive hård.
Smag suppen til med muskat, peber og - om nødvendigt- også med salt. Det afhænger af, hvor salt osten er.
Pisk æggeblommen sammen med fløden og rør lidt af den varme suppe i. Tag gryden af hvarmen og rør æggeblandingen i suppen.
Hvis suppen er blevet for afkølet af æggefløden, kan den varmes meget forsigtigt op - den må ikke koge - hvorefter den serveres rygende varm med et drys fintklippet purløg el. dild.

Tilbehør: tynde skiver ristet brød el. grov flûtes.

Man kan gøre suppen mere mættelig, ved at tilsætte kogt hønsekød - man har jo kogt hønse bouillion- elle tilsætte rejer, muslinger.
Man kan også lave små skåle med grønsagstilbehør på bordet, så hver især selv kan forsyne sig efter smag og behag.

Velbekomme.

Hilsen Maiken Brændemose Jensen
Hilsen Susanne