Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: fasaner  (Læst 5698 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Bøllebob93

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 14
fasaner
« Dato: 27 April , 2012, 23:19 »
Hej.
Jeg er blevet helt forelsket i fasaner, og så ville jeg gerne høre noget om dem.
Hvilke forhold skal de have? Størrelse, strøelse, isolering og mad.
Er de dyre og besværlige at holde?
Ligger de æg, hvor tit, hvor store, gode til spisning?
Hvor mange skal man have og må man overhovedet have dem inde i byen?
Larmer de?
Håber jeg får en masse svar så jeg kan få en masse viden om dem :)
0,1 Orloff
0,2 Sort hellevadhøne
0,1 Hvid hellevadhøne
0,2 New hampshire
0,3 Hvid italiener
1,1 Sølvrandet wyandotter

Susanne

  • Gæst
Sv: fasaner
« Svar #1 Dato: 24 Maj , 2012, 05:48 »
Ja, det var ikke mange svar, du fik på dine spørgsmål  :(

Jeg gætter på, at grunden er, at ingen herinde har erfaringer med at holde fasaner.

Fasanen er en vildtlevende hønsefugleart, og jeg kender ikke til nogen, der holder dem i fangenskab.

Selv opdrættere af fasaner, der skal forsyne jagtdistrikter med flest mulige fasankyllinger hvert år, indfanger fasanhønsene om foråret -  når de skal til at lægge æg - og når de har leveret, bliver de sat fri igen. De bliver heller ikke "holdt".

Om det overhovedet kan lade sig gøre, ved jeg ikke. Men de ville i givet fald ikke lægge æg som hønsene gør - de ville kun lægge et begrænset antal i forårssæsonen.

Modsat høns, der kan levere æg stort set året rundt, og som har udviklet sig til at være ikke-vildtlevende, men tværtimod tilpasset sig til vores husdyr-hold.

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: fasaner
« Svar #2 Dato: 24 Maj , 2012, 06:39 »
hmm guldfasaner er da ikk vildtlevende, nogen må vide noget, men præv at google guldfasan og se om den kommer noget spændende

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 581
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: fasaner
« Svar #3 Dato: 24 Maj , 2012, 06:49 »
Guld Fasaner er da vildt levende i deres hjem land Kina  ;)
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline Frank H. Kristensen

  • Bruger
  • Indlæg: 1 771
  • Min hane og mig
    • hadstenfjer.dk
Sv: fasaner
« Svar #4 Dato: 24 Maj , 2012, 08:50 »
Fasaner skal have forholdvis ret store forhold og det er bedre med for meget end for lidt. De opdrættere jeg kender har minimum volierere med en dybde på 4 meter og en brede på 2 meter og så også to meter i højden. Dette er så kun til et par af de arter hvor kønnene enes rimelig godt. Ellers er det helst en dybde på 5-6 meter og en brede på 2,5-3,5 meter og en højde på 2,5-3 meter og gerne endnu større hvis det er muligt.
Til strøelse bruges lidt forskelligt alt efter hvad man fortrækker og vil have det til at ligne. Det jeg ser oftes er 2/3 sand og 1/3 græs. Andet materiale er den bare jord eller sparnum. Mange har også små buske og grangrene for at de kan søge skjul og eventuelle redepladser.
Nogle fasanarter er meget hårdfører og kan derfor klare sig fint ude i det Danske vejr året rundt. Andre er ret sarte og skal derfor også kunne holdes inde isoleret fra kulden. Disse arter skal en begynder helst ikke starte med så det betyder nok ikke så meget for dit vedkommene.
Foderet kan nogle gange være ret besværligt da det gerne skal være lidt mere proteinholdigt, men man kan købe noget specielt foder til Fasaner som de kan klare sig med. Så dette er heller ikke så besværligt igen. Det kan kyllingerne til gengæld godt være og nogle gange skal de have levene foder for at få en god start og lære at spise. Ellers er hårdkogte hakke æg også et godt startfoder til kyllingerne.
Fasaner kan være dyre alt efter art og derfor er det dyreste jeg har set 8000 pr. stk, men ellers kan man tit købe en Guldfasan til 150 pr. stk og Jagtfasaner nogle gange billigere.

Fasanerne ligger æg og det starter i foråret og så videre frem. Nogle Sølv, Guld og Jagtfasaner kan komme op på et pænt antal æg, men ellers så det passer til en rugning eller to på 4-17 æg alt efter arten. Mener at Sølvfasanen af spisetypen der er opdrættet i Frankrig kan komme op på omkring de 120 æg om året hvis de samles fra til udrugning i maskine. Fasaner skulle smage meget godt og være fin spise og de flotte arter, som folk næsten aldrig bruger til dette, men sælger dem i stedet for.
Antallet er meget forskelligt og nogle arter skal skildes ad når hønen har lagt sig til at ruge og passer kyllinger imens andre vil hanen passe på hende og eventuelt hjælpe til. Nogle Fasaner holdes bedst parvis og andre skal man helst have 3-6 høner pr. kok. Derfor skal du helst vide hvilken art du vil have for at det skal kunne siges. Slagtetypen af Sølvfasaner skal helst have 3 høner hvorimod den oprindelige holdes parvis. Ved den oprindelige overtager hanen også rugningen eller pasningen af kyllingerne hvis hønen skulle dø. Noget slagtetypen ikke ville gøre, da det er avlet ud af denne. Til gengæld kan den passe flere høner og lave flere slagtekyllinger hvis det er det som har interesse.
Fasaner kan godt larme og har et andet stemmeleje end høns og derfor vil nogle synes det larmer og andre vil ikke lægge mærke til det. Jeg synes ikke det er så slemt, men det kan jeg måske forstille mig andre der vil. Det kommer også an på hvor rolige og omgændelige dyrene er for hvor meget det bruger stemmen.

Ellers hvis du kan lidt Tysk og vil vide mere om de forskellige står det inde på Europaforeningens hjemmeside.
http://www.entente-ee.com/deutsch/sparten/gefluegel/EEziergeflStandard_gefluegel.html
Opdræt af følende:
Danske Parykker i Røde og Gule

Med venlig hilsen
Frank H. Kristensen