Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Opskrift på moskusand  (Læst 23350 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Jytte

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 144
Opskrift på moskusand
« Dato: 14 December , 2011, 18:43 »
Er der nogle der har en god opskrift på moskusanden, til julemiddagen? Jeg har ladet mig fortælle at der ikke er så meget fedt på dem, så der skal måske en anden opskrift til ;)
Slagtede 5 stk. med en vægt fra 3.2 til 4.2, var meget tilfreds  /o
Blandet landhandel, dog med Hollandsk toppede, stor race som ren avl.
1.1 riesenschnauzer
1.0 Tålmodig ikke hønse mand

Offline joha0552

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 37
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #1 Dato: 14 December , 2011, 19:28 »
Stegeposer  /o

Vi fik en super saftig lagtidsstegt and sidste jul. Den havde lagt længe i svigermors ovn ved relativt lav temp og i en stegepose. Det var rigtig fint.

Har hørt om nogen der grillede alt væde ud af en moskus.

mvh
Johan
1.6 blandings høns
orpington kyllinger og æg i rugemaskine

Offline Metmus

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 248
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #2 Dato: 14 December , 2011, 19:30 »
Stegepose eller stegeso og så ca 6 timer ved 130 grader...måske lidt mere, hvis det er én af de store! God slagtevægt i øvrigt!! Hvor frit har de gået?? :)
Mette

4 store wyandotter, 2 dværghøns, 1 grønlægger(der ikke lægger æg, øv!), 2 blandingshøns efter rød amerikaner. 1,2 brogede moskusænder og 1 ælling

Offline Jytte

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 144
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #3 Dato: 14 December , 2011, 20:41 »
Tak!
De har gået helt frit, de har haft "arbejdet" med at rydde min køkkenhave for snegle yngel og andre ikke velkomne gæster i køkkenhaven til næste år /o (Køkkenhave 500m2)
De var fra 1 august og blev slagtet i uge 46, noget før end meningen var, men da vi skulle have nyt køkken, måtte de afsted før tid  ;)
Jeg var også meget overrasket over vægten, vi havde landænder sidste år og de var ikke oppe på den vægt, selv om de gik længere, tror at det bliver moskus igen næste år  ;D
Blandet landhandel, dog med Hollandsk toppede, stor race som ren avl.
1.1 riesenschnauzer
1.0 Tålmodig ikke hønse mand

Offline Metmus

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 248
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #4 Dato: 14 December , 2011, 20:55 »
Tak!
De har gået helt frit, de har haft "arbejdet" med at rydde min køkkenhave for snegle yngel og andre ikke velkomne gæster i køkkenhaven til næste år /o (Køkkenhave 500m2)
De var fra 1 august og blev slagtet i uge 46, noget før end meningen var, men da vi skulle have nyt køkken, måtte de afsted før tid  ;)
Jeg var også meget overrasket over vægten, vi havde landænder sidste år og de var ikke oppe på den vægt, selv om de gik længere, tror at det bliver moskus igen næste år  ;D

Mine fritgående landænder i år vejede mellem 2300 og 2800 gram..ret små, synes jeg, men smagen er fantastisk. Tror smagen er lidt anderledes på moskus, men skal selv prøve disse til næste år ;)
Mette

4 store wyandotter, 2 dværghøns, 1 grønlægger(der ikke lægger æg, øv!), 2 blandingshøns efter rød amerikaner. 1,2 brogede moskusænder og 1 ælling

Offline vbruun

  • Bruger
  • Indlæg: 1 678
    • Egebjergvej 13
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #5 Dato: 26 Februar , 2012, 19:24 »
Hej..jeg har søgt efter en opskrift på sprængt and herinde.Har en andrik eller to jeg vil ha væk.Den ene kender jeg ikke alderen på.

Er der nogen der kender en god opskrift på sådan en stor fætter ?
VH Vicki
 Grønlæggerbande
 Sussex gul/blå og Gul/sort
Stor Wyandot i hvid
2 minishet
1 tinkermix
  Får Finuld/dorset
 4 katte
 1 hund
 3 børn og en mand

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #6 Dato: 26 Februar , 2012, 19:50 »
Min mand (udlært pølsemager) siger: Til 1 liter vand bruger du 100-120 gram salt og en stor spsk sukker. Kræet skal neddyppes helt og stå koldt 3-4 dage. Lagen kan krydres med urter/laurbærblad/peberkorn eller hvad man nu synes. Her har vi prøvet rosmarinkviste med stort held. Moskusanden er mere mørk og "vild" i kødet end landanden. Eminent til gule ærter ;D.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline vbruun

  • Bruger
  • Indlæg: 1 678
    • Egebjergvej 13
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #7 Dato: 26 Februar , 2012, 20:12 »
Okay..hils ham og sig tak :)

Det er min debut med sprængning.Men syns da det skal prøves.Jeg har desværre ikke nogen der vil dele en spand gule ærter med mig.Det er ellers guf.
Ham her får nok følgeskab af kartofler og peberrodssovs.
VH Vicki
 Grønlæggerbande
 Sussex gul/blå og Gul/sort
Stor Wyandot i hvid
2 minishet
1 tinkermix
  Får Finuld/dorset
 4 katte
 1 hund
 3 børn og en mand

Offline preben r

  • Bruger
  • Indlæg: 463
  • Med udsigt til den jyske højderyk.
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #8 Dato: 26 Februar , 2012, 21:04 »
Ham her får nok følgeskab af kartofler og peberrodssovs.
Det bliver det da ikke ringer af :)
opdræt af
stor chokoladefarvet    Wyandotter
dværg chokoladefarvet Wyandotter
stor Sort wyandotter

http://racefjerkrae.dk/dffr/
http://www.h-o-o-f.dk
http://www.danskwyandotklub.dk/

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #9 Dato: 26 Februar , 2012, 21:12 »
Tror smagen er lidt anderledes på moskus, men skal selv prøve disse til næste år ;)

Jeg kan ikke smage forskel. Ved ikke om andre kan?

Det er smagen det vedrører, ikke strukturen i kødet!
Mvh
Erik Andersen

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #10 Dato: 26 Februar , 2012, 21:16 »
Smagen er meget forskellig. Moskusanden smager mere af vildt. At kødet er mere magert påvirker også smagen. Når man har spist de første 100 kan man faktisk godt blive lidt træt af smagen ;) - men så må man holde en pause. Pausen er så ved at være slut nu - jeg savner såvel dyrene som smagen nu efter fire års pause.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #11 Dato: 26 Februar , 2012, 21:21 »
Måske mine smagsløg er påvirket af at jeg ryger pibe.  :D

Kan du så også smage forskel på moskus og feks berberie-and?
Mvh
Erik Andersen

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #12 Dato: 26 Februar , 2012, 21:23 »
Det er der ingen der kan! Det er nemlig det samme. ;D
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #13 Dato: 26 Februar , 2012, 21:32 »
Så vidt jeg er orienteret er Berberie-anden Peking-andelignende i mindre fed udgave. Så den må være langt fra moskusanden. Tror faktisk ikke at jeg har smagt sådan en.....
Men du skulle da se at få smidt den pibe, pilegaarden ;). Sæt dine lækre Angus kommer til at smage af gedebuk :o
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Opskrift på moskusand
« Svar #14 Dato: 26 Februar , 2012, 21:34 »
Åh, Henriette. Kunne du ikke lige blande dig udenom et øjeblik.
Det var en helt bevidst fælde. Jeg tror nemlig ikke på at man kan smage forskel på 'alm' and og moskus.

Jeg tror ikke jeg smider piben lige med det samme. Så vidt jeg kan bedømme har den endnu ikke ødelagt mine smagsløg. :D

Det var så et kombineret svar til Henriette og Ankerine.
Mvh
Erik Andersen