Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage  (Læst 20340 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Lene J

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 59
Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Dato: 16 August , 2011, 07:54 »
Hej alle I dejlige mennesker,

Har lige hjemført et stort udvalg/lager af forskelligt mel med henblik på at komme i gang med at forsyne os med hjemmebagt brød, for at få noget andet end købe-brød og måske også spare nogle penge ;).

Har et ton opskriftsbøger, men er lidt usikker med bare at kaste mig ud i det, når jeg ikke ved om det bliver vellykket, så jeg tænkte på om der var nogen der ville dele deres bedste opskrift med mig, og alle andre, og så vil jeg nok finde modet til at eksperimenterer selv senere.

Tak skal I ha´ på forhånd....

Lene
0,1 orpington
1,0 Mastino Napolitano
0,1 Blandings hund

Offline Elise ☺

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 728
    • www.beli-lys.webbyen.dk
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #1 Dato: 16 August , 2011, 08:41 »
Her får du så verdens nemmeste bolle opskrift, det er ikke sunde boller nærmest sådan nogen man spiser til fødselsdags kakao, de smager fantastisk og slår aldrig fejl.

2 pakker gær
1 kop sukker
½ pakke margarine
2 æg
½ liter mælk
1 kg mel
evt. lidt kardamomme

margarinen smeltes og mælken kommes i, gæren udrøres heri. bland sukker, kardemomme, æg og mælk i, derefter mel, dejen må gerne være lidt klistret.
Hæver ½ time formes og hæver igen ½ time, og bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Hvis man laver mange bolle kan de fryses så skal de tages ud af ovnen år de er meget lysebrune og kan så tøs op og bages lidt i oven inden servering så er de som nybagte.

Velbekommen.
Mange Hilsner Elise

Brahma: Hvid-blå col. Hvid-sort col. Red pyle, sølv-sortbåndet
Engelsk araucana: Perlegrå
Sebright: Sølv sort randet
Serama
Gæs: alm landgæs
6 heste/ponyer
Mange katte
1 fantastisk gårdhund
2 dejlige piger og 1 forstående ægtemand

Offline G. Lausen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 503
  • Grafitti :)
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #2 Dato: 16 August , 2011, 08:45 »
hej :)

jeg bruger den her opskrift for det er så NEMT at JEG kan finde ud af det ;)... melet kan med fordel varieres dog ikke mere en 3 dl groft/fuldkornsmel

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

OBS! der er en film, hvor man kan se hvordan man gør - smaaart syns jeg  ;D

velbekomme

venlig hilsen
Grethe

1,0 Australtorp Kong Hans :-), 1,0 Araucana Grafitti :-D , 0,5 austalorps, 0,5 gul columbia sussex, 0,4 hvid-sort columbia sussex, 0,1 maran, 0,1 maranbland,, 0,2 grünleger, 0,9 araucana
1,0 mand (der ikke har pip)
1,0 Labrador (Labbe)
1,0 Foxterrier (Bølle)

Offline Ekliptika

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 142
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #3 Dato: 16 August , 2011, 08:47 »
Jeg bagte lige i går denne opskrift.
Det er det nemmeste i verden og nok beregnet på at man har rigtig travlt og ingen ingredienser, men de bliver vældig gode

I en dåse sodavand, jeg bruger danskvand, men man kan bruge hvad som helst, opløses 1 pakke gær. Tilsæt 100 gram flydende fedtstof, et drys salt og så meget mel der nu skal til for at det bliver en dej. Ælt. Form til boller. Skal ikke hæve, bare bages 12 minutter ved 200 grader. Dvs fra du får ideen til du kan spise en bolle, går der under 20 minutter /o
0.2 Maran
1.5 Araucana

Offline morAnna

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 499
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #4 Dato: 16 August , 2011, 09:03 »
Jeg bagte lige i går denne opskrift.
Det er det nemmeste i verden og nok beregnet på at man har rigtig travlt og ingen ingredienser, men de bliver vældig gode

I en dåse sodavand, jeg bruger danskvand, men man kan bruge hvad som helst, opløses 1 pakke gær. Tilsæt 100 gram flydende fedtstof, et drys salt og så meget mel der nu skal til for at det bliver en dej. Ælt. Form til boller. Skal ikke hæve, bare bages 12 minutter ved 200 grader. Dvs fra du får ideen til du kan spise en bolle, går der under 20 minutter /o

sorry meeen står der "i en dåse sodavand?" hvordan ælter man det i en dåse?
eller hælder man 1 dåse sodavand ud i en skål og blænder det hele? ;)
jeg har virkeligt 10 tommelfingre til bagning så hjælp mig lige at gøre det rigtigt
høns, ænder, hunde, katte...

Offline Annette S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 938
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #5 Dato: 16 August , 2011, 10:00 »
Noget af det nemmeste .. og bedste jeg kan bage, hvis jeg får trang til helt hvidt brød, er koldthævet franske flûtes:

1/4 pakke gær
1/2 liter koldt vand
2 tsk fint salt
675 gr. hvedemel

Gær opløses i det kolde vand, salt og mel tilsættes. Dejen er ret tynd. Skålen dækkes med film og stilles i køleskabet til hævning i 8-12 timer eller natten over (så kan der bages frisk brød til morgenmaden). Ovnen varmes op til 250 gr. Først når ovnen er helt varm, tages dejen ud af køleskabet og hældes ud på et godt melet bord - husk også mel på hænderne, dejen er ret klistret - del dejen i 3 med en skarp kniv og form 3 flûtes (vær hurtig! - dejen skal håndteres mindst muligt!). Læg de 3 flûtes på en bageplade med bagepapir eller bare mel. Brødet bages nu i 8 min. ved 250 gr. - derefter sættes temp. ned til 200 gr. i ca. 20 min.

Jeg vil tro, at man kan erstatte en del af det hvide mel med grahamsmel eller rugmel eller en hel tredje form for mel - her kan eksperimenteres  :D

Bon appetit  :)

Den der sodavands-bolle-opskrift lyder spændende - den skal da prøves  /o
Mange hilsner
Annette Søndergaard

1.5 Dværgwyandotter, 1.1 Islandsk Fårehund og 1.0 lille kat

Offline Michael Flinker

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 107
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #6 Dato: 16 August , 2011, 10:15 »
Alle mennesker kan bage groft madbrød, det er kager der kan drille.

udgangsingredienderne er:

6 dl lunkent væske (vand, surmælksprodukt, mælk gerne blandet)
En pakke gær.
400 g groft mel (grahams, fuldkornshvede, rugmel, hvid hvede m.m.)
lidt olie (ca. 2 spsk),
salt ca. 2 tsk,
honning 1 spsk eller sukker,
1-2 dl fyld kan være revne grøntsager, frø, kerner m.m
4-5 dl hvedemel. Du skal komme mindre mel i end du tror det skal ikke kunne æltes med hånd endnu, brug maskine (røremaskine eller håndmikser med dejkroge, ælt i min 5 min)
Nu skal det hæve 30-60 min.(hæver til dobbelt størrelse)
så hældes dejen ud på meldrysset bord og der tilsættes mel så overfladerne af dejen ikke rører bord eller fingre ellers klistrer det. Det formes uden alt for meget ælten rundt, bare sørg for at der er mel på overfladen. Lav brød eller boller, eller fordel det på bradepande og skær bollerne fra hinanden.
hæver igen og bages v. 200 grader indtil det ser færdigt ud.

Jeg har altid bagt udfra det jeg har i køkkenet og det kan kun gå galt hvis vandet er for varmt eller du kommer for meget ,mel i så det kan blive tørt på andendagen. Eller hvis du glemmer at tage brødet ud så det får for meget.
Held og lykke  /o

PS. Du skal selvfølgelig huske at pensle med æg. ;D
Hilsen Michael Flinker
0.1 Wyandotter dværg
0.3 Isa Brown

Offline C. Kjær

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 205
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #7 Dato: 16 August , 2011, 10:35 »
Uh der bliver brugt meget gær i nogle af opskrifterne  :o
Lad vær med det, halver gær mængden og sæt hæve tiden op, det gør jeg ved alle mine opskrifter, og det bliver sååå godt + at man skal passe på ikke at putte for meget mel i dejen, for så bliver brødet hurtigt tør  /d
Dejen skal istedet æltes godt, for at melet skal have tid til at optage væden.
Brødet bliver mere luftigt, mere saftigt og det holder sig friskt længere  /o også er langtids/koldhæves brød bare bedre.

Brød skal planlægges, men det sker da også at jeg beslutter mig for at jeg vi skal have boller "her og nu i eftermiddag"  :)
Men stadig skal man passe på med gær mængden og mel mængden, for hvis dejen ikke hæver nok smager brødet af gær. Så jeg bruger kun det halve og hæver de 2x½time og og det bliver udmærket  ;)

En anden ting skaf dig en bagesten/pizzasten, og varm ovnen godt igennem før brødet sættes ind på den varme sten,  når der skal bages brød med sprød skorpe.

Prøv dig frem, umm der er ikke noget bedre end hjemme bagt og lunt brød *savle smiley*  Men rugbrød har nu bedst af stå til dagen efter, frisktbagt rugbrød er ikke til at skære pæne skiver af, men det smager bare sååå godt med lidt smør  *e
Caroline

Med 0,3 Jersey Kæmper - 0,2 Orloffer - 0,1 araucanaer 2,2 Australorps - 1,4 Sussex - 0,1 blomsterhøns - 1,5 maran + alle blandingerne :) i hønsegården

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #8 Dato: 16 August , 2011, 10:43 »
Jeg kører med hvedesurdej til det meste lyse brød her i huset. Det giver en fantastisk smag, og af en eller anden grund holder brødet sig også saftigt og friskt i flere dage. Men ellers hedder mine opskrifter mest noget med lidt af det, og lidt af det, og en sjat af det... ;)
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Ekliptika

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 142
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #9 Dato: 16 August , 2011, 11:11 »
Man hælder sodavanden ud i en skål og opløser gæren i sodavanden... nede skålen ;D

Jeg plejer også at bage både hvedebrød, grovbrød og rugbrød med surdej og herrelange hviletider. Men hvis det skal gå stærkt er det jo rart at vide at der er muligheder som scones og sodavands boller, der er færdige på under 20 minutter.
0.2 Maran
1.5 Araucana

Offline Annette S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 938
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #10 Dato: 16 August , 2011, 11:35 »
frisktbagt rugbrød er ikke til at skære pæne skiver af, men det smager bare sååå godt med lidt smør  *e


Uhmmm ja, friskbagt rugbrød er godt  :D Lige nu står en skål med rugbrødsdej på mit køkkenbord - dejen blev slået op igår, så i aften er der lune skiver med kold smør - det er guf  <P

Når jeg bager rugbrød, bruger jeg en surdej, som jeg fik af nogle venner så langt tilbage som for 10 år siden. I mine øjne er langtidshævet brød klart det bedste, men jeg kan nu også have brug for hjemmebagt brød i en ruf og så er det nu rart med en lynopskrift ;)

Min rugbrødsopskrift kommer her:

1½ liter lunkent vand
6 tsk. salt
Surdej
500 gr. hvedemel
1 kg. rugmel

Blandes sammen og stilles til hævning ved stuetemp. i 12-24 timer
Rør i dejen og tag surdej fra til næste bagning.
Herefter iblandes:

1 maltøl (eller anden øl)
1 kg. kerner (pt. bruger jeg 600 gr. rugkerner, 100 gr. grove havregryn, 100 gr. solsikkekerner, 100 gr. hørfrø og 100 gr. sesamfrø)

Dejen kommes i to forme - hæver i 1-3 timer og stilles i en kold ovn. Sæt temp. til 100 gr. i 1 1/4 time. Derefter skrues temp. op til 200 gr. i 1½ time.

Nøj - mine tænder løber allerede i vand ...
Mange hilsner
Annette Søndergaard

1.5 Dværgwyandotter, 1.1 Islandsk Fårehund og 1.0 lille kat

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #11 Dato: 16 August , 2011, 16:07 »
Noget af det bedste brød findes her :

kvalimad.dk

Langtidshævet brød giver klart det bedste brød, især hvis det bliver bagt på grill hvor fugtigheden er betydeligt højere end i en alm. ovn.
En grill har tilnærmelsesvis samme bageegenskab som bagernes gamle stenovne før i tiden.

På en grill bager du brødet på en bagesten, en Fredstone-sten er pt. den bedste :

http://www.fredstone.dk/

Frederik fra Fredstone er gammelbager og giver et orgie af gode bagefif på bla. :

grillguru

Frederik har opskrifter på alt lige fra tebirkes, rugbrød, wienerbrød til pølsebrød og burgerboller...

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #12 Dato: 16 August , 2011, 16:16 »
Det er da vist ved at være et forum for kagekoner...............................Hvad med at sende smagsprøver rundt ??????
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #13 Dato: 16 August , 2011, 16:30 »
Det er da vist ved at være et forum for kagekoner...............................Hvad med at sende smagsprøver rundt ??????

Sandt nok ! Men hvem kunne ikke guffe en klippet wienerbrødsstang :

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=131&t=16444&hilit=klippet

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: Din bedste bageopskrift på brød, boller og kage
« Svar #14 Dato: 16 August , 2011, 16:38 »
Nu stopper du lige,her inden aftensmaden.Jeg har ikke langt til bageren.......................
Hilsen Leif
Kanariefugle.