Alle mennesker kan bage groft madbrød, det er kager der kan drille.
udgangsingredienderne er:
6 dl lunkent væske (vand, surmælksprodukt, mælk gerne blandet)
En pakke gær.
400 g groft mel (grahams, fuldkornshvede, rugmel, hvid hvede m.m.)
lidt olie (ca. 2 spsk),
salt ca. 2 tsk,
honning 1 spsk eller sukker,
1-2 dl fyld kan være revne grøntsager, frø, kerner m.m
4-5 dl hvedemel. Du skal komme mindre mel i end du tror det skal ikke kunne æltes med hånd endnu, brug maskine (røremaskine eller håndmikser med dejkroge, ælt i min 5 min)
Nu skal det hæve 30-60 min.(hæver til dobbelt størrelse)
så hældes dejen ud på meldrysset bord og der tilsættes mel så overfladerne af dejen ikke rører bord eller fingre ellers klistrer det. Det formes uden alt for meget ælten rundt, bare sørg for at der er mel på overfladen. Lav brød eller boller, eller fordel det på bradepande og skær bollerne fra hinanden.
hæver igen og bages v. 200 grader indtil det ser færdigt ud.
Jeg har altid bagt udfra det jeg har i køkkenet og det kan kun gå galt hvis vandet er for varmt eller du kommer for meget ,mel i så det kan blive tørt på andendagen. Eller hvis du glemmer at tage brødet ud så det får for meget.
Held og lykke
PS. Du skal selvfølgelig huske at pensle med æg.