Hej Jette.
Jeg har tit lavet kylling på dåse. Lidt større kylling end din - lidt større grill, så det passer sikkert fint sammen.
Jeg havde det ligesom dig - 'hm, kan det nu lave sig gøre' og fandt en lille metalbradepande - vist beregnet til brownies - som kyllingen kunne 'sidde' i. Dåsen i rumpen, benene ud i kanten, op på grillen, lidt sølvpapir over halshullet og på med låget - så sad kyllingen i spænd mellem låg og bradepande... De er aldrig væltet og er hver gang endt som perfekt grillmad.
Meeen, man bliver jo ambitiøs, og i går købte jeg så sådan en fætter der er beregnet til 'kylling på tilsætningsanordning' som den hedder i weber-sprog.
Æv. Den løfter kyllingen 3-4 cm og så kan den ikke være i grillen mere. Troede ellers, det ville være lettere, for så skulle man ikke partout have en dåseøl i huset. Så jeg satte den 'en etage' ned, med det resultat, at den blev sort på siderne, der vendte ud mod kullene og rå. Ikke en god kombi.
Mht. flået hane. Det har jeg prøvet på grillen én gang. Jeg synes ikke, det var heldigt. Hvis det skulle ske igen, ville jeg i hvert fald give den nyt skind i form af parmaskine eller bacon. Det tror jeg, vil være rigtig godt.
Jeg synes derudover ikke, at mine haner er tørre, når de er tilberedt - tværtimod. De er skønne, og ikke så enten vandede eller overtørre, som købekyllinger var.
god fornøjelse.
mums