Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Römertopf - hvor stor skal den være?  (Læst 31332 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Louise S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 876
  • Multi-kulti hønsegård med plads til hybrider
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #15 Dato: 16 December , 2010, 10:08 »
Kan stegesoen/topf'en godt tåle at blive opvarmet uden indhold, som i opskriften på Verdens bedste brød?
De bedste hilsner fra Louise

0.3 Skånske Blomsterhøns
2.1 Kobberfarvet Maran
0.2 Isa Warren
1.1 Bullmastiffer  <.  <.

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #16 Dato: 16 December , 2010, 10:20 »
Det har jeg i hvert fald gjort, den tog tilsyneladende ikke skade.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Louise S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 876
  • Multi-kulti hønsegård med plads til hybrider
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #17 Dato: 16 December , 2010, 10:45 »
Super, Marianne - for det var jeg nemlig i tvivl om den kunne tåle. Sætter du den så i blød inden den bliver opvarmet i ovnen?
De bedste hilsner fra Louise

0.3 Skånske Blomsterhøns
2.1 Kobberfarvet Maran
0.2 Isa Warren
1.1 Bullmastiffer  <.  <.

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #18 Dato: 16 December , 2010, 10:48 »
http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&dbid=40845e86-79c4-40e8-9ed9-d7dc5adaaba9&t=128541174130000000&s=rss

jeg læste den her artikel og blev MEGET klogere på römertopfen  :)

men der står, at Ikea har en glimrende en... den er ikke på deres hjemmeside i hvert fald...
« Senest Redigeret: 16 December , 2010, 10:50 Fra Juhulie »
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #19 Dato: 16 December , 2010, 12:08 »
Ja, jeg sætter den i blød først, derpå i den varme ovn
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Brahmadame

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 144
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #20 Dato: 16 December , 2010, 12:09 »
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80087711

...den er her.
Dejlig stor og med god plads til en Jersey kæmpe ;-)
1.8 Isabella Brahma
2.5 Guld-/sortbåndet Brahma

....endvidere
1.0 gemal
0.2 børn

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #21 Dato: 16 December , 2010, 12:44 »
uh ih ah... surt man ikke skal i Ikea inden jul. Jeg søgte oppe og nede i hele kogetøjssektionen uden held - ikke engang en rømertopf kan jeg ramme  ;D
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #22 Dato: 16 December , 2010, 16:28 »
Jeg har først lavet dejen for lidt siden og bruger den opskrift, Marianne V. linker til, den ser rigtig god ud /o Jeg lader dog dejen koldhæve i køleskabet til i morgen(det bliver den ikke ringere af) og derefter to timer ved stuetemp. som i opskriften.

Jeg har planlagt at gøre følgende: Lade Römertopfen stå i vand i 20 min., derefter i en kold ovn og topfen varmes op til 250 grader, lader den blive i ovnen 15 min. efter den ønskede temp. er nået - Derefter dejen i og så ellers som opskriften. Jeg vil dog drysse lidt mel i bunden først, så det ikke hænger fast.

Tror det er vigtigt at topfen kommes i en kold ovn og langsomt varmes op, da den ellers kan sprænge.

Jeg er da ret spændt på resultatet :) Skal nok melde tilbage!!

Jeg købte denne http://www.inspiration.dk/produkt/137877/rmertopf-stegeso  - Dog til 149 kr. på tilbud i Inspiration i Svendborg.
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #23 Dato: 16 December , 2010, 16:57 »
Spørgsmålet er så, om det er så godt at komme en kold dej i en varm stegeso??? Der er jo noget med temperaturforskelle, der gør at tingesten springer... Hvad siger erfaringerne der? Det ville jo være surt at stå der med dej og lerstumper i hele ovnen. ???
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Wanda

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 942
  • Forkælede høns lægger bedre æg :)
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #24 Dato: 16 December , 2010, 17:11 »
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80087711

...den er her.
Dejlig stor og med god plads til en Jersey kæmpe ;-)


EJ jeg kommer lige derinde fra :(  Nå men så skal jeg da bare afsted igen ja jeg skal :D
Wanda
1.2 Blåguldbåndet brahma
0.5 blandings trunter.

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #25 Dato: 16 December , 2010, 17:21 »
Ja, du siger noget, Henriette - nu bliver jeg jo helt nervøs, der er jo langt fra stuetemp. til 250 grader. Jeg må vist lige ha` fat i sønni, selvom det er ret svært på denne årstid.

Ja, jeg sætter den i blød først, derpå i den varme ovn

@ Marianne, er din i ler uden glasur? og satte du den direkte i en varm ovn?
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #26 Dato: 16 December , 2010, 19:03 »
Du skal gennemfugte stegesoen rigtig grundigt.....smøre den med fedtstof og så lægge dejen tiul hævning i soen......derefter sætter du den ind i kold oven på 225 grader og bager brødet færdigt!! Mon ikke ca 25-30 minutter???
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #27 Dato: 16 December , 2010, 19:39 »
@ Trine - Hvis du læser under, Mariannes link: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed  vil du se at det netop ikke dur(det står dog langt nede på siden). - Da det bla. vil brænde på i bunden og slet ikke blive det samme brød.

Har talt med sønnen, han har dog bagt i helglaseret -  Held og lykke, sagde han :(

Men, Trine, da du skriver "Mon ikke", går jeg ud fra du ikke har prøvet det??
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #28 Dato: 16 December , 2010, 19:56 »
Det er rigtig jeg ikke har prøvet det, men bruger Römertopfen meget tit og har da endnu ikke oplevet at der er noget der har brændt sig fast i bunde....slet ikke hvis du smøer den grundigt.....men men....det kommer jo an på en test....jeg tror det vil være en rigtig dårlig idé at lægge kold dej i en varm skål!!
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Heidi NJ

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 526
  • Det er høns! De er ikke organiserede!
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #29 Dato: 16 December , 2010, 20:01 »
I Juhulies link står der (nøjagtigt som Trine siger) at den ikke kan at den ikke kan tåle hurtige skift. Så den skal i kold ovn med kolde (rumtemperatur) fødevarer i. Og der må ikke puttes koldt i den når først den er varm.

Men Marianne hvordan har du gjort da du bagte det brød?

Her er også en masse opskrifter jeg glæder mig til at prøve
www.stegeso.dk
Med venlig hilsen Heidi