Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Hønsekraft  (Læst 5051 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Hønsekraft
« Dato: 13 November , 2010, 11:09 »
Bliver der stor forskel i resultat om man koger kraft på høne med og uden skin??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Børge Bech Jensen

  • Chicken rules
  • Bruger
  • Indlæg: 2 338
  • Opdrætter af Norske Skovkatte
    • ShaggyTail's Norske Skovkatte
Sv: Hønsekraft
« Svar #1 Dato: 13 November , 2010, 11:14 »
Ja..
Med venlig hilsen
Børge Bech Jensen
ShaggyTail

1.5 Brahmaer, 0,3 Australorps, 4.9 Norske skovkatte + Rie, som er faldet for dem alle.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: Hønsekraft
« Svar #2 Dato: 13 November , 2010, 11:24 »
Og hva er forskjellen du smarte  ;D ;D
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline ina.....

  • Bruger
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Hønsekraft
« Svar #3 Dato: 13 November , 2010, 12:06 »
Haha saft og kraft i smagen sidder i skindet  /o
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: Hønsekraft
« Svar #4 Dato: 13 November , 2010, 13:26 »
Ja, det er jo gerne fedtet, der giver kødet smag.
Mvh Marianne

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Hønsekraft
« Svar #5 Dato: 13 November , 2010, 17:47 »
Ja, alt den goe' fedt der sidder under skindet, er med til at give din hønsefond smag, så lad endelig skindet sidde på :).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Hønsekraft
« Svar #6 Dato: 13 November , 2010, 21:18 »
Jeg må så lige indskyde, at man kan koge en fin suppe på et flået dyr. Jeg gider selv ikke plukke dværgene. For meget arbejde på sådan et lille dyr, og man kan lave en fin grydesteg eller suppe på dem alligevel. De store dyr er nemmere at have med at gøre, og det er som om arbejdet mere står i et fornuftigt forhold til anstrengelserne. Meeeen det er nu dejligt nemt at flå. ;)
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Hønsekraft
« Svar #7 Dato: 13 November , 2010, 21:30 »
Ja jeg flår også ofte dyr ...og suppen bliver stadig go´ /o
Med venlig hilsen Søs

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Hønsekraft
« Svar #8 Dato: 13 November , 2010, 22:07 »
Om der er særlig megen kraft og saft i selve skindet skal jeg lade være usagt. Men hvis det er fedtet der giver saft og kraft burde der være rigeligt med det fedt der er deponeret andre steder på hønens/hanens krop. Især høner er jo ofte rimeligt polstrede med fedt omkring mave og kloak når man slagter dem.
Mvh
Erik Andersen

Offline marix

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 161
  • mig og danoise
    • www.marix.dk
Sv: Hønsekraft
« Svar #9 Dato: 14 November , 2010, 20:14 »
jeg vil også mene at det giver mere smag at koge skindet med. det vil give endnu mere smag hvis man bruner hønen af til en start og hvis man så har skind på, vil man kunne undgå andet fedtstof.
jeg vil dog altid skumme fonden af for fedt og urenheder så de ikke koger ind i fonden. det er måske ikke så irriterende når det "kun" er en høne. men fx bliver saucen lavet på vildænder, ænder, gæs eller andre fede fugle så er det et must at man har skummet fonden af.
den fede smag vil overdøve alt andet i saucen og lægge sig som en belægning i munden, det er ikke rart.
man kan dog, når man har skummet fedtet af, bruge det igen til at lave en roux ("smør-bolle") og på den måde give endnu mere smag til retten...
vh marix
1,3,2 la bresse
0,2 brahma
0,0,1 brahma/la bresse