Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: hvordan smager duer  (Læst 19744 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
hvordan smager duer
« Dato: 29 Oktober , 2010, 09:19 »
Hvordan smager duer og hvordan slagter man dem??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: hvordan smager duer
« Svar #1 Dato: 29 Oktober , 2010, 09:24 »
Her bliver hovedet rykket af dem og så plukkes de som andre fugle. Smagen er koncentreret, men "bare" af fugl. Måske lidt "vild" i det. Her er vi ikke enige om opskriften. Min mand vil helst have grydestegt due med persille i maven og masser af sovs. Jeg kan bedre lide pandebrunet due der steger færdigt i ovn i kort tid, står og trækker og så spises med salat ell. lign. UDEN SOVS. Heldigvis har vi duer nok. De yngler næsten som rotter :o - også om vinteren ::).
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: hvordan smager duer
« Svar #2 Dato: 29 Oktober , 2010, 09:31 »
Hvilken type duer har I??
 Og hvordan rom skal de ha?
Jeg har kommet over nogen jeg skal kigge på i weekenden...
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Julie R

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 428
Sv: hvordan smager duer
« Svar #3 Dato: 29 Oktober , 2010, 10:06 »
Har kun smagt vilde duer... er tosset med dem, de smager dejligt i flødesovs. Men hvordan man gør har jeg ingen idé om... manden min er kokken.
Mvh. Julie


En del forskellige høns og nogle hunde.

0.1.    Dejlig datter
1.0.    Dejlig søn
1.0.    Vidunderlig mand

Offline Alfred Kirk

  • Bruger
  • Indlæg: 377
Sv: hvordan smager duer
« Svar #4 Dato: 29 Oktober , 2010, 10:18 »
Ja her slagtes duerne på denne måde: Hovedet rykkes af, hale og vingefjer rykkes af. Duen kommer så først i koldt vand, imens den næste slagtes, derefter i varmt vand og plukkes. Det kolde vand først beskytter skindet så det ikke springer så let.
Duen fyldes med persille og steges i gryden, der bliver en vidunderlig sovs.
De gamle duer steges/koges ved lav temperatur (simrer) i 4-5 timer, efter at de har lagt 2 dage i en salt lage. Så smager de bedre end ungerne, da det jo er et voksent dyr med mere smag i.
Mvh Alfred Kirk
Australorps, Minorka, Spanier, Maran, Spidstoppet Appenzeller, Sebright
Svanegæs
Raceduer: Farveduer, Vorteduer, Kæmpeduer, Strukturduer
Udl. Tumlinger
www.raceduen.dk
www.australorpsklubben.dk
www.maranklub.dk
www.primafoder.dk

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: hvordan smager duer
« Svar #5 Dato: 29 Oktober , 2010, 10:22 »
Vi har brevduer, som en gammel mand har avlet på i maaaange år - efter brystkød og omgængelighed samt naturligvis yngelplejeinstinkter og fertilitet. De lægger nye æg når de forrige er klækket og har ofte tre hold i gang ad gangen. Det hjælper selvølgelig at de bliver fodret og ikke har så langt til maden....
Vores bor i den gamle hønsegård med hønsehus. Der er sat hylder op med redekasser. Hønsegården er vel på 35 m2 og overdækket. De kan ikke flyve ud. Vi har et duehøgepar og et spurvehøgepar i vores levende hegn :o. De må så nøjes med de vilde duer.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Julie R

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 428
Sv: hvordan smager duer
« Svar #6 Dato: 29 Oktober , 2010, 10:23 »
Ja her slagtes duerne på denne måde: Hovedet rykkes af, hale og vingefjer rykkes af. Duen kommer så først i koldt vand, imens den næste slagtes, derefter i varmt vand og plukkes. Det kolde vand først beskytter skindet så det ikke springer så let.
Duen fyldes med persille og steges i gryden, der bliver en vidunderlig sovs.
De gamle duer steges/koges ved lav temperatur (simrer) i 4-5 timer, efter at de har lagt 2 dage i en salt lage. Så smager de bedre end ungerne, da det jo er et voksent dyr med mere smag i.

Bliver helt sulten, det lyder lækkert  :)
Mvh. Julie


En del forskellige høns og nogle hunde.

0.1.    Dejlig datter
1.0.    Dejlig søn
1.0.    Vidunderlig mand

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: hvordan smager duer
« Svar #7 Dato: 29 Oktober , 2010, 10:33 »
Bliver helt sulten, det lyder lækkert  :)

Ja det skal jeg sige jeg bliver og ;)

Men hvad skal man fodre dem med så de bliver gode på smag ??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: hvordan smager duer
« Svar #8 Dato: 29 Oktober , 2010, 11:38 »
Man kan købe færdige dueblandinger men vi blander nu selv af startfoder, knækket majs, tørrede ærter (bliver spist først :D) og evt. andet, vi kan få til en fonuftig pris (hirse, dari, hørfrø). Hvis man vil glæde dem, så er lidt optøede frosne ærter luksus.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

GKV

  • Gæst
Sv: hvordan smager duer
« Svar #9 Dato: 29 Oktober , 2010, 12:37 »
Jeg vil så gerne have duer (ijen) men kan ikke finde ud af, hvor i stalden jeg skal anbringe dem.Synes jo også de skal have mulighed for at flyve, men er overbevist om at de så bliver nappet af en rovfugl.

De smager himmelsk og i Randers havde jeg en duepusher, men desværre ingen heroppe.

Jeg må i tænkeboks.

VH Gunni.

Offline Henrik Helms Madsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 283
  • HHM
    • Lidt nye haner
Sv: hvordan smager duer
« Svar #10 Dato: 29 Oktober , 2010, 13:53 »
Jeg har haft duer men opgav da de ynglede som rotter og de æder faktisk ret meget. De sviner en del så det er bedst at de får lov til at flyve ud også.
Har aldrig fået nogen taget af en rovfugl og dem er der ellers nok af her på Djursland. Duer er ret nemme at slagte i forhold til høns bare man får det gjort i tide inden de bliver for gamle.

hilsen Henrik

Jeg vil så gerne have duer (ijen) men kan ikke finde ud af, hvor i stalden jeg skal anbringe dem.Synes jo også de skal have mulighed for at flyve, men er overbevist om at de så bliver nappet af en rovfugl.

De smager himmelsk og i Randers havde jeg en duepusher, men desværre ingen heroppe.

Jeg må i tænkeboks.

VH Gunni.
1.3 Brune landhøns
1.5 Sorte landhøns

Offline Johanne Schiødt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 063
  • Genetik-nørd og total hønsehjerne!
Sv: hvordan smager duer
« Svar #11 Dato: 29 Oktober , 2010, 14:46 »
Hvor gamle er dueunger når de er for gamle til slagt? Skal de helst tages direkte fra reden?
Nu tilbage som Johanne Schiødt

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: hvordan smager duer
« Svar #12 Dato: 29 Oktober , 2010, 15:35 »
Vores flyver selv fra et par dage op til en uge og spiser selv. Ellers er de for fede til os....
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline Alfred Kirk

  • Bruger
  • Indlæg: 377
Sv: hvordan smager duer
« Svar #13 Dato: 30 Oktober , 2010, 00:00 »
Hvornår ungerne skal slagtes, ja det kommer an på racen og størelsen. Ved de store racer kan ungerne godt slagtes lige fra reden, men det er for mig det samme som som slagte spædkalve, de er alt for løse og fede i kødet.
Mer her på stedet har vi duer til udstilling, de frasorterede skal så slagtes når det kan ses at de ikke er brugbare i vider avl. Duer under et år er unger her.
Duer over et år er gamle duer, uanset om de er 1 eller 10 år, men de smager godt når de laves rigtig, sprænges (saltlage) i et par dage først, derefter skal du stå og simre en eftermiddag, så er de gode til aften. :P Der er nu slagtet et par hundrede i år, sidste år slagtede vi 350 duer.  :o  JEg bruger tit nogle slagtede frosne unger som gave til fødselsdag, der er aldrig nogen der skal have dem byttet.
Mvh Alfred Kirk
Australorps, Minorka, Spanier, Maran, Spidstoppet Appenzeller, Sebright
Svanegæs
Raceduer: Farveduer, Vorteduer, Kæmpeduer, Strukturduer
Udl. Tumlinger
www.raceduen.dk
www.australorpsklubben.dk
www.maranklub.dk
www.primafoder.dk

Offline Henrik Helms Madsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 283
  • HHM
    • Lidt nye haner
Sv: hvordan smager duer
« Svar #14 Dato: 30 Oktober , 2010, 10:32 »
Slagte 350 duer årligt. Det er jo fast arbejde og måske en fryser alene kun til duer. /o imponerende. /o

Hvornår ungerne skal slagtes, ja det kommer an på racen og størelsen. Ved de store racer kan ungerne godt slagtes lige fra reden, men det er for mig det samme som som slagte spædkalve, de er alt for løse og fede i kødet.
Mer her på stedet har vi duer til udstilling, de frasorterede skal så slagtes når det kan ses at de ikke er brugbare i vider avl. Duer under et år er unger her.
Duer over et år er gamle duer, uanset om de er 1 eller 10 år, men de smager godt når de laves rigtig, sprænges (saltlage) i et par dage først, derefter skal du stå og simre en eftermiddag, så er de gode til aften. :P Der er nu slagtet et par hundrede i år, sidste år slagtede vi 350 duer.  :o  JEg bruger tit nogle slagtede frosne unger som gave til fødselsdag, der er aldrig nogen der skal have dem byttet.
1.3 Brune landhøns
1.5 Sorte landhøns