Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: ØV sej unghane steg. Hvorfor?  (Læst 23432 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline ncj

  • Bruger
  • Indlæg: 463
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #15 Dato: 10 August , 2010, 07:37 »
Som Bjørn skriver mørner spiritus kødet, men er man ikke til smagen af spiritus i den grydestegte kylling,kan en teskefuld natron også gøre det.
Mvh
Niels-Chr.
fodbefjerede dværge(mille fleur)

Offline marix

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 161
  • mig og danoise
    • www.marix.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #16 Dato: 10 August , 2010, 10:57 »
jeg er ikke enig i at det er selve spiritusen der nedbryder bindevævet.
jeg er mere tilhænger af at det er syren i fx. vin, der er med til at modne kødet i fx. coq au vin.
når man konserverer, udnytter man netop alkohols evne til at holde på emnets form og ikke nedbryde den.
vh marix
1,3,2 la bresse
0,2 brahma
0,0,1 brahma/la bresse

Offline ncj

  • Bruger
  • Indlæg: 463
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #17 Dato: 10 August , 2010, 16:26 »
Jeg ved at en snaps ned til nogle duer der har fløjet lidt for meget ,bliver møre
Mvh
Niels-Chr.
fodbefjerede dværge(mille fleur)

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #18 Dato: 20 August , 2010, 09:10 »
En lille sjat eddike - f.eks. kryddereddike eller hyldeblomsteddike - er også godt til mørning, bruger det f.eks. til lammesteg. Men garanteret også godt til grydestegning af kylling. Kun en lille sjat, for ellers bliver det surt  :)
Mvh Marianne

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #19 Dato: 20 August , 2010, 09:40 »
Brug en trykkoger, det er altså super, det bliver meget mørt og saftigt, og tager ikke nær så lang tid. Se evt. her:
Trykkoger
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #20 Dato: 20 August , 2010, 10:01 »
Eller en Römertopf!!! ::)
Der bliver den også stegt i et lukket system, hvilket gør at den bliver dejlig mør, men stadig kan få lidt sprødt skin!! /o
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Vipse

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 659
  • Min mands kone
    • Sindbjerglund.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #21 Dato: 21 ſeptember , 2010, 04:40 »
Jeg stegte to unghaner i et par alm. stegeposer og de var bare mums  /o
Skindet var sprød og kødet så mørt, at skroget kunne pilles fra med en lillefinger  /o
Den ene pip blev krydret med salt og paprika, den anden med færdigblandet krydderi til kylling og ellers intet andet i posen (udover hanen  ::) )
De fik 1 ½ time ved 180 grader. (1 Time kunne godt have været nok !!)
To andre, som jeg stegte et par uger før, blev bare stegt alm i ovnen og var seje ad H til  /d selvom de blev langtidsstegt !!
3 heste og en pony
Rottweileren Lillepige og staldkatten Gucci
2 blandingshøner og en hane.....indtil ræven henter dem også 😡

Offline Christian Ernstsen

  • Hr. Hanegal - far til Poul Try
  • Passiv bruger
  • Indlæg: 451
  • Høns i haven er herligt!
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #22 Dato: 21 ſeptember , 2010, 08:25 »
Citronsaft og honning gør også underværker. Især hvis man snitter lidt i de største muskler, så marinaden kan komme ind og virke på kødet...

Vi er helt holdt op med at putte haner i ovnen, i øvrigt, familien foretrækker den parterede udgave der har simret laaaang tid i en gryde... Fruen kan bedst lide honning/citron, men det er nu også godt med æbler, hvidvin eller rødvin.
Med sommerlige hilsner, Christian

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #23 Dato: 21 ſeptember , 2010, 09:49 »
Vi har slagtet en del efterhånden, og jeg gør det at jeg modner dem i køleskabet over 4 dage. Til sidst kommer de i min Römertopf (stegeso), hvor der er en smule vand i bunden, og så på 200 grader.

Hvis det skal være ekstra lækkert og med masser af tilbehør, laver jeg en blanding af appelsinmarmelade og soja (1:1) og smører kyllingen ind i det, mens jeg vender den nogle gange undervejs (stadig lidt vand i bunden). Bouillonen i bunden, bliver til den bedste sovs du nogensinde har smagt ;)

Er det bedre resultat med at stege hvid plym kontra andre racer?? de er jo bedre kødsat ???
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #24 Dato: 21 ſeptember , 2010, 09:51 »
Jeg har meget god erfarign med at pakke kød ind i alu folie når det steges, også sætte på grillen lidt til sidst for at få sprøt skin...det er mums lækkert /o
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline pia hansen

  • Bruger
  • Indlæg: 18
    • præsentation af mine hunde
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #25 Dato: 21 ſeptember , 2010, 10:07 »
ananas og kiwi virker ved deres indhold af enzymer meget mørnende på kød. Lav en god marinade med det ene eller det andet.
Og parter kræene, lår skal have væsentlig længere varmebehandlings-tid end bryst. Stege-væsken skal have tid til at "trænge" ind i bindevævet og gøre det blødt.

Desuden finder jeg, der er stor forskel på de forskellige racers mørhed. Jeg har haft et lille hold industri-ply'er, slagtede som 4-5 mdr- alle som een SUPER-møre og saftige bryster som lår! Og de har gået frit og holdt meget på smalkost-korn.
Men knoglerne var noget kraftigere og stærke end de vanlige fra Kvickly.
Mine landhøns-unghaner i samme alder skal forbehandles især lårene, de bliver meget let tørre og seje. Sussex var en mellemting - lidt bedre bryst, men igen ungdyrenes lår kan være en udfordring  ;)

Kyllinger uanset race på en 3 mdr. er alltid fine (synes jeg) - der kan så være noget med mængden af kød, der kan lade noget tilbage at ønske.

0,6 Laksefarved faverolle
0,2 danske landhøns
5,6 papillon (hunde)
1,8 geder
1,0 kæreste
?,? 12 stk discus-fisk

Offline Loppe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 804
  • Opdrætter Retrievere www.waterloodogs.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #26 Dato: 21 ſeptember , 2010, 10:20 »
Hvordan får man bedst kød på en sussex??
Mvh Yngvild 


1.3 Gul Plymouth Rock
1.3 Maracuaner
0.1 Blå Australorps
0.2 Sort Australorps
0.2.Sølvhalset Maran
1.3 Lys Sussex
1.1 Hvid gås
div høner
1.3 and

Verdens dejligste Mand og to deiligste piger

Offline Christina

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 300
  • Alle burde have en 2-årig...
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #27 Dato: 21 ſeptember , 2010, 21:53 »
Er det bedre resultat med at stege hvid plym kontra andre racer?? de er jo bedre kødsat ???

Jeg synes ikke der var den store forskel på dem og så de blomsterhøns, vi også slagtede i tidernes morgen :) Men jeg fodrede så heller ikke mine plymoer så "hårdt" :)

Offline Vipse

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 659
  • Min mands kone
    • Sindbjerglund.dk
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #28 Dato: 22 ſeptember , 2010, 09:02 »
Mine er blomsterhøns/Australorps blandinger og de er pæn store med masser af lyst, lækkert kød.
Vi er 4 personer om fadet og kan så absolut kun spise én kylling.Jeg koger også suppe dem og bruger kødet i tarteletfyld  og dét er bare noget familien elsker  /o
3 heste og en pony
Rottweileren Lillepige og staldkatten Gucci
2 blandingshøner og en hane.....indtil ræven henter dem også 😡

Offline Lisbet Woller

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 311
Sv: ØV sej unghane steg. Hvorfor?
« Svar #29 Dato: 22 ſeptember , 2010, 09:26 »
Vi har også Faverolles, netop fordi de skulle være så gode slagtedyr.
Vi havde udvalgt et par hanekyllinger til at være hovedret en aften, vi skulle have gæster. Dyrene var da ca. ½ år gamle, og de var ingen fornøjelse, da de lå på tallerkenen.  :(
Seje, mere end tørre.
Jeg tror nu de simpelthen havde fået lov til at leve for længe, så for fremtiden slagter vi kyller når de er 13-14-15 uger, og så ikke mere. Det er den alder Jørgen Liljensøe, ham med hønsebiblen, anbefaler, og det ser ud til at han har prøvet sig frem.
Efter den alder vil jeg nok behandle dem som en høne, altså koge dem.
Jeg synes det er ubærligt at have slagtet sine dejlige, tamme dyr, og så ikke yde dem fuld retfærdighed i køkkenet.
                                                                   <L
« Senest Redigeret: 22 ſeptember , 2010, 09:32 Fra Lisbet Woller »
0,2 sort/sølvrandet Wyandot
0,8 New Hampshire
0,6 Russisk Orloff
2,5 Trefarvet Sussex
Alle store.
0,19 brun ægland
0,2 Labradorer
1 forstående ægtemand