Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Susanne Ebbe efter 20 Januar , 2008, 16:53

Titel: Grønærtesuppe kogt på wyandottehøne
Indlæg af: Susanne Ebbe efter 20 Januar , 2008, 16:53
Til denne suppe kan en ældre og ikke så fed høne godt benyttes. Hønen saltes let efter at have hængt nogle dage. Skylles godt før kogningen, der foregår i koldt vand. Hønen koger småt og længe. Alt skum borttages. Samtidig koges 1 kg fine, bælgede grønærter i let saltet vand. Når de er møre, optages de og pureres fint. Ærtevandet kan blandes i hønsesuppen. 50 gr smør opbages med en stor spiseskefuld mel og med ærtepuréen, heri hældes suppe, lidt efter lidt, så det hele er vel sammenkogt. Lidt af suppen kan nok stilles til side, så den kan anvendes til sauce til hønen.
Suppen smages til med sukker og salt og fine, aflange brødcroutons serveres til. Dersom man synes derom, kan man tilsætte suppen små gulerodsterninger, men det smager egentlig bedst uden disse. Et kg henkogte ærter kan bruges i stedet for friske ærter, men de friske er de bedste.

Velbekomme

Hilsen Helen