Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Ditte efter 05 Oktober , 2008, 20:29

Titel: Gås!
Indlæg af: Ditte efter 05 Oktober , 2008, 20:29
Jeg skal slagte en gås fra sidste år, én af den slags der er blevet udskudt og udskudt, men nu skal det være, men nu mangler jeg opskriften på den lidt ældre gås....
Jeg mener at have hørt om noget paté agtigt eller sylte...
Alle gåse og ande egnede opskrifter modtages med kyshånd!!
Titel: Sv: Gås!
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 06 Oktober , 2008, 09:06
Hej Ditte - dejligt at 'se' dig her igen;)

Jeg plejer at lave gås a la jul.

Jeg fylder den med svedsker og gode madæbler - og naturligvis salt og peber.

Uden på gnider jeg den med groft læsøsalt og kværnet peber.

Gåsen lægges på ryggen på risten over bradepanden, hvori bunden er dækket af vand.

Ovnen indstilles på 200 grader og gåsen brunes i 15 min. Herefter kommer jeg tynde skiver bacon på lår og bryst og skruer ned på 170 grader. Gåsen står nu og hygger i ovnen i 3,5 time.
Man kan tage lidt gåsefedt fra bradepanden og hælde over en gang i mellem.

Du skal beregne 500 g kød pr. person.
Når gåsen er ældre, skal den vel have længere tid...?

Spises med frisk rødkålsalat med appelsiner, asparges kartofler, sovs lavet af den affedtede fond og gåsefyldet ;)
Titel: Sv: Gås!
Indlæg af: Ditte efter 07 Oktober , 2008, 15:30
Hej Hanne, det er også hyggeligt at "se" jer igen. Men den gås er jo gammel!
Jeg tror den skal koges på en måde....
Titel: Sv: Gås!
Indlæg af: Lene Lestat efter 07 Oktober , 2008, 16:32
En gås fra sidste år er bestemt ikke gammel og den bliver udemærket mør. Kan laves både i ovn eller steges i gryde, velbekomme.