Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: bullstar efter 18 Juni , 2011, 15:30

Titel: seje høns???
Indlæg af: bullstar efter 18 Juni , 2011, 15:30
Jeg havde egentlig bestilt 4 hane kyllinger til slagt men damen sagde jeg kunne få 3 til samme pris, slagtede og ordnet, så den hoppede jeg på..

Det er sussex og newhampshire og de var 15-16 uger da de blev slagtet...

Det syntes jeg jo altså er for tidligt og de var heller ikke ret store eller kødfulde...

Min mor købte også og lavede gammeldags grydestegt samme aften som de var slagtet men de var simpelthen så seje??? Mine har ligget 2 dage i køleskab og er nu røget på hovedet i fryseren...

Men at hun har lavet dem samme dag som de er slagtet eller er det alderen der gør dem seje???

Hvor gamle skulle de være før "du" ville ha slagtet dem?
Jeg har købt 8 styks "levende" som jeg egentlig ville lade gå til de var en 18-20 uger alt efter størrelse??? eller skal jeg lade dem gå længere?
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: Henriette Hall efter 18 Juni , 2011, 15:39
Jeg slagter ikke før de er ca. et halvt år gamle. Ellers synes jeg ikke der er nok kød på dem, og de slås ikke, så jeg kan fint have dem gående. Jeg ved mange mørner kyllingerne ved at lade dem ligge et par dage. Jeg spiser dem næste dag, eller fryser dem og tør dem langsomt op. (Jeg slagter altid om aftenen, for så kan jeg hive hanekyllingerne ned af pinden uden panik).
Hjemmeslagtede kyllinger har en helt anden konsistens end de kyllinger man køber i butikkerne. For det første er de jo meget ældre, og for det andet har de muskler og for det tredie er de ikke vandpumpede. Hjemmeslagtede kyllinger har meget mere bid/konsistens/tyggemodstand end købekyllinger. Til gengæld smager de meget bedre. Dem man køber er jo nærmest "babyer" da de kun er ca 5 uger gamle.
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: P. Jakobsen efter 18 Juni , 2011, 15:42
i gamle dage tog man dem, når de var ca 12 uger og vejede 800 g.. Det var rigtig gammeldags kyllingesteg. Og dem lod man snurre på komfuret i op mod 2 timer på lavt blus.

Og det er vel også sådan man bør gøre idag, når hønsene kommer fra gode steder, hvor de har masser af muskelmasse. Low and slow food.

De gange der er blevet slagtet her, der har de været ca 18 uger.. Men sidste år var det så en smule forsent, da 2 af dem allerede havde udviklet sten.  Så kan man vel knapt kalde det kyllingesteg mere  ;D

Kan det tænkes i er blevet snydt?? Nu hun ordnede dem for jer?
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: bullstar efter 19 Juni , 2011, 15:25
Tak for svar /o

Jeg tror jeg lader de 8 stk som jeg har købt, gå til de er noget ældre... der er jo ikke noget så godt som et stykke bryst og dem vi fik havde dårlig nok udviklet sig til noget man kunne spise /d
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: thorleif efter 19 Juni , 2011, 16:52
Bullstar siger:
"Jeg havde egentlig bestilt 4 hane kyllinger til slagt men damen sagde jeg kunne få 3 til samme pris, slagtede og ordnet, så den hoppede jeg på"..

Saa hvids jeg oensker matematik-undervisning, saa.....

Med "ordentlig" hoense/hane steg kan det ofte svare sig med et kompromis.
Lade den vokse til der er et godt bryst, nogle racer (som mine Croad Langshans) kan tage ett aar inden de er klare. Tag ben og vinger af, og kog disse separat, bedst i en gryde, kog laenge, optil 3 timer paa lav varme. Steg kroppen paa 125c i mindst 2, ofte 3 timer, og du faar dejligt,smagudt og delikat bryst. Etter slagt, lade den gerne henge i 2-3 dage, men undgaa fluer! I fluesesonen er det nog bedst at plukke/rense kadavret, vask VELDIGT godt, og lade den i koele-skab 2-3 dage.
Bon apetit.

Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: bullstar efter 19 Juni , 2011, 20:26
Bullstar siger:
"Jeg havde egentlig bestilt 4 hane kyllinger til slagt men damen sagde jeg kunne få 3 til samme pris, slagtede og ordnet, så den hoppede jeg på"..
Saa hvids jeg oensker matematik-undervisning, saa.....

Med "ordentlig" hoense/hane steg kan det ofte svare sig med et kompromis.
Lade den vokse til der er et godt bryst, nogle racer (som mine Croad Langshans) kan tage ett aar inden de er klare. Tag ben og vinger af, og kog disse separat, bedst i en gryde, kog laenge, optil 3 timer paa lav varme. Steg kroppen paa 125c i mindst 2, ofte 3 timer, og du faar dejligt,smagudt og delikat bryst. Etter slagt, lade den gerne henge i 2-3 dage, men undgaa fluer! I fluesesonen er det nog bedst at plukke/rense kadavret, vask VELDIGT godt, og lade den i koele-skab 2-3 dage.
Bon apetit.



Ja ;D jeg kunne købe 4 levende kyllinger for 100kr som jeg selv skulle slagte... eller 3 for 100kr der var slagtet og ordnet??? syntes da egentlig det var billigt når man slap for alt besværret /o

Men jeg kunne jo egentlig også godt tænke mig nogle kyllinger jeg kunne bruge som grill kyllinger eller smide i ovnen og egentlig ikke kun til "suppehøns" ???
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: Henriette Hall efter 19 Juni , 2011, 20:55
Når du laver hjemmeavlede kyllinger skal de helst laves ved lav varme. Hvis du vil lave kylling i ovn, så prøv at lave dem langtidsstegt. Kig evt. opskrifter her på siden. Jeg har da smidt et par stykker ind i basen. ;) Hvis du tror du bare kan smide dem ind i ovnen ved 200 grader som en købekylling bliver du fælt skuffet. De ender som seje, tørre kræ. (Min svigermor prøvede på trods af mine klare retningslinjer. Ikke godt!)
Titel: Sv: seje høns???
Indlæg af: jes.l.h efter 19 Juni , 2011, 22:35
hvis du gerne vil ha dem i ovnen så prøv og nøjes med 80grader og så sætte dem i lige efter middag. Skindet burde blive sprødt alligevel, ellers kan det klares med 5-15min grill. Det bliver meget bedre med lav varme da du ikke på samme måde fordamper saften ud af dyret.