Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Andreas efter 07 Maj , 2011, 19:41

Titel: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Andreas efter 07 Maj , 2011, 19:41
Efter at have kogt "mislykkede" smilende æg til middag, fandt jeg den her side på nettet. Det er noget med nogle formler, som jeg ikke forstår så meget af, men jeg synes nu aligevel det er ret så smart :) 

http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/  <Y
Titel: Sv: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Leif Tranum efter 08 Maj , 2011, 17:09
Perfekte blødkogte æg : Bring vandet i kog.Læg så æggene i.Alm. str. æg skal have 7 min.Er de lidt under normal , så 6-6,5 min.Så er hviden kogt og det meste af blommen er flydende.Glem alt om formler og prøv denne metode,så har du en fornemmelse af kogetiden. +/- et halvt minut kan være for meget/for lidt. /o
Titel: Sv: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 08 Maj , 2011, 17:34
Perfekte blødkogte æg : Bring vandet i kog.Læg så æggene i.Alm. str. æg skal have 7 min.Er de lidt under normal , så 6-6,5 min.Så er hviden kogt og det meste af blommen er flydende.Glem alt om formler og prøv denne metode,så har du en fornemmelse af kogetiden. +/- et halvt minut kan være for meget/for lidt. /o

Og så alligevel ! kommer æggene fra køleskabet eller står de bare i køkkenet...
Jeg har altid bare mine æg til at stå fremme, en bakke til hårdkogte som gerne får lov til at stå 10+ dage så er de nemmere at pille, og en bakke med helt frisklagte til blødkogte.
Æg holder sig uden problemer i over tre uger ved stuetemperatur, det giver også mere plads i køleskabet til drikkevarerne...  ::) knækkede æg har begrænset holdbarhed uanset, så er der mange af dem bliver menyèn æggekage med røget flæsk, tomater og et lille drys purløg  :P
Titel: Sv: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 08 Maj , 2011, 17:39
Efter at have kogt "mislykkede" smilende æg til middag, fandt jeg den her side på nettet. Det er noget med nogle formler, som jeg ikke forstår så meget af, men jeg synes nu aligevel det er ret så smart :) 

http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/  <Y
Tak for linket, det var god læsning :D.

Her i huset lægges køleskabskolde æg på ca. 60-70 g i kogende vand, og koges 5 min. til blødkogte æg, 7 min. til smilende æg og 9 min. til hårdkogte æg.
Titel: Sv: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Jesper Arnecke efter 08 Maj , 2011, 22:13
Her er den den simple opskrift..
Smid ægget i vand, sæt gryden over...

Glem alt om æg, vand og gryde...

Ukendt antal minutter senere er der æg...

Ellers er der jo den der Dirch Passer sang fra Majorens Oppasser :)
Titel: Sv: Kunsten at koge et æg
Indlæg af: Loppe efter 16 Maj , 2011, 12:47
Perfekte blødkogte æg : Bring vandet i kog.Læg så æggene i.Alm. str. æg skal have 7 min.Er de lidt under normal , så 6-6,5 min.Så er hviden kogt og det meste af blommen er flydende.Glem alt om formler og prøv denne metode,så har du en fornemmelse af kogetiden. +/- et halvt minut kan være for meget/for lidt. /o

Det var ca den tid vi brugte inden vi byttet til gaskomfyr, da er tiden forkortet markant og man skal ofte passe på at det ikke bliver brændt eller koges tørt...så tidligere når der gik 7 min går der nu ca 4,5