Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Finn Jensen efter 05 December , 2010, 14:42

Titel: Undersøgelse af hvad der påvirker smagen af æg
Indlæg af: Finn Jensen efter 05 December , 2010, 14:42
http://www.foodculture.dk/Webnyheder/uge_48/Nyheder/Aeg_fra_gammeldags_hoens_smager_af_stald.aspx
Se bort fra den mildest talt mærkeligt overskrift om at æg fra gamle racer kan smage af hønsehus  /d
"Og ægget befinder sig jo i hønsehuset i op til 20-22 timer efter æglægning"

Jeg kan nu heller ikke genkende at skallen skulle være specielt tynd hos gamle racer..

Æg fra den gammeldags høne havde en anderledes kvalitet, idet blommefarven og æggehvidens tekstur var bedre, men smagen, og skalstyrken var ringere


Foderet havde meget at sige
Lucerneensilage og grønkål resulterede i æggeblommer med mørkere og mere orange farve og særligt grønkål gav en bedre score for smag og blommefarve i forhold til fodring med majsensilage.
Titel: Sv: Undersøgelse af hvad der påvirker smagen af æg
Indlæg af: Marianne Vedel efter 05 December , 2010, 15:09
Hmmm.
Jeg tror det har været en god undersøgelse, men referatet af den er noget tyndt, og det virker som om der bare skal laves nogle gode overskrifter.
Titel: Sv: Undersøgelse af hvad der påvirker smagen af æg
Indlæg af: hanegalgak efter 05 December , 2010, 19:26
Ja, så er det jo bare des mere ærgerligt , at min grønkåls høst gik helt i vasken  >:(