så tror jeg at jeg vil anbefale nogle havehøns - altså blandingshøns eller "fejlfarver", der ikke kan bruges til udstilling. Dem kan du ret sikkert få billigt og få både æg og kød ud af. Men man kan så sige, at problemet er jo, at du måske bliver grebet så meget af hønseriet, at du får lyst til at udstille, og så skal du jo spise blandingerne for at få plads til noget fancy
Du kan klunse dig til et legehus og bare investere i en rulle hegn til gården. Eller købe høns, der ikke kan flyve og lade dem gå frit i haven. Vi køber hø og halm fra en lokal landmand som strøelse, det skifter vi efter behov. Så skal du have en vand- og foderbeholder, måske et par siddepinde og en redekasse. Men en masse af det kan laves af noget man lige har liggende.
Du kan komme hurtigt og billigt igang. Og så tilføje mere efterhånden som du bliver bidt af det
Vi har købt æg for 1 kr. i en baghave og 2,5 fra stalddørssalg. Hvis mine høns ikke var skruk, ville jeg kunne sælge ca. 20-30 æg om ugen (hvis jeg måtte). Hvis jeg tog lad os sige 2 kr. pr. stk., ville hønsene selv betale for deres fodertilskud og måske endda strøelse. Men gevinsten ved at have høns synes jeg ikke er at gøre op i penge, jeg kan blive OVERSTADIG glad for at lave spejlæg med orange blomme eller bage VILDT gule kager. Vi har fået tarteletter, suppe, pitabrødsfyld, frikadeller og et par gode hønsebassegnavelår i løbet af vinteren - fra hønsegård til fryser. Jeg ærgrer mig over ikke at kunne tage mere hjemmelavet kød ud, men nu er der tomt. Det er virkelig en tilfredsstillelse, at have "lavet det selv" om det så er kød, æg eller gode minder.