Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Susanne Ebbe efter 20 Januar , 2008, 17:46

Titel: Ostesuppe
Indlæg af: Susanne Ebbe efter 20 Januar , 2008, 17:46
Ingredienser til 4 personer:
1 løg,
2 spsk. smør,
3 spsk. mel,
1 L. god hønsebouillon,
150g reven vellagret ost, f.eks Danbo eller Esrom,
lidt reven muskatnød,
friskkværnet hvid peber
evt. salt
1 æggeblomme
1 dl. fløde
finklippet purløg eller dild

Løget pilles og hakkes fint, hvorefter det svitses i smørret, til det bliver blødt. Rør melet i og lad det snurre med et øjeblik under omrøring. Spæd med hønse bouillionen lidt efter lidt og lad suppen koge godt igennem i ca. 5 min. Tilsæt så den revne ost og rør godt rundt, til den er helt smeltet i den varme suppe. Suppen må helst ikke koge, efter at osten er kommet i, så kan osten godt blive hård.
Smag suppen til med muskat, peber og - om nødvendigt- også med salt. Det afhænger af, hvor salt osten er.
Pisk æggeblommen sammen med fløden og rør lidt af den varme suppe i. Tag gryden af hvarmen og rør æggeblandingen i suppen.
Hvis suppen er blevet for afkølet af æggefløden, kan den varmes meget forsigtigt op - den må ikke koge - hvorefter den serveres rygende varm med et drys fintklippet purløg el. dild.

Tilbehør: tynde skiver ristet brød el. grov flûtes.

Man kan gøre suppen mere mættelig, ved at tilsætte kogt hønsekød - man har jo kogt hønse bouillion- elle tilsætte rejer, muslinger.
Man kan også lave små skåle med grønsagstilbehør på bordet, så hver især selv kan forsyne sig efter smag og behag.

Velbekomme.

Hilsen Maiken Brændemose Jensen