Dansk Fjerkræ Forum

Generelt => Bekendtgørelser og nyheder => Billeder til forsiden => Emne startet af: Hanne Lottrup efter 09 April , 2008, 01:43

Titel: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 09 April , 2008, 01:43
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10014/normal_111111.jpg)
Foto: Bjarne Andersen

Link til billede rettet, oprindelig link herunder/Børge
http://farm3.static.flickr.com/2065/2399838454_750f372e85_o.jpg
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Anne Ranch efter 09 April , 2008, 13:32
WOW for en flot fyr :o
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Tina Kinnerup efter 09 April , 2008, 21:43
Ja, han er flot - jeg har 3 af slagsen men stadig unge og ikke udfarvede - så jeg glæder mig til den tid - måske i løbet af de næste par måneder.

Er der nogen som har et billede af glansfasen? - eller måske er den heldige ejer af sådan et eksemplar?
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 10 April , 2008, 02:15
Bjarne har sat et fint billede ind i galleriet af en glansfasan Tina - hvor du også vil se dit eget flotte billede ;D
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Berit efter 10 April , 2008, 08:12
Fasaner lamer de meget? jeg synes de er utrolige flottte, og gerne ville have sådan flotte dyr, men det kræver indhegning, og stort hus, så jeg må nok lade være :-\
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Tina Kinnerup efter 10 April , 2008, 08:38
Hej Berit,
Nej de larmer ikke nær så meget som høns - i parringssæsonen kan de godt blive lidt mere aktive og på vagt. Men de galer ikke - de nærmest fløjter - hønerne har(lyd: a la når man trykker på et badedyr). De kræver selvfølgelig en god og sikker løbegård - helst aflang - det kan de godt lide. Men hus behøver de overhovedet ikke. Bare læ. Evt. lidt tagoverdækning. Lidt beplantning hvor de kan skjule sig. De er meget robuste og nemme at have. Og så er de meget smukke.
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Berit efter 10 April , 2008, 10:47
Hej Tina
Jamen så kan det jo være jeg skal igang med at lave løbegår, for ja de er meget flotte, men lige nu er jeg igang med at lave et lille læ/hus til nogle ænder jeg gerne vil have, så en ting af gangen. ;D
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 10 April , 2008, 12:38
Mine fasaner har helle vineteren haft mulighed for at gå ind i en overdækket voliere, uden at have benyttet sig af dette. De har sat under fri himmel men dog med læ fra alle sider.
Jeg har dog i de perioder hvor det har blæst meget og regnet., taget dem ind for natten, da især Pælatfasaner og Temich Tragopaner er lidt mere sart end de andre arter. Men det har dog kun været et par gange at det har været nødvendig.
Det der er meget vigtigt er at der er et godt dræn der hvor fasanerne går og de får et godt foder og masser af frugt og grøntsager, samt at hønerne har mulighed for at gemme sig for en hane der på grund af ynglestemning kan virke meget agresiv. Men sådan er det med de fleste vilde hønsefugle.

Amherts og Guldfasaner skræpper i korte periode især om aftenen inden det bliver møkt og tidelig morgen, men det er ingenting mod Ørefasanen der har en meget høj og dyb lyd der kan høres langt væk. Nu skal man tænke på at det kun er i korte periode denne teritorie markering foregår, eller går de og småpludre, og det er kun hanerne der markere teritorie.

Jeg kan som en sidebemærkning oplyse at jeg har et par (1,1 ) flotte kyllinger til salg efter den afbillede hane. Hanen er så småt begyndt at udfarve og er den bedste af 4 haner. De andre smagte godt. 
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Tina Kinnerup efter 10 April , 2008, 14:04
Hej Bjarne,
Hvor er det nu du bor? - sælger du dem samlet? - Jeg er selvfølgelig kun interesseret i hønen. Da jeg har 2 haner og 1 høne i forvejen.
Et andet spm. inde i galleriet har du sat et billede af glansfasan - er det din?
Titel: Sv: Artsren Amherts fasan
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 10 April , 2008, 22:03
Ja jeg sælger dem kun samlet, da jeg formentlig hvis jeg sælger hønen er nødsaget til at slagte hanen og det er han for god til.
Glansfasanerne er dsv. ikke mine, men jeg har overvejet meget at købe et par kyllinger til at gå i den store voliere sammen med de andre fasaner.
Jeg bor i nærheden af Hobro.