Jeg er sat under offentligt tilsyn af fødevaremyndighederne, da der blev konstateret hønsetyfus (en salmonella) i mine kyllinger. I den forbindelse har jeg flere gange følt mig rådvild i de forskellige beslutninger jeg skulle tage i forbindelse med sygdommen. Aflivning / ikke aflivning af mine høns. Størrelsenen af erstatningen for aflivede høns. Time antal for rengøring og desinficering af hønsehus og hønsegård. Rettigheder som hobbyhønse ejer. Og ting / udgifter som man kommer til at hænge på i sidste ende.
I den forbindelse har jeg flere gange tænkt på at det kunne have været rart, hvis der var en tråd eller artikel, hvor man kunne få råd og vejledning i hvordan man skal takle myndighederne og hvilke ting man skal huske at være opmærksom på. Jeg har fået god hjælp i en anden tråd her på forum (Det er hønsetyfus), men tænkte at en generel tråd om myndighederne ville være en god ide!?? Jeg kan forsikre jer om, at det er en meget ubehagelig situation, at skulle stå og forhandle om alting i sit hønsehold uden at være sikker på hvilke rettigheder og behov man har.
Så hvis nogle af jer har erfaringer med kontakt med myndighederne af forskellig art og kan komme med gode råd, så vil jeg opfordre jer til at skrive om dem i denne tråd. Faldgruber og ting man som privatperson ikke ved, at man skal huske på, er også en god ting at få med. Måske kunne alle erfaringer til sidst blive samlet i en artikel om emnet?