Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Bjørn Nielsen. efter 09 Februar , 2009, 22:38

Titel: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 09 Februar , 2009, 22:38
Saltet, sprængt og røget fjerkræ smager også godt  ;)
Prøv et røget andebryst ! det er bare super godt...  :P

Et par links til gode hjemmesider om saltning og røgning samt røgeovne til hobby-brug...

http://www.roegeovnens-venner.dk

http://www.danishoutdoor.dk
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 10 Februar , 2009, 15:56
SLET ingen der har interesse i saltning og røgning ?  :'(

Det er ellers en dejlig hobby... Indrømmer at jeg ELSKER god mad, OG gerne hjemmelavet  ::) ::)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 10 Februar , 2009, 17:31
Min bedstefar røger meget fisk, og det smager sku godt når han har røget og krydret sådan en portion uhm! :D
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Stinne efter 10 Februar , 2009, 18:12
Det ser rigtig spændende ud  :)
Det kunne jeg godt finde på at udsætte min familie for.

Min far bor i Grønland, og der er de helt pjattede med at koldrøge (eller -ryge?). Det er både fisk og især rensdyr  :P
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Finn Jensen efter 10 Februar , 2009, 18:32
SLET ingen der har interesse i saltning og røgning ?  :'(

Det er ellers en dejlig hobby... Indrømmer at jeg ELSKER god mad, OG gerne hjemmelavet  ::) ::)
Joda, har koldrøget mange fisk (ørred, makrel, torsk), da jeg boede ved havet og havde egen jolle. Kan anbefale Saltning og røgning af Preben Madsen (http://www.saxo.com/dk/item/preben-madsen-saltning-og-roegning-indbundet.aspx)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Lone Nielsen efter 10 Februar , 2009, 19:16
Jo da, meget interesseret. Har i et svagt øjeblik  ::) lovet min bror at bygge en ovn til ham - samme type som de brugte i frilandshaven på dr 2 i efteråret. Findes på røgeovnens venner. En træovn med elektrisk kogeplade og en gammel støbejernsgryde lyder som en overkommelig måde at røge på. Ikke noget med at gå og passe en ild hele dagen!

Har investeret i et par bøger om emnet (Peter Madsen og Kringelback) Og forskellige slags røgesmuld er indkøbt! Venter nu bare på godt vejr, så jeg kan få flikket ovnen sammen! :)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Lene Kongstad efter 10 Februar , 2009, 19:49
UHMMM... nu løber mine tænder i vand bare ved taken.
Elsker varm røget ørred.
Jeg gav min mor en rygeovn da hun boede i Portugal. Hun har godt nok røget de sjoveste fisk.
Det er simpelthen lykken med sådan noget friskrøget mad.
Jeg har dog aldrig prøvet at ryge fjerkræ...
MVH Lene
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Linda Andreasen efter 10 Februar , 2009, 19:58
Bjørn  ;D
Det var da en dejlig link du har lagt ind.
Jeg har det sådan at når jeg lugter ny røget fisk , ja så tænker jeg på Klitmøller og den hvide sandstrand med de små fisker både på.

Det er for mig det optimale billede af sommer.

Vi prøver også somme tider at ryge men det er ikke altid vi har heldet med os.
Tror at jeg kan blive meget klogere ved at læse det du har lagt ind.
Tak ;)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 10 Februar , 2009, 21:42
Linda !
Jeg kan se du er fra Vestjylland... siger man Vestjylland siger man også Hvide-sande = Røget Helt fra Ringkøbing fjord, med varm røræg... DET er altså bare kræs, MUMS  :P
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: JanR efter 10 Februar , 2009, 21:50
Jo er du vimmer :o. Jeg elsker fisk. Og fiskeri :P. Udover høns er min store hobby fiskeri. Kæresten syntes godt nok min samlig af stænger er ved og være Bindegal.. Er vel omkring en 30-35  stk ;D. For som hun siger Du kan da kun fiske med en af gangen ;D.. Så læg endelig bare fiskeopskrifter ind Bjørn <M
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Linda Andreasen efter 11 Februar , 2009, 00:04
Bjørn  ;D
Ringkøbing fjord er min nabo (Næsten) Hvide Sande er min genbo(næsten) sååå ja vi øver og øver.
Send mere hvis du finder noget  Velbekomme <I
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Berit efter 11 Februar , 2009, 08:19
Nej hvor er det skønt, jeg sidder og bliver helt lækkersulten efter en røget fisk, tak Bjørn for linket  :D
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mette Marie Andersen efter 11 Februar , 2009, 08:46
Hejsa
Jeg har nu aldrig selv røget fjerkræ, men har haft en nabo der gjorde, så jeg har fået det flere gange. Meeeen jeg må indrømme at jeg ikke syntes specielt godt om røget kylling eller røget and. Til gengæld så elsker jeg røget fisk. Vi har selv en lille rygeovn som vi bruger til fisk - og det er bare NAMS. Folk kan bare komme an med deres webertrip; det slår altså ikke en frisk røget ørred (som nogen nok kan gætte så har vi ikke en weber ;)) Svigerfar har en lille båd, nogle åleruser og en stor rygeovn  ;D. De ål der kommer ud af det er simplethen bare de bedste røgede ål der findes.
mvh
Mette
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 11 Februar , 2009, 22:23
Der er forøvrigt udkommet en ny bog om røgning i 2008...
"Røgning for smagens skyld" Skrevet af Lene Fruelund og Mogens Lyngsdal.
 Du kan finde den på :

http://www.lyng-frue.dk/roegebog/
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 18 Februar , 2009, 10:53
Jo er du vimmer :o. Jeg elsker fisk. Og fiskeri :P. Udover høns er min store hobby fiskeri. Kæresten syntes godt nok min samlig af stænger er ved og være Bindegal.. Er vel omkring en 30-35  stk ;D. For som hun siger Du kan da kun fiske med en af gangen ;D.. Så læg endelig bare fiskeopskrifter ind Bjørn <M

Hej JanR.

Her er et rigtigt godt links med masser af opskrifter...  ;)

http://www.walter-lystfisker.dk/index.htm

Mvh. Bjørn.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Michael B efter 18 Februar , 2009, 12:50
Virkelig et lækkert forum det her.... Nu har jeg siddet og blevet et del klogere de sidste par dage uden at give lyd.

Skal til at bygge sådan en fætter

http://www.youtube.com/watch?v=sIkWgTtelDs&feature=email

jeg røger selv beef jerky og ørred

så opskrifter om røgning vil jeg klart følge med i
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: JanR efter 18 Februar , 2009, 18:31
@ Bjørn
Tak for dit link :P.. Den skal vist lige tjekkes igennem, Den ser godt nok spænende ud :o

@ michael B
Den ser da utrolig enkel ud.. Så er det noget der virker så var det måske sådan en man sku prøve.. Men det ser da svært ud og styre temperaturen i den!!. Nu er det ikke noget jeg har forstand på.. Men skal man ikke op på en vis antal grader??.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Kurt Jensen efter 18 Februar , 2009, 20:15
Det er ikke nødvendig at bygge store røgovne med midre der skal ryges meget.

Jeg har en kugle gril på ø 57 cm købt i bilka for 198,00 kr. den har jeg røget 5 hornfisk på. Jeg lagde en foliebakke i og kom ryge savsmuld i den.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 19 Februar , 2009, 21:54
Det er ikke nødvendig at bygge store røgovne med midre der skal ryges meget.

Jeg har en kugle gril på ø 57 cm købt i bilka for 198,00 kr. den har jeg røget 5 hornfisk på. Jeg lagde en foliebakke i og kom ryge savsmuld i den.

Til varmrøgning er en kuglegrill udemærket, men temperaturen kan være svær at styre i den...

De helt små firkantede røgeovne "kasper røghat" er ikke meget værd, fisken bliver nærmest dampkogt med lidt røgsmag, men til en forel til frokost er den ok.

Jeg har lidt forskellige røgeovne, det er jo sjovt og ekspermentere lidt  ;) den sidste nye jeg har fået er en bradley 6 hylders digital røger, både temperatur og røg kan styres digitalt, nemmere bliver det ikke  ;) den dur måde til varm og koldrøgning.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: stefan larsen efter 19 Februar , 2009, 22:10
hvad måtte du slippe for den så
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 19 Februar , 2009, 22:13
Den kan findes på :

http://www.danishoutdoor.dk/
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Michael B efter 19 Februar , 2009, 22:18
Virkelig nice  :o
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Allan Jørgensen efter 19 Februar , 2009, 22:23
Da det nu er kommet lidt væk fra fjerkræet så skulle i prøve en røget ræve kølle man skulle ikke tro det men det smager ret godt.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 19 Februar , 2009, 23:31
Da det nu er kommet lidt væk fra fjerkræet så skulle i prøve en røget ræve kølle man skulle ikke tro det men det smager ret godt.

Øhhh, det er jeg ved at tro at min mave er for sart til...  8)  måske vi bare skal tilbage til fjerkræet igen  ::)
Men jeg ved at nogle siger at røget grævlingekølle skulle være en delikatesse...
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: stefan larsen efter 19 Februar , 2009, 23:38
http://www.youtube.com/watch?v=uOzrZMhf7Ig&feature=channel

så kig her lækkert
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 20 Februar , 2009, 00:07
http://www.youtube.com/watch?v=uOzrZMhf7Ig&feature=channel

så kig her lækkert

Den viste grill i klippet ligner til forveksling en Gourmani 3-i-1 røgegrill til ca. 500 kr.
Harald Nyborg har el. har haft dem.

Lidt opskrifter til den :

http://home20.inet.tele.dk/leifoggrethe/diverse/roegegrill.htm
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Nikato efter 20 Februar , 2009, 09:06
Interessant emne vi her har gang i.

Der bliver omtalt røget rævekølle og røget grævlingekølle. Jeg stikker dem begge med røget bæverkølle! Det er en del år siden, men som jeg husker det var det meget godt, men jeg er også helt vild med røgvarer generelt. Og da ikke mindst røget fisk, som der bliver omtalt en del i diverse indlæg.

Her på siden har det vel størst relevans, at vi drøfter fjerkræ og tilberedning og eventuelt røgning deraf.

Men jeg er meget interesseret i at udveksle erfaringer med de af jer der også har interesse i røgning af kaniner, chili og andre gode sager.

Jeg har oprettet to blogs, der kredser om emnet selvforsyning. Den ene handler om haven og det arbejde der er forbundet dermed. Den kan I komme til via link: http://selvforsyningshaven.wordpress.com/ (http://selvforsyningshaven.wordpress.com/)

Den anden handler om det der kommer fra haven og som kan puttes i munden. Den har link: http://selvforsyningshaven.blogspot.com/ (http://selvforsyningshaven.blogspot.com/)

Jeg ville glæde mig til at få besøg af jer herfra Dansk Fjerkræ Forum.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Danny Westh efter 20 Februar , 2009, 21:42
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig at nogen spiser ræv  ??? Det skulle da lige være fordi at man var faret vild i ødemarken på 10. døgn og ikke kunne fange andet... Ellers ikke.
Men man bliver da lidt klogere hver dag.

Danny
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 Februar , 2009, 11:03
Har også altid fået af vide at ræv bare er noget man skyder for at regulere det, og derefter bruger den til aportering. Har aldrig hørt om at den kan spises, og har faktisk heller ikke lyst til at prøve :D..
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: ksnim efter 21 Februar , 2009, 15:00
En kylling (eller and)sprængt i en 10 graders saltlage i ca 3 timer, for derefter at ryge på weberen, med røg i ca. en halv time, - ja så bliver det vist ikke mere saftigt og lækkert.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 21 Februar , 2009, 15:27
Tja i kina spiser de jo hunde, så hvorfor ikke ræv? Den skulle dog være godt stegt før jeg ville turde spise den af frygt for bændelorm.

Men bæver, det lyder da i princippet lækkert. Det er jo bare en stor gnaver ligesom kanin og hare osv.

Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 21 Februar , 2009, 16:39
Tja i kina spiser de jo hunde, så hvorfor ikke ræv? Den skulle dog være godt stegt før jeg ville turde spise den af frygt for bændelorm.

Men bæver, det lyder da i princippet lækkert. Det er jo bare en stor gnaver ligesom kanin og hare osv.



Jamen dog, jamen dog !  ;D Så må vi jo have gang i nogle mere eksotiske opskrifter...

http://www.arkaisk.dk/kogebog1.htm

Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: JanR efter 21 Februar , 2009, 16:57
 :o.. A tror bare a holder mig til fisk og fjerkræ.. Retter med klapperslange. Der sætter jeg godt nok grænsen ;D
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Stinne efter 21 Februar , 2009, 18:22
De er også ret sjældne i Danmark.
Eller er det noget I har haft lidt om til jagttegn, Mikkel? ;)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Michael B efter 21 Februar , 2009, 19:07
Jeg har lavet denne opskrift på Beef jerky og lagt den på youtube... Regner med at lave samme snack i mit kommende rygehus

http://www.youtube.com/watch?v=HUuMxHU_Swo
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 22 Februar , 2009, 10:05
De er også ret sjældne i Danmark.
Eller er det noget I har haft lidt om til jagttegn, Mikkel? ;)

Mener du klapperslanger eller? :D... Dem har vi slet ikke haft om, for vi skal ikke have om nogle former for krybdyr :D... Men kan da godt komme med lidt om den :D... Den findes ikke vildt i DK, og jeg mener at det kræver special tilladelse for at have den i fangeskab. :D...
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 Februar , 2009, 10:24
Jeg har faktisk spist en ret lavet på slangekød i Kina, de kom ind og viste slangen ved bordet, her slagtede de den også og lod blodet løbe ned i en skål. Vi fik dels blodet, dels galden blandet med kinesisk brændevin, Mao Tai. Galden  skulle give smukke klare øjne og et godt syn, blodet skulle give smuk hud. Senere fik vi så den sammenkogte ret, der smagte lidt i retning af Gong Bao Ji Ding, som er en kyllingeret. Det smagte rigtig godt.
Når vi har været i Florida eller Louisiana har vi også flere gange fået alligatorkød, det smager lidt retning af kylling.
Bon appetit!
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mette Nygaard efter 25 Februar , 2009, 16:25
jamen jo da! Står faktisk og mangler en god opskrift på sprængt and?
Og også gerne en på sprængt hane?

Nogle forslag?
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 25 Februar , 2009, 18:19
jamen jo da! Står faktisk og mangler en god opskrift på sprængt and?
Og også gerne en på sprængt hane?

Nogle forslag?

Der er mange gode hjemmesider med opskrifter, her er en af dem :

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6275&Honningglaceret

Husk at en saltlage skal være helt kold (køleskab) inden kødet kommes i.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Lisbeth Kristine efter 25 Februar , 2009, 19:10
Virker den mon også på haner?
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 25 Februar , 2009, 19:23
Her er der en til haner. Lyder lækkert. http://www.ladanesa.com/article.1004.html.
Opskriften på sprægladningen står i bunden af siden.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 25 Februar , 2009, 19:35
I mange opskrifter står der at der skal lidt salpeter i saltlagen, det kan udelades hvis man ikke syntes om det, salpeter eller kalisalpeter virker som nitritsalt og har kun til formål at give kødet en lækker rød farve, smagsmæssigt forandre det intet.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Niels Kongsbak efter 25 Februar , 2009, 19:40
Nitritsalt har også en virkning imod gram negative bakterier (f.eks. E. coli) men det har ingen betydning i varer som tilberedes kort tid efter saltning.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 25 April , 2009, 22:56
Så er Hornfisken kommet !

Så skal der snart røg i ovnen igen...  *y
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 25 April , 2009, 23:07
I er altid så heldige deroppe nordpå  :P, det varer lidt endnu før de lange kommer til Fyn  ;)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 April , 2009, 07:54
Her hos os er en af "national-spiserne" røget helt - MUMS
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Mette Nygaard efter 10 Maj , 2009, 17:55
I mange opskrifter står der at der skal lidt salpeter i saltlagen, det kan udelades hvis man ikke syntes om det, salpeter eller kalisalpeter virker som nitritsalt og har kun til formål at give kødet en lækker rød farve, smagsmæssigt forandre det intet.
Jeg har hørt, at private ikke kan købe salpeter mere, fordi man efter sigende kan bruge det til at lave bomber af (jf. "sprængt and"  *g).
Er der nogen der ved om det har noget på sig?
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Marianne M. efter 10 Maj , 2009, 18:03
Har engang lavet sprængt fasan, det var udmærket og dejligt mørt (blev også lidt rødligt i kødet uden salpeter) jeg brugte bare alm. salt. Så mon ikke også det gælder for høns/haner.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Storm-Olsen efter 10 Maj , 2009, 19:20
Bjørn, du kan ihvertfald ikke købe saltpeter uden videre. En af mine veninder sendte sin femtenårige i byen efter det. Han kunne ikke købe det i Matas - netop pga. bomberisikoen!
Du må frem med saltbøssen i stedet. Det smager også godt.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 10 Maj , 2009, 19:39
Bjørn, du kan ihvertfald ikke købe saltpeter uden videre. En af mine veninder sendte sin femtenårige i byen efter det. Han kunne ikke købe det i Matas - netop pga. bomberisikoen!
Du må frem med saltbøssen i stedet. Det smager også godt.

Salpeter kan ikke længere købes af private da det bla. kan bruges til at fremstille krudt af, krudt fremstilles jo af trækul, svovl og salpeter ( det er vel også snart slut med svovl på tændstikkerne og trækul til grillen  ::) )
Men hvis man kender en slagter kan man være heldig og tiltuske sig lidt nitritsalt, men som jeg nævnte kan det sagtens udelades, til korttids saltning er det udelukkene farven der ændres af nitrit/salpeter.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: GKV efter 17 Maj , 2009, 09:53
Nu må jeg ind og spørge om noget. Se jeg har længe ønsket mig en lille billig løsning til at røge kyllinger og ost. Tankerne har kredset om en Kaper Røghat, men er aldrig blevet realiseret.

Nu ser jeg så i linket, at der findes disse opretstående ovne til en billig penge. Kan de bruges til sådan lidt småpjank eller er det ikke umagen værd?

Den røgede ost er ikke hytteost , men en fast ost der skal have en tur. Plejer at købe den i Tjekkiet, men det er læææænge siden nu, jeg har været dernede og vil gerne forsøge mig med det.

--------------------------------------------

Så læste jeg jo også om de mere eksotiske retter og kan ikke dy mig for lige at give jer denne.

FYLDT KAMEL
1 Middelstor kamel
1 Stort lam
20 Høns
60 Æg
12 Kilo ris
2 Kilo pinjekerner
2 Kilo mandler
1 Kilo Pistacienødder
1 Kilo Sort peber
salt efter behov, 3-4 kilo
Samt masser af vand
 
Flå kamelen (det er et mareridt, at få skindet forbi puklen), lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekernerne, mandler og pistacienødder til de er gyldne. Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen. Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris. Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar når den er mørkebrun. Læg de resterende ris på et stort (dette kan ikke understreges nok) fad og placer kamelen på fadet. Dekorer med hårdkogte æg og nødder og inviter 100 af din nærmeste familie og venner.

Mon ikke man i magel af en kamel kunne bruge en hest eller ko, der er da i hvert fald god afsætning for udsætterhøns? Bagefter kunne man måske anlægge en fiskedam i hullet :)

Opskriften er fra denne side.

http://www.arkaisk.dk/kogebog3.htm

VH Gunni.

 
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Storm-Olsen efter 17 Maj , 2009, 09:56
Det er da en opskrift!
Er den fra et orgie i det gamle Rom? Jeg synes jeg fra studietiden kan huske noget om det der med at stoppe et dyr ind i et andet dyr ind i et tredje... En slags kinderæg!
Er der nogen, der kan skaffe en slagtekamel - og hvem har plads til gryden? Så kan vi da holde fest ;D
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Wanda efter 17 Maj , 2009, 10:06
Jaa der ligger da en udfordring til WEBER der ;)
Tænker egentlig at man næsten skal kravle helt ind i kamelen for at få halsen fyldt med lam og høns ;)
Ejjjjj for et grimt billede der dukkede op der ;)
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: GKV efter 17 Maj , 2009, 10:28
Åh, ja billeder på nethinden kan være ret så ulækre!!!. Mit billede, efter jeg var kommet mig over grinet, ja det er så en beduinlejr ude i ørkenen, med en masse mennesker, samlet om den gode mad. Farverigt og eksotisk.

Nu håber jeg ikke at mit egentlige spørgsmål om røgeovnen drukner helt.

VH Gunni.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Ankerine efter 17 Maj , 2009, 10:34
Det var da en morsom og mættende opskrift.
Jeg tror godt at du kan røge fast ost i en lille færdigkøbt røgovn. Hvor længe skal den være i røg?
Friskost kan man røge over en grillstarter med lidt kul i bunden. Når der er gløder kommer man hvedehalm eller brændenælder (eller både - og) oveni og sætter friskosten ned øverst i en sigte. Låg på og så vente utålmodigt i 10 minutter. Bedst med hjemmelavet friskost (syrnet mælk, evt. tilsat et par dråber osteløbe), men afdryppet yoghurt eller græsk yoghurt kan også bruges. Sådan med lidt purløg, nyoptrukne radiser og hjemmebagt rugbrød. UUUUUHMMMM!
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Wanda efter 17 Maj , 2009, 10:44
Savle
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Ankerine efter 17 Maj , 2009, 11:30
Nemmerli'! Det mangler vi også en smiley til - en savle-smiley til opskriftstråden......
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Marianne M. efter 17 Maj , 2009, 11:33
Jeg vil også godt med til kamelfest... Jeg kender også nogen der har en pony, der har set bedre dage, ifald kamelen ikke kan skaffes.. ;D
Spøg til side - jeg har smagt saltet og (kold-)røget edderfugle bryst her i DK, det er superlækkert! Det har stadig den rå konsistens og farve, omend det er lidt mørkere og lidt fastere.
Det må også kunne gøres med andebryst med held. Men en koldrøgeovn er jo nok en større en, da der skal være masser af røg, men god afstand til varmekilden, så kødet ikke bliver stegt/kogt i varmen. Nogen der kender en kold-røgeovn, som man kan købe?
I Grønland bygger man dem af sten og tørv ude i fjeldet, og der er et par meter mellem røgkilden (brændende lyng og smågrene) og fisk/kød. Og man ryger det i et døgns tid. Smager skøøøønt!! Røget ørred, rensdyrkød... nu er det mig der savler... ;D
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Ankerine efter 17 Maj , 2009, 11:43
Nu må det høre op! Tastaturet bliver jo vådt.
På disse kanter kan man indlevere fasan- og andebryster (sikkert også alt andet, nu tænker jeg på ponyen ;D) til koldrøgning hos visse slagtere. Det bliver meget lækker, serveret i tynde skiver med lidt lunt stærkgult røræg. Og det føromtalte hjemmebagte rugbrød. Nej, nu stopper jeg!!!!
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: GKV efter 17 Maj , 2009, 11:49
Jøsses, man bliver jo et helt madøre af al den snak ;D ;D I gamle dage da jeg boede nede på Møn, var der en slagter i Elmelunde der røgede kød for os.

Det var bare så lækkert, røget skinke, flæskesider, hestemørbrad, you name it med en helt speciel smag.

Så hang det på gammeldaws vis nede i kælderen, der gik mange ture derned for at skære en skive. ;D

Gunni.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 02 November , 2009, 09:13
Jeg fandt lige lidt mere om røgning, bla. med div. opskrifter på pølser, rullepølser osv. en rigtig god side  /o /o

http://www.grillguru.dk/forum/viewforum.php?f=151
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 03 November , 2009, 13:47
Nu må jeg ind og spørge om noget. Se jeg har længe ønsket mig en lille billig løsning til at røge kyllinger og ost. Tankerne har kredset om en Kaper Røghat, men er aldrig blevet realiseret.

Nu ser jeg så i linket, at der findes disse opretstående ovne til en billig penge. Kan de bruges til sådan lidt småpjank eller er det ikke umagen værd?

Den røgede ost er ikke hytteost , men en fast ost der skal have en tur. Plejer at købe den i Tjekkiet, men det er læææænge siden nu, jeg har været dernede og vil gerne forsøge mig med det.

En Kasper-røghat dur ikke til ret meget, den fungere nærmest som en trykkoger, til en lille forel og lign. er den fin nok, men det er så det...

Der er masser af gode billige røgeovne der fungere meget bedre, en alm. grill med låg kan også røge, og til lidt fisk, kyllinger og ost er den helt fin  /o

Opskrifter på røget kylling og ost kan bla. findes her :

http://www.roegeovnens-venner.dk

Til en start kan en 60 l. olietønde med en våd sæk over fint fungere som røge-ovn.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 04 November , 2009, 12:13
Lidt opskrift på røget Carmembert og Brie ost  :)

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=151&t=10456&view=next
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Tina Holmberg efter 04 November , 2009, 14:09
Bjørn: Når du lavet røget fjerkræ, hvordan så med modningen? Tænker skal høns/ænder stadig modne i køleskabet, før de ryger i saltlage?
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 04 November , 2009, 17:02
Fjerkræ modner automatisk under saltningen og tørringen, så en "før" modning er ikke nødvendigt.

Der er næsten ikke noget bedre end sådan en røget kylling der evt. lige er grillet lidt bagefter, nye kartofler og en god salat  :P
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Tina Holmberg efter 04 November , 2009, 18:49
Tak Bjørn
Ja, må nok indrømme at jeg aldrig har skænket en tanke om røget fjerkræ. Men det lyder rigtig lækkert, og skal helt klart prøves - både med høns og ænder.
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 21 November , 2009, 00:23
Så er der lidt gode tilbud fra Fyns-land d. 5 December.

Røgeovne, pølsestoppere osv.

http://www.danishoutdoor.dk/default.aspx?exp=eba8ed60-e2d7-4a5d-b85e-04fc63ac5429&PID=eba8ed60-e2d7-4a5d-b85e-04fc63ac5429
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Henriette Hall efter 21 November , 2009, 09:26
Hmmm. Det er jo lige rundt om hjørnet. Måske sku man....
Titel: Sv: Røget fjerkræ.
Indlæg af: Katja efter 24 November , 2009, 13:45
nu har jeg ikke læst hele tråden igennem, men jeg er ved at putte en shetlandspony i fryseren, og min far vil gerne ryge lidt af den, er der noget med tykkelse på kødet og tid i ovenen, er der nogle der ved det?
uf sådan en saltet røget kylling må jeg vidst også lige få røget en gang, eeelsker også go mad, dejligt med sådan et emne.