Dansk Fjerkræ Forum
Arrangementer og kampagner => Forumdag => Emne startet af: Henriette Hall efter 18 Marts , 2014, 14:22
-
Der bliver ofte spurgt om hvordan de forskellige racer smager i forhold til hinanden. Derfor har vi i vores lille udvalg sat os for at prøve at lave en lille test til forumdagen. Men det kræver velvillig hjælp i form af kødleverancer. Da vi jo alle ved, at det ikke er helt ligetil at tilberede hjemmeavlede høns, og da vi ikke har uendelige mængder tid til at stå og grydestege uanede mængder af forskellige race-haner, har vi besluttet os til følgende fremgangsmåde: Vi vil stege brystfiletter i smør/olie og kun krydre med lidt salt og peber. Derfor vil vi bede dem der ønsker at levere kød til smagsprøverne om at levere en pose med brystfilletter af jeres hane til forumdagen. Posen skal være tydeligt mærket med racens navn. Det gør ikke noget at kødet har været frosset. Men det skal være optøet og klar til tilberedning når det leveres på forumdagen. Derefter vil jeg stege filetterne og skære kødet ud i små bidder. Kødet vil blive serveret på tallerkener kun mærket med et nummer, og folk skal derefter kommentere skriftligt på kødets smag og struktur og give karakter. Til sidst vil bedømmelserne blive offentliggjort både på selve dagen, og senere med en grundigere udredning her på forum.
Da alle haner jo ikke er af samme størrelse, gør det ikke noget at der er flere der leverer kød fra samme race. Jeg skal nok skrive hvis der er rigeligt af en bestemt slags.
Skriv en pm til mig hvis du vil levere kød til smagsprøver. Jeg vil løbende lægge vedhæftede filer op her i tråden, så alle kan følge med i hvad der bliver tilmeldt. Så her er en god grund til at få slagtet unghaner med skæve tæer eller grimme kamme og levere dem til et godt formål. Vi håber på at der bliver rigtig mange forskellige racer at smage på.
Mvh Henriette
-
Det kunne da også være interessant med samme race fra forskellige hønsehold, hvis smagen afhænger af foder og motionsforhold ...?
-
Ja, men i første omgang tager vi dem race for race. Det andet bliver en tand for avanceret at skulle administrere når jeg står med stegepanderne og forhåbentlig adskillige forskellige racer at skulle holde styr på. ;)
-
Du må have små tandstikker med racenavn til at stikke i de forskellige stykker fjerkræ så du kan kende dem fra hinanden ;)
Hvis vi møder samme type dyr som sidste år kan det også være der lander et dyr mere på grillen end først planlagt ;D
-
Har nu mere planer om enten at skrive racenavnet eller et nummer under hver tallerken. Det nytter jo ikke noget hvis folk er forhåndsinformeret om hvilken race det er. Så kan man jo "snyde". Næ, det skal være hemmeligt hvad folk spiser indtil afstemningen er ovre. Så må I bare stole på at jeg gør mit bedste for at holde styr på sagerne. ;)
-
Nu mente jeg imens du steger dem og ikke på tallerken hvor det ikke må kunne ses.
-
Blindsmagning det lyder spændende. /o
-
Det lyder som et rigtig interessant eksperiment :)
Håber rigtig meget at jeg har mulighed for at deltage...(om min vagtplan vil!)
Karoline
-
Du må have små tandstikker med racenavn til at stikke i de forskellige stykker fjerkræ så du kan kende dem fra hinanden ;)
Hvis vi møder samme type dyr som sidste år kan det også være der lander et dyr mere på grillen end først planlagt ;D
Er det den bidende brahma du tænker på frank :-)
-
Er det den bidende brahma du tænker på frank :-)
Jeg skulle lige til at spørge om det samme Frank ! for det er jo sikkert ikke Antverpneren du havde i tankerne.
-
Kan I virkelig blive ved at koge suppe på den Brahma hane.
-
Ja da og det kan være han har fået efterkommere siden Lene ;)
Det hjalp jo også på hukommelsen, da en vis flot fyr også tog en bid af dig Lene bare fordi du ville have et billede af ham ::)
Det kunne være vi skulle have en smagsprøve af dig Lene siden du er så lækker ;D
Skal lige siges til uvidende at Lene ikke er ond ved dyrene. De synes bare hun står og ser så lækker ud ;)
-
Skal lige siges til uvidende at Lene ikke er ond ved dyrene. De synes bare hun står og ser så lækker ud ;)
Beviset
-
Vil ikke helt love noget endeligt endnu, men tror bestemt, vi kan sponsorere en nøgenhane filet eller to - bare som et kuriosum :-D
-
Henriette, du og resten af udvalget er ganske enkelt geniale
*y
-
Så er det ved at være tid til at I melder jeg til med nogle brystfilletter til prøvesmagningen. Jeg laver en liste over hvilke racer der er tilmeldt, hvis I skriver en pb til mig.
Mvh Henriette
-
Henriette!
Jeg slagter 6 La-Bresse haner i denne uge. La-Bresse haner har også bryster ;D og hvor mange tror du vi skal bruge pr. race?
-
Jeg tror det er nok med bryster fra 2 haner. Hvis man kun har fra en enkelt, så må jeg jo skære bittesmå bidder, men det går nok. Det skal jo bare være en smagsprøve, og ikke ødelægge appetitten til fællesspisningen.
-
Indtil videre er der ikke nogen der har meldt sig med smagsprøve-kød ud over Peter. Og selv om jeg rigtig gerne vil smage hans berømte La Bresser, så bliver det en lidt kedelig forestilling hvis der ikke er flere der melder sig. Er det ikke snart tid til at slagte nogle af de tidligt tillagte hanekyllinger? Der må være en masse med dårlige kamme, skæve tæer eller andet der bare venter på at vi kan få lov til at prøvesmage dem.
-
Kan være jeg kan tage et par Dværg Wyandotbryster med, men det er jo det kød vi selv nyder mest så det havde været nemmere med lår ;)
-
Ja, jeg er så træls, at jeg også vil gøre det nemt for mig selv når jeg skal tilberede x antal smagsprøver. ;)
Sender du lige en pb når du er sikker på om du tager noget med Frank?
-
Skal jeg nok og måske du lige skal prikke til Storm og Christian igen med deres måske tilmeldte.
-
Jeg har også taget et par Appenzeller haner fra nu der kan indgå. Der skulle jo gerne være lidt forskellige racer for at vi kan få noget ud af det.