Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: karina dj efter 26 Juli , 2012, 23:47
-
Min elskede stegeso lavet specielt til mig og min størrelse ænder er flækket <W
Men så fik fik jeg trøst af min gode ven Jakob, som kom på besøg og viste mig hvordan man laver en saltdejs stegt and ::)
Man laver en tør dej af halv salt halv mel, ruller dejen ud og pakker sin and grundigt ind... vi stegte denne fætter på 3,4 kg i 3-3½ time på 175 grader, og den var bare lækker /o
-
Lige et billede mere... hold op den var go' ;D
-
Super godt trick. Det må da afprøves.
-
Jeg tror dig.
Har ikke prøvet indbagt and på denne måde, men har nogle gange prøvet fisk indbagt i havsalt. Det er noget der praktiseres en del ved Middelhavet. Det er typisk fisken Dorade (havaborre) der bliver pakket 100 % ind i storflaget havsalt og bagt. Den færdigbagte fisk serveres ved bordet, hvor skallen af salt fjernes, fisken pilles af benene og anrettes. Det er MUMS.
Nu tror nogen måske at dette er et saltorgie, men det er det aldeles ikke. Der er kun en let antydning af salt i fiskekødet.
Og jeg vil umiddelbart tro at Jeres oplevelse med indbagt and har været tilsvarende!!
-
Nemli Erik, den ta'r ikke smag af den salte indpakning /o
Saltet er der for at dejen ikke skal "brænde" væk...man bruger det osse til grubestegning. Bare pak en kylling ind og smid den i en jerngryde og ind i bålets gløder. Læg lidt gløder ovenpå kyllingerne indeni gryden...det bli'r osse mums ;D
-
vi har indtil videre kun prøvet saltdej til oksesteg. Det bliver drøngodt, og så er det nemt og bare smide det ind i bålet og vente til det er nok ;)
-
Jeg tænkte lidt på at bruge ideen med saltdej i kombination med jordstegning. Har du nogen som helst anelse om hvor stor en mængde salt og mel i brugte til den and. Jeg skal godt nok lave noget dyrekølle men tænker at det nok svarer til dobbelt portion ca.
Rasmus
-
Uha Rasmus... det tør jeg ikke sige, men det var halvt af hver...og jeg husker vi brugte lidt mere en end hel pakke salt ;D
-
Nej men det er jo fint svar, mon ikke halvanden kg af hver slags er passende. Fedt tak for svar
Rasmus
-
Har lige kigget på saltpakken og der er kun 800 gram i ;)
Go fornøjelse, lyder som en lækker steg I skal lave /o
-
er anden fyldt eller hvordan og bliver fedt og fugtighed inde i dejen eller sejler det ud , er der oss dej under.
hvad var der for en special stegeso til ænder
-
Det er vel en stegeso, hvori der kan ligge en and/gås i. De fleste man køber, er så små at der kun kan ligge en kylling i.
-
Uh, det sender minder tilbage til gode gamle spejderdage, hvor alting (næsten) kunne tilberedes i saltdej i bålet ::)
Anden ser drønlækker ud!
-
Kristian: Hele anden var pakket ind i dej, og dejen holdt al saft indenbords. Lige denne and var fyldt med æbler og svesker, men jeg plejer ikke at fylde dem faktisk ;) det bliver den ikke mindre saftig af når du steger i so.
Min stegeso var specieldesignet til mine ænder på mål, der bliver aldrig en som den :-[
-
En ting er at købe en stegeso hvor der kan være en and, men ovnen skal jo også kunne rumme stegesoen :)
-
Og her har jeg en god historie...
Jeg handler engang imellem i SKY Markt i Burg og der et år havde de stål stegesøer i 3 forskellige størrelser. Jeg står og vender og drejer dem alle, for at vurdere hvilke størrelse som kan bruges til en gås.
Jeg vælger mellem størrelsen, går til kassen og betaler, går ud, men bliver så grebet af grådighed og går ind igen og får byttet den til den største.
Jeg kommer hjem igen og en dag, skal jeg så bruge den og hvad sker der mon så ???
Joh, den kan ikke være i ovnen, dvs. den kan næsten være i ovnen, men lågen kan så ikke slutte tæt. *s
Nå den bliver stillet væk og der går noget tid og jeg får et andet komfur og vupti så kan den godt være i det. Og nøj hvor er jeg glad for den. For mine etårs haner er heller ikke helt små ;)
-
Jeg skylder en lille opdatering.
Jeg havde to dyrekøller som jeg røgede og egentlig havde planlagt til saltdej og jordstegning, men fik lidt kolde fødder til sidst og endte med at skære to kyllingebryster som jeg marinerede og fik lov at komme i saltdej. Dyrekøllerne kom i sølvpapir hvilket var det jeg gerne ville undgå, men det ved jeg fungerer. Og saltdejen duer slet ikke til langtidsstegning ved lave temperaturer, de kom ud efter ti timer var hårde udenpå men helt bløde og fuldstændig uspiselig salte indvendigt. Så godt der stadig var mad nok. Jeg skal have prøvet det med højere temperatur, for jeg vil meget gerne undgå det sølvpapir(http://img.tapatalk.com/d/12/09/11/y6y9uqa6.jpg)