kevin??? jeg hedder kenneth
og christina trode jeg var en pige... i er fandme nogle høns!!!
jeg har ikke lige fanget du sad og ventede næsten 2 år på det
tålmodighed er en dyd.
jeg var kun på island 1md med forsvaret
her er den så:
1L. Væske (vand,mælk,kærnemælk hvad man lige har vand giver umiddelbart mest sprødhed)
1pk Gær
1sske sukker
1Kg Mel (ca.330g kan evt være fuldkorn,graham,spelt eller hvad man nu er til)
1tske Groft Salt (tilsættes til sidst når ovenstående er æltet sammen)
1dl Olie (neutral olie vindrue,majs,solsikke tilsættes til sidst når ovenstående er æltet sammen)
væske, gær, sukker røres sammen til gæren er opløst
melet tilsættes nu æltes dejen min. 10min
nu kan salt og olie tilsættes og der æltes et par minutter mere til det er samlet.
(tilsættes salt og olie fra start slår man gærcellerne ihjel inden de når at gøre deres arbejde og hævning kommer ikke)
Dejen skal være lidt klæg hver bolle laver vi ca. 100-120g så er de færdig bagt ca. 2 gode knytnæver i størrelse.
der kan være ca. 10-12 på en plade. der er til ca. 1½ plade i denne opskrift.
har man god tid kan man kold hæve. den væske der så bruges skal også være kold. hævning på køl >12timer
bages ved 175 grader i 12-14 minutter.
varm hævning. væsken må ikke komme over 37grader så 35-37 er godt. hævning 1 time hvorefter dejen slås ned godt og grundigt så forsvinder gær lugten også så efterhæves dejen ½-1 time.
bages ved 175 grader i 12-14 minutter.
jeg har skrevet det forhåbentlig så alle kan være med også dem uden bage erfaring
og nu har kæresten også læst koorektur på det sååå velbekomme