hejsa.
efter flere års forsøg er jeg ved at have godt styr på hjemmelavet bacon.
til en ribbensteg bruger jeg:
3 l vand
300 g salt
30 g sukker
30 g nitritsalt
peberkorn, sennepsfrø, laurbærblade
røgsmuld
jeg koger lagen op og køler den ned, deler ribbenstegen i 6 stykker, og kommer dem i lagen.
det er en kraftig saltlage, så hvis stykkerne ikke er for store, så passer det fint med at de kun skal ligge en dag.
jeg tager dem op og tørre dem.
jeg har ingen røgovn, men bruger en fiskekeddel, altså en slags gryde, med en indsats. drysser røgsmuld i bunden af kedlen og ligger ribbensteg-stykkerne på indsatsen og kommer låg på.
*jeg sætter kedlen på bluset og lader det stå til der kommer røg ud af den. trækker den til side og lader den stå i 15-20 min.* gentager fra *-* 3 gange.
denne røgning smager rigtig godt, men det er ikke en mellemrøgning som købe-bacon, så derfor er den ikke holdbarhedsforlængende. jeg kan ikke styre temperaturen godt nok, men vil sige at jeg kan styre kedlen til at den ikke kommer over 65 grader. dvs. at bacon skal tilberedes videre inden den spises. jeg ser det som en fordel at holde baconen så langt nede i graderne, da det så ikke bliver for tørt ved stegning
jeg bruger gerne et stykker bacon og kommer resten i fryseren.
god fornøjelse - bacon er mit yndlingskrydderi