Ja, jeg ved nu ikke helt hvor jeg skal starte.
Men det er ikke det letteste at sammenligne hybrider med racehøns, i det hybriderne er indavlet igennem årtier (siden 60'er) med kun to formål, nemlig enten at kunne lægge enormt mange æg eller vokse enormt hurtigt på meget kort tid, plads og foder. I disse to tilfælde så er hybrider også kun ment som en gangs produkter, i hvert fald dem, som bruges i selve produktionen. Og måden forældre dyrene er opdrættet, opbevaret og selekteret på igennem årtier, kan nok også diskuteres.
Racehøns der i mod kan deles op i brugsracer (kød, æg eller begge dele) eller prydracer, sidstnævnte er ikke de mest ydende- hvor i mod de først nævnte sagtens kan tilfredsstille en familie og nok også mere til ved den rigtige pasning.
Jørgen Liljensøe har skrevet en masse gode bøger om fjerkræ, men de er efterhånden af ældre dato og giver måske ikke helt det rigtige billede af "tingene" i dag.
F.eks. har sussex bestemt ikke problemer med at holde størrelsen, snarere tvært i mod.
Hvordan "tingene" pt. er i England skal jeg ikke kunne sige. Men "hatchery stok" lyder lidt som de hybrider, som forhandlerne sælger som værende racehøns herhjemme.
Hvor "breeders stok" er mere racehøns fra private, og her kan kvaliteten også svinge alt efter hvor meget man går op i standarden.
Alt andet lige så er jeg da overbevist om at de fleste opdrættere vil have hele pakken, nemlig både kød, æg og ikke mindst en hane/høne som lever op til racens standard.
Og i sidste ende, så laver en høne, som ikke lægge æg særligt mange kyllinger, så hun udfaser sig ligesom sig selv. Mine racer er hvert fald lige så høj grad brugshøns, såvel som udstillings og avlsdyr.
Men igen, der er ingen racer som lægger 365 æg om året eller bliver til en steg på 5 kg. på ganske kort tid. Men det er vel heller ikke industriens mål, vi, som private skal stræbe efter eller?