Hængebuggrise er rigtig gode som grillgrise, men de
kan være noget fede i betrækket
Er de rigtig fede ville jeg skinde dem, men en ikke alt for fed gris kan sagtens skoldes og skrabes som almindelige pattegrise, en af ulemperne med hængebuggrise kan være farven, hvis grisen er sort giver det som regel også sorte flæskesvær, men smagen fejler ikke noget
Med hensyn til ornesmag kan man tage en lille luns af mørbraden og stege på en pande, ornelugten kommer straks hvis den er der, er ornelugten der ville jeg ikke grille den, men evt. bruge grisen til spegepølser, lugten kommer kun når kødet opvarmes.
Men en hængebuggris på grillen er ikke dårlig, hvis den er skindet må der gerne sidde noget fedt tilbage på grisen, godt indgnedet i salt kan det give lidt hen af krølfedt på en oksesteg
rotere den på et spyd løber fedtet rundt på grisen mens den steges ved lav varme, og er med til at give en god smag og saftigt kød, kærnetemperaturen i skinkerne skal være ca. 82°C