Jeg har lige læst en artikel i et landbrugs blad om en opdrætter som har Mangalitza svin (ungarsk uldsvin) og der stod der, at man brugte ulden til at lave presseninger med, hun (opdrætteren) havde prøvet at klippe sine, men det duede ikke, så hun ville så prøve at børste dem, når de gik i fældning i stedet for.
Endvidere fortalte hun at de har tendens til mere fedt end alm. grise, så man skulle "vogte" mere på dem.
Hun var heller ikke 100 % tilfreds med slagtestørrelsen for de var mindre end alm. slagtesvin og da slagteren tog samme pris for en slagtning, så blev kødet meget dyrere. Så hun havde derfor planer om at blande Duroc ind på dem.
De får ca. 5-6 unger ad gangen, som de føder uden hjælp, de er meget sunde og trives rigtig fint som frilandsgrise. De findes i 3 farver blonde, røde og sort m. blond mave/ben.
Kødet er meget mammoret og velsmagende.