Jeg er enig med dig Erik, men de 25 kroner der måske er betalt for de 5 høns kan nok ikke redde burindustrien,
Du har desværre sikkert ret. Men du ved 'Alle bække små....'
Så kunne man få stoppet aftagning af disse misrøgtede dyr og samtidigt få reduceret aftagningen af æg fra burhøns, så kunne det måske få én eller et par producenter til at opgive deres produktion. Det ville ikke redde 5 tilfældige individer, men et meget stort antal høns.
Sidste år brugte danskerne omkring 100 millioner kilo æg i forarbejdede fødevarer, og de kom næsten alle sammen fra høns, der hver havde et A4-ark at leve på.
Danskerne spiste omkring 43 millioner kilo æg fra æggebakker. Altså lidt over 30 % af produktionen af industriæg. Andelen af buræg er 56 procent. Andelen af økologiske æg er 20 procent. Andelen af skrabe- og frilandsæg er 24 procent.
De danske burhøns lavede altså 124 millioner KILO æg i 2011.
Det er altid godt at få lidt tal (eller lig
) på bordet. Det synliggør problematikken.
Jeg kan ikke være uenig i at vi næppe får stoppet den kedelige burhønseindustri, baseret på dine ovennævnte tal-oplysninger.
Men hvordan håndterer vi så problemet?
Skal deklarationen tydeligtgøre hvilken type æg der er anvendt til fremstilling af forarbejdede fødevarer? Ja hvorfor egentlig ikke?
Vi har fået igennem at alle tilsætningsstoffer, skal være med i varedeklarationen.
Så hvorfor ikke begynde at stille krav om at 'skjulte' tilsætningsstoffer, via foderet til 'ægproducenterne' (hønsene) skal oplyses, sammen med typen af anvendte æg?
Måske det er vejen frem?