Fisk er sundt. Både for høns og mennesker. Masser af protein samt varierende mængder af vitaminer og fedtsyrer. Er det fx fisk med højt fedtindhold som makrel eller lavt som tun? Men uanset hvad er det rigtigt godt tilskud til foderet. De sidste uger har mine ænder og høns fået lidt fisk (inkl. skind) blandet i foderet et par gange. "kogt" et par minutter i 80-90 grader varmt vand. Kogning er hård ved vitaminerne. Råt er en mulighed, men er lidt bange for orm og parasitter.
Umiddelbart mister hverken ærter, majs eller korn næring ved at blive knækket, valset eller malet. Men jo mere det kommer i kontakt med luft, jo mere går det ud over vitaminindholdet. Hele korn bevarer vitaminerne bedst. Fintmalet mel dårligst (og så afhænger det jo også af opbevaringen). Den idelle løsning ville nok være at knække fx ærter før hver fodring, eller i hvert fald ofte. Og små kyllinger skal have dem knækket hvis de skal have ærter.