Jeg har haft ekstra tid i ferien til at tage mig af mine (silke) høns.
Jeg synes, de var blevet lidt passive, og de "kastede " sig ikke i samme grad over knust majs, hvede og æglægningsfoder (mit grundfoder) som de plejede. Og der var ikke meget at komme efter hvad angår larver, smådyr og plantespirer i den kolde - til tider frosne - jordbund. De klumpede sig sammen under stikkelsbærbusken længst væk fra hønsehuset - og så ærlig talt lidt modløse ud.
Så jeg gik igang med at afprøve to opskrifter, jeg længe har haft kig på her på forum.
Først hønseguf - og sidst spiret korn.
Hold da op, hvor de spiser. De er helt vilde med begge dele, og jeg får næsten dårlig samvittighed over, at jeg ikke er gået igang noget før. Arbejdsindsatsen er minimal - og udbyttet er kæmpestort.
Prismæssigt er hønseguf nok en anelse dyrere end det normale daglige foder - men ikke meget.
Og spiret korn er jo lavet af korn, de fleste har i forvejen.
Tak for de to opskrifter -
de kan på det allervarmeste anbefales!(Det går fint at lave spirer i et par spande, skåle eller krukker, men jeg har nu lige bestilt en spireboks med fire rum over nettet. Så kan der osse blive lidt sundt til husstandens mennesker (f.eks. bønnespirer og lucernespirer - vi har nok lisså godt af dem som hønsene har)
Tak til Helen Ørndorf, Susanne Hansen, og Mette Nygård