Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Wanda efter 29 ſeptember , 2008, 12:06
-
Når man går tur i naturen ligenu bugner træer og buske med bær af forskellig herkomst. Røn, hyld, brombær æbler og andre som jeg ikke aner hvad hedder.
Har tænkt om det ville være noget for hønsene at få et par grene ind i gården som de kan gå og nippe af.... nogen der har erfaringer?
Igår fik de hønseguf med en masse hyld i som jeg havde tilovers fra sidste års høst, det blev kogt ud i ca 2 timer sammen med en masse andre frosne grøntsagsrester som jeg ikke får brugt. De guffede lystigt i sig og hyld er jo fyldt med c-vitaminer så tænkte det var godt for de små pus så de ikke bliver snottede.
De lever alle idag ;)
men hvordan er det med friske bær? og kan de tåle alt?
Hjælp mig (med)nørder... så jeg kan forkæle puslingerne endnu mere :)
-
Hej ;).
Jeg giver mine mange forskellige frugter, bær og grøntsager :).. Lige nu tager jeg tre-fire majskolber med hjem fra en nærliggende majs marke til dem hver dag. Mine får også hyld, sådan når jeg syntes det plukker jeg lidt hyld, æbler eller rønnebær. Har plukket hybben som jeg gemmer til vinter så de også har lidt med c vitaminer i der :).. Ja de kan godt tåle dem, så du kan roligt give dine nogle. De har kun godt af hyld m.m :D
-
Mine her helt fjollede med hyld! Tilgengæld var de ikke meget for de hyben jeg serverede for dem forleden. Gør du noget ved dem (hybenen altså ;)) inden du giver dem til hønsene Mikkel???
-
Nej, altså dem jeg har givet dem idag har ligget i en uge, det er jo menningen de skal ligge så jeg har lidt til vinteren, men de bliver blødere i skrællen af at ligge ;).. Ellers ikke nej :D
-
Hvis de koges 5-10 minutter er de lette at blande i et vådfoder. Det gælder også for rønnebærrene, som mine ikke har villet spise rå. Har lige lavet hyldesaft og gemt al frugtmosen til hønsene (i fryseren så de har lidt til vinter).
-
Piller I indmaden ud af hybenfrugterne? Hvis ja, hvordan?
-
Nej det gør jeg ikke giver dem, dem som de er :)
-
Nej , jeg piller heller ikke kernerne ud. De plejer at passere lige igennem hønsenes system...
-
Hyben, ja vi tørrer dem i 4-5 timer, i ovnen ved 100 grader, eller indtil de er helt tørre, så i en gammel hurtighakker, så er de klar til hønsene hele vinteren, og de kan stadig fryses i mindre portioner, man kan også selv spise af dem da de er meget sunde, især mod gigt...