Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Frugt og bær til fasaner  (Læst 15169 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Frugt og bær til fasaner
« Dato: 21 Januar , 2008, 21:52 »
Nu nærmer sig tiden hvor det er muligt at samle frugter og bær i naturen til vores pryd fasanerne.
Det er væsentlig bedre at samle bær og frugt i naturen til vores fasaner, da det indeholder væsentlig mere vitaminer og andre gode ting end de frugt og bær vi selv fremavler. Dette skyldes at fremavlet frugt og bær har fået gødning og derfor ikke har haft tid til at udvikle og optage de mange gode stoffer som de naturlige planter har mulighed for. At fremavlet frugt og bær er større og ofte pænere end det vi finder i naturen, skyldes gødning og tildels også sprøjtegifte, samtidig er størelse blot fyld og ofte indeholde de mindre end vild frugt og bær.

Der er flere mulighed for opbevaring. Man kan tørre hyben og røn og så før fodring ligge det i blød. Man kan også vælge at ligge det i fryseren og optø en daglig potion der passer til hver fodring.

Især Tragopaner Glansfasaner og Ørefasaner elsker frugt. For Tragopanernes vedkommende er det en livsbetingelse at de får frugt og bær samt grøntsager. Også de andre arter har meget gavn af dette foder. Om foråret når der er problemer med at få æg og kyllinger skyldes det ofte at ovennævnte foder har været undladt i vinterperioden.

Hermed ikke sagt at avlet frugt og bær samt grøntsager ikke er anvendeligt. Det vigtigste er at de får dette tilbudt og så varieret som muligt, men husk altid at vaske eller skrælle avlet frugt og grønt, de der ofte er meget gift stof på ydersiden.

Nøder er også et godt foder til fasaner. Udover dette tilbydes dagligt en god og alsidig kornblanding gerne med lidt ærter og majs i.

Hilsen Bjarne Andersen
Hilsen Susanne