Ja al begyndelse er svær - jeg ved ikke hvad I synes er dyrt ?? Men jeg ved at gode gæs fylde og æder lige så meget som "dårlige" dyr.
Ikke et ondt om Raunsmeds, de er sikkert gode til at fodre op og siden slagte. Og hvis det er det man KUN vil, så er det vist meget nemmere at købe x-antal gæslinger hver sommer og fede dem op og bagefter slagte, istedet for at have 1,2 -3 stykker voksne, som skal huses og fodres på hele året.
Det ville jeg ihvertfald gøre hvis jeg KUN skulle slagte.
Gæs er nok stadig væk svære at få fat på og det kan vi kun takke pressen for, som BLÆSTE fugleinfluenza "faren" op til uanede højde i 05+06 her forsvandt der RIGTIG mange dyr, som folk ikke kunne/turde have mere......
Jeg er glad for mine Svanegæs, men de giver "kun" en gåsesteg på 3-4 kg. og det er ikke nok for mange, til gengæld smager de godt og er ikke så fede.
Så er der den Danske Gås som findes i den grå og den meget smukke gråbrogede variant, det er nok den "nemmeste" gås at få fat på.
Af andre store helt racer kan nævnes Afrikanske Svanegæs, Amerikanske Gæs, Norsk Gås, Skåne Gæs, Toulouser, og Emdener.
Disse er nok "dyre" og sværere at få fat på- man kunne jo starte med et hold gæslinger til foråret af pågældende race....
@ Ditte
Du skriver at det nok er svært at se forskel på race gæs, dvs. hvad der er gode dyr eller dårlige dyr, det er skægt du lige nævne det, når du gerne vil avle på dine Raunsmed gæs og her faktisk er "ligeglad" med kvalitet .
Men alt kan da læres og alle opdrættere er mere end glade for at fortælle om deres racer og desuden kan du jo også købe eller låne standarden og læse om de forskellige racer.
@ Loppe
Du skriver at du vil have gæs med gode temperamenter, det vil vi andre også, jeg synes lidt at det er trist at der er en udpræget mening om at racedyr KUN er smukke og hverken kan lægge æg eller have gode gemytter.
De SKAL være gode at omgås og de SKAL da også kunne lægge æg, for ellers ryger hele pointen med at avle........